Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorca Specialized test camp for KOLO PRO ŽIVOT s Alltraining.cz s výkonnostně vyrovnanou partou!

Publikováno | Sdílet:

Mallorca Specialized test camp for KOLO PRO ŽIVOT s Alltraining.cz s výkonnostně  vyrovnanou partou!

Alltraining.cz pokračuje v dalším z řady úspěšných cyklistických kempů na Mallorce. Vojta Beran společně s partou svých kolegů přichystal pro jezdce z kempu „Kolo pro život“ chytrý trénink. Na jezdce čekala velké porce jarních kilometrů a ti nejzdatnější jich zvládli až 1300 kilometrů.

Na zahájení 10.3.2014 se sešla velmi vyrovnaná parta cyklistů. Pestrost byla nejen věková, ale peloton zkrášlily i ženy, které rozhodně nebyly nikde na ocase.

Pod vedením trenérů Vojty, Petra a Jirky se postupně všechny skupiny sjížděly a nabíraly zkušenosti nejen cyklistické.

Díky komplexnímu programu, který nabízí přednášky o tréninku, stravě, regeneraci mají účastnící možnost se dozvědět velké množství informací. Velkým zpestřením byla i beseda s mistrem republiky v silniční časovce Jirkou Hudečkem.

Po prvním tréninku a seznámením s připravenými koly Specialized Tarmac se večer všichni na oficiálním zahájení seznámili s průběhem a nezbývalo již nic jiného než se připravit na nastávající den na fyzické testy. Ty rozřadili cyklisty na tři tréninkové skupiny.


Kilometry rychle nabíhaly, protože na první čtyři dny byl pro jezdce připraven trénink v rovinatých terénech. Jedinou chvíli,kdy bylo potřeba přidat watty do pedálů byl výjezd na „Svatý kopeček“, který však odměnil cyklisty svoji sbírkou mistrovských cyklodresů na vrcholu, které tam jsou vystaveny. 

Závěr rovinatého bloku byl věnovaný bájnému výjezdu na Cap Formentor. Etapa měří přes 200km a je pro většinu cyklistů velkou výzvou.

Na cestu se všichni vybavili suplementy od Nutrendu a vyrazili vstříc na severozápad ostrova podívat se na krásné výhledy z tohoto cípu.

Po absolvování si jezdci mohli vychutnat oslavu, regenerační procedury nebo jen odpočinek dle vlastního uvážení.

Po dni volna, kteří všichni využili k relaxaci a regeneraci si cyklisté opět roztočili nohy na specifickém tréninku. Trénink spurtů je jedinečnou možnosti zlepšit svoji techniku a poměřit se s kamarády v rychlosti.

Tentokrát se vítězem stal Filip Bloch, který dokonale využil vlastnosti zapůjčeného modelu Specialized Venge a lišácky vystoupal pavoukem nejvýše.

Pak na cyklisty čekaly dvě kopcovité etapy. Jezdcům přálo sluníčko a mohli tak „založit“ opálení pro novou sezónu 2014.

I během jízdy si užili krásné výhledy, okouzlující jarní přírodu a modré nebe.

Tentokrát se všichni podívali oblíbenou Calobru a většina se podívala i do přístavu Sa Calobra, kde jim odměnou byl krásný výhled a také jedinečné a pro mnohé nezapomenutelné stoupání zpět.

Po slavnostním ukončení a vyhlášení krále vrchařů – nadějný Vojta Modlidba se všichni rozloučili nad sklenkou něčeho lahodného a následující den se rozletěli opět do vlasti a team Alltraining.cz doufá, že veškeré znalosti a fyzičku zužitkují na závodech a získané kontakty s kamarády využijí zase ke skupinové jízdě a legraci na kole.

Jirka Čumpelík byl s námi na kempu poprvé a podělil se s námi o své dojmy…“ Už první den jsem pochopil, co všechno se zde můžu naučit a že tahle "dovolená" mě posune o velký kus dopředu, co se týče nejen sportovních zážitků.

V průběhu loňského roku jsem toho na kole moc nenajezdil. Když jsem objevil možnost účastnit se téhle akce, tak mi bylo hned jasné, že musím jet. Proto jsem hned v listopadu začal chodit na spinning.

Protože jsem neměl žádné odborné vedení, tak jsem si měsíc před odletem přivodil bolesti v achillovce, takže jsem vypadl z tréninku, pokud se to co jsem prováděl, dá vůbec za trénink pokládat :-)

Už při vstupních testech jsem totiž zjistil, že všechno bylo špatně a při první vyjížďce teprve skutečně ochutnal co to silniční cyklistika je. Díky skvělému vedení Jirky to bylo stále lepší i lepší.

Také jsem pochopil, jak nutné je poslouchat trenérova doporučení a nenechat se strhnout hned na začátku euforií a hecováním, které umí Vojta perfektně nastolit.

I když na druhou stranu výhled ze Sant Salvadoru za to stál, ovšem poslední etapa, byla nejlepší a se Salvadorem se fakt nedá srovnávat.

Během kempu jsem tak přesně pochopil jak trénovat, zejména s využitím tepové frekvence, poznal jsem, jak jsem vždycky zbytečně vlastní trénink ještě před kempem napálil, spotřeboval cukry, a proto se mi nedařilo shodit další kila. Poslední dva dny kempu jsem si tak krásně "hrál" s tepovkou a naučil se více vnímat vlastní tělo, že se mi jezdilo báječně!

Velký dík patří oběma Terezkám - obě jste mi moc pomohly jak z hlediska fyzioterapie, tak masáží. Teď když sedím na letišti v Palmě a píšu dopis, tak i přes zatížení a výkony podávané na tratích, tak achillovka je téměř v pohodě - cítím ji nejméně za celou dobu kempu a jsem doslova nabuzený do dalšího tréninku.


Alltraining Mallorca kemp tak můžu sám za sebe směle doporučit všem, kteří to nejen se silniční cyklistikou myslí skutečně vážně. Tak rychle jako tady jsem nikdy na silničce nejezdil.

Asi to bude ale taky tím, že jsem byl vždy sólista a před kempem jsem v balíku nikdy nejel. Vše potřebné jsem se ale díky vám všem naučil.“

Miloš Rajdl si užil kemp s úsměvem na rtech a řekl nám... "S takovým servisem jme byli každý den kvalitně připraveni na další porci tréninkových kilometrů. Velice přínosné byly i přednášky věnovan é správnému tréninku, životosprávě a regenaraci. Pochvalu si také zaslouží skvělé zázemí hotelu Iberiostar s vynikající kuchyní, kde si vybere opravdu každý sportovec, který se rád nají. Cyklistický kemp s Alltraining.cz v nádherném prostředí Mallorky mohu každému jen doporučit a osobně se již nyní těším na online tréninkové vedení a příští rok na Mallorce zase Ahoj!"

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT