Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorské slunce nás každý den na kole hřálo celý březen!

Publikováno | Sdílet:

Čas utíká jako voda a my na Mallorce přivítali v pořadí čtvrtou partu nadšených sportovců, kteří dali přednost krásnému, teplému a slunečnému počasí před tuhou zimou, sněhem a mrazem. Jelikož nám všem koluje v žilách cyklistická krev, seznámili jsme se velice rychle a již od začátku jsme si užívali přátelskou atmosféru.

Kemp s názvem Classic (16 – 25.3.) nabídnul nadstandartní služby všem účastníkům a dopřál jim zázemí, které je srovnatelné se zázemím jezdců World Tour.

Po oficiálním zahájení se první den všichni rozjeli kratším tréninkem po kterém následovaly zátěžové testy. Zjistili jsme důležité hodnoty pro efektivní trénování a drželi jsme se jich po celou dobu trvání kempu.To vše pod vedením garanta kempu Vojtěcha Berana. Nádherné téměř letní počasí umocnilo už tak bezvadnou atmosféru ostrova i druhý den při vyjížďce do města Felanitx, kde jsme si objednali zasloužené Café con leche a nechali chvíli odpočinout našim nohám.

V pořadí třetím dnu nás čekala první horská etapa na západním pobřeží ostrova. Ti nejzdatnější z nás naměřeili na cyklopočítačích Garmin Edge 520 téměř 2000 výškových metrů a vzdálenost přes 130 km. Po dni volna jsme potrénovali sílů v našich nohách ve formě sprintů a následně jsme se vydali dobít kopec Randa. Zde jsme se občerstvili, objednali si zaslouženou kávu a namířili směr hotel Java.

Další den druhého tréninkového bloku jsme si vychutnali romantickou atmosféru městečka Petra a nad ním tyčícího se vrcholku Bonany.  Všechny skupiny držely formaci pro jízdu v bočním větru a nad větrem jsme vítězili po celou dobu tréninku.

Nadešel den D a s ním spojený nejdelší trénink s trasou hotel Java – Cap de Formentor a zpět se vzdáleností přesahující 200 km. Panovalo slunečné a teplé počasí, které nás doprovázelo po celý trénink. Ty, kterým se 208 km zdálo hodně, jsme k Formentoru přiblížili, nebo na majáku naložili a ušetřili jim tak cestu zpět. Naše stroje prémiové švýcarské značky BMC nám umožnili dokonalé svezení po celou dobu tréninku.

Na základě předpovědi počasí jsme byli nuceni čtvrtý den pozměnit trasu tréninku. Od pláže jsme vyjížděli společně a pokračovali do městečka Cala Pí, kde se druhá skupina oddělila, zpříjemnila si vyjížďku mandlovým dortem a vrátila se do hotelu Java.

Každý večer se účastníci našich kempů oddávali do rukou zkušených maserů a fyzioterapeutů, účastnili se besed o tom, jak chytře trénovat a společně tmelili kolektiv.

Rozhovor – Dominik Hovorka (23), Michaela Havlová

Co pro tebe cyklistika znamená?

Dominik: Sport, kterému se budu věnovat celý život. Jednoduše mne baví jízda na kole, jak silničním, tak horském. Také mne baví závodit a soutěžit, takže kolo bylo jasnou volbou.

Míša: Životní styl, radost, odpočinek, poznávání skvělích lidí

Trénuješ systematicky?

Dominink: Teď začnu s Adamem a Vojtou. Předtím jsme se také snažil sám, teď to ale dostane teprve ten správný řád.

Míša: Vzhledem k nedostatku času trénovat systematicky nemohu. Když ovšem trénuji, dělám to poctivě nabo spíše tak jak mě časové možnosti dovolí.

Pro jsi si vybral právě Alltraining.cz?

Dominik: Jsou to profíci. Slyšel jsem na Alltraining dobré ohlasy a mají dobrou reklamu, takže je mám v podvědomí delší dobu.

Míša: Dělají to doře.

Jak by jsi ohodnotil kemp?

Dominik: Výborně, za jedna. Myslím, že jsem nic lepšího pro dobré rozjetí do nové sezony udělat nemohl. Suprově se o nás Alltraining postaral. Líbilo se mi, jak měl vše naplánované přesně do puntíku.

Míša: Kempu se účastním opakovaně, protože kemp je zárukou profesiolnálních služeb, od vedení tréninků, výběr tras po ostrově, po výběr hotel, kde je příjemné zázemí a vynikající strava.

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT