Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorca Specialized test camp v barváchAlltraining.cz, České spořitelny i s Dominikem Haškem!

Publikováno | Sdílet:

Mallorca Specialized test camp v barváchAlltraining.cz, České spořitelny i s Dominikem Haškem!

Poslední tréninkový cyklistický kemp Mallorca 2014 byl nejen v režii zkušeného trenéra Vojty Berana jako hlavního organizátora, ale také České spořitelny, která tuto akci naplánovala pro své vážené hosty a klienty. 22. dubna jsme si na letiště přijeli pro skupinku sportovních nadšenců i s naším olympionikem a hokejovou legendou Dominikem Haškem.

Úvodní beseda byla ve znamení podávání základních informací o kempu, ukázky testovacích modelů kol od firmy Specialized, a to modelů Venge a Roubaix a představování účastníků.

Následující den již od brzkých hodin všichni účastníci otestovali svá těla při zátěžovém testu. Na základě našlapaných výsledků jsme si rozdělili cyklisty do dvou skupin a odpoledne hned vyrazili na seznamovací vyjížďku do Llucmajoru.


Sluníčko nám svítilo na cestu, a tak si každý mohl okusit kolo Specialized Tarmac v plné kráse mallorského počasí. O přednastavení kol a případné doladění posedu po první vyjížďce se staral náš mechanik Petr, a tak si každý na kole užíval pohodovou jízdu a „fičák“ v pelotonu.

Další den jsme se nechali zlákat pomeranči a vyrazili do malebného městečka Petra. Abychom prověřili také umění našich cyklistů v kopcích, vyhoupli jsme se na vrcholek Bonany a prvně tak mohli kluci poměřit síly mezi sebou. Nejrychleji na kopec vystoupal zástupce firmy Alpine Pro Vašek Hrbek, který okusil pocit vítězství.

Páteční dopoledne si řeklo počasí, že máme ještě odpočívat. Deštivé chvilky jsme ale využili k zasvěcení všech do tajů výkonnostní cyklistiky. Vojta připravil odbornou přednášku s nastíněním problematiky tréninku, výživy a neopomněl se ani vyhodnocení zátěžových testů.

Počasí se nám odpoledne umoudřilo, slunce začalo opět pořádně pálit a mohlo se vyrazit na trénink techniky a rychlosti. Čekali nás oblíbené spurty. Cílem nácviku nebyla jen rychlá jízda, ale hlavním smyslem bylo naučit se správně ovládat své „oře“. Trenéři pod vedením Vojty Berana instruovali každého cyklistu radami, jak zaujmout nejefektivnější aerodynamickou polohu.


Na závěr přišlo opět měření sil a vítězem spurterského závodu se stal rychlík Pavel Pavlátka. Každý závod se musí pořádně oslavit a s vidinou následného dne volna to bylo pravdu pořádná oslava.

Den volna posloužil k regeneraci a pořádné masáži od fyzioterapeutky Terezy, či maséra Jirkou, ale také k výletu do nedaleké Palmy nebo do Cala Pí.

V neděli už jsme se vydali jiným směrem než obvykle. Táhlo nás to do kopcovitých terénů. Naším cílem byl Orient, kam jsme přijeli podpořit závodícího Vojtu, který ve velmi těžkém závodě s místními borci dojel na 18. místě celkového pořadí mezi kategorii Elite.

Zlatý hřeb kempu přišel v pondělí ráno. Královskou etapou měřící přes 208 km se stala bájná etapa na Formentor. Náš cíl byl vzdálen cca 110 km na nejsevernější ostrova - Cap de Formentor.


Pomyslná zlatá a stříbrná medaile za půletapu putovala do rodiny Rušikvasů k rukám Jirkovi a Ondrovi. Za pomoci doplňků od firmy Nutrend a vzájemné psychické podpory zvládli všichni borci ujet celou trasu překračující magickou hranici 200 km. I přes šrámy z předchozích pádů si po 200 km vítězství celé etapy vyspurtoval Honza Stoklasa, před druhým Pavlem Pavlátkou a třetí hokejovou legendou, olympijským vítězem Dominikem Haškem.

Ten večer jela fyzioterapie, masáže i myostimulátor od firmy Compex na plné obrátky, ale našly se ještě síly vyrazit do oblíbeného baru u Tonyho na sklenku nějakého toho „zla“.

Posledním tréninkem byla vyjížďka do zátoky Cala Pí, kde jsme se společně rozloučili se stále tyrkysově modrým mořem, ti pilnější ještě vyjeli na legendární kopec Randa a užili pohodové slunečné kilometry na vyjetí po náročném sportovním cyklistickém týdnu..

Slavnostní zakončení se neslo v pohodové náladě. U bazénu se za svitu sluníčka jsme zhodnotili uplynuté dny a za výjimečné výkony na kempu dostali účastníci ceny od našich partnerů Specialized, Parktool a Nutrend.

„Bylo to super“ líčí naše hokejová legenda Dominik Hašek!

Uplynulých sedm dní jsem strávil na tréninkovém kempu s partou sportovních nadšenců pod vedením tréninkového centra Alltraining.cz. můžu říci, že jako bývalý profesionální sportovec mám rád profesionální přístup.


Na Mallorce jsem byl mile překvapen. Celý team Alltraining.cz pod vedením zkušeného trenéra Vojty Berana šlapal jako hodinky a my mohli plnými doušky užívat sluníčka, cyklistiky, legrace a především smysluplného tréninku. Každý den jsme si dávali pěkně do těla, však nechyběla ani regenerace, pravidelné masáže a fyzioterapeutka na akutní pomoc.


Hlavní devizou byl však jednoznačně správně vedený trénink včetně nácviku správné techniky i pohybu ve skupině. Vojta nás vše postupně naučil, a my dostávali na kole jistotu a začali se dobře pohybovat ve skupině. Takže jsme nakonec jako tým zvládli i dlouhou královskou etapu měřící přes dvě stě kilometrů.

Trénink pod vedením Alltraining.cz mohu jedině doporučit. Nečeká vás jen dřina a spousty kilometrů, ale taky zábava a správně naplánované zatížení v mladém kolektivu, které pomůže k tomu, abyste si cyklistiku na Mallorce užili naplno. Nejezděte sami a přidejte se k mladé a veselé partě profesionálů na správném místě, nebudete litovat.

Bylo to super a za rok na Mallorce Ahoj! Dominik Hašek


Mallorca s Alltraining.cz – trefa do černého!
Mallorca ráj pro cyklisty! S tréninkovým centrem Alltraining.cz to bylo perfektní nechybělo nic a vytknout nebylo co. Možná jen to, že to rychle uteklo a jejich profesionální přístup nám bude chybět! Perfektně připravený program se líbil všem pozvaným klientům, najezdili jsme spousty kilometrů a pod taktovkou Vojty Berana jako zkušeného trenéra to bylo bezva, dá se říci, že to ani nebolelo!


Užili jsme si nejen legraci, ale někteří z nás se konečně naučili jezdit na silničce a dali si poprvé v životě pořádně do těla. Celý tým fungoval jako hodinky a pro mě i všechny zúčastněné to byl skvělý zážitek a perfektní nastartování do cyklistické sezóny!


Za rok jedu zase a vy co jste s Alltraining.cz ještě nebyli, mohu jen vřele doporučit, nebudete litovat, z cyklistické Mallorcy se stane vaše droga, kterou si každoročně rádi s tréninkovým centrem Alltraining.cz dáte!

Tomáš Polišenský


Mám rád profesionalitu a perfektní přístup
Poté, co jsem několik let odolával a po loňském přemlouvání jsem s Alltraining.cz vyjel podruhé a tentokrát jsme s Vojtou vyrazili ve větší skupince i s několika našimi hosty. Ptáte se proč? Po loňské zkušenosti jsem věděl, do čeho jdu, a že to stojí za to. Profesionální přístup personálu, citlivý výběr tras, efektivní zatěžování těla, následná regenerace a to vše s velmi kamarádským a lidským přístupem.


Všichni jsme si to díky skvělému připravenému programu užili parádně. I na nějaké to zlo nám zbyl čas...Smile Tuhle partu mohu jedině doporučit a nezbývá než dodat jen tak dále a za rok na Mallorce zase na viděnou!

Za Českou spořitelnu Petr Witowski



KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT