Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

MTB kemp Kokořín 22. - 24.6.2018

Publikováno | Sdílet:

V pořadí již třetí MTB kemp s přízviskem HOBBY, který proběhl v termínu 22. -24.6. se uskutečnil nedaleko Prahy v kouzelném prostředí Kokořínska, kde nás obklopovaly pískovcové skály rybníky, a krásná příroda s ideálními podmínky pro bikovaní.

Celý kemp probíhal v rodinné atmosféře. Bikerů bylo o něco méně než obvykle, a tak jsme mohli zvolit individuální přístup, který všechny posouval velmi rychle kupředu. První den jsme měli pro našich sedm statečných připravené umělé překážky, které otestovali technickou zdatnost každého z účastníků až na jejich limity. Postupnou systematickou řadou jsme překážky ztěžovaly a zaměřili se, na to, co bylo pro každého největším oříškem. Na konci prvního dne mohli všichni usínat s klidným pocitem, že všechny nachystané zdolali bez ztráty kytičky.

Druhý den jsme se přesunuli již více do terénu a začali zdolávat přírodní překážky, jako byl prudký výjezd po kořenech, nesměl chybět ani technický a prudký sjezd, neopomněli jsme také zde značně používanou jízdu na nezpevněném povrchu, převážně písku. Po dopolední fázi následoval rychlý oběd a následně jsme vyrazili vzhůru odpolední fázi, která byla zaměřena na sigletraily, kterých v okolí bylo nespočet. Každý správný sigletrail musí obsahovat úzká místa, klopené zatáčky, prudké zatáčky, skoky a přesně na tyto prvky jsme se zaměřili. Na závěr dne jsme si byli projet trať, kterou jsme pro naše účastníky nachystali.

Na konci dne jsme na našich cyklopočítačích měli naměřeno přes 40km, takže jsme se rozhodně neflákali. V podvečerních hodinách jsme se věnovali cyklistice nadále a především besedě o tréninku, výživě a velká debata se rozpoutala o správném nastavení kola a šířce sedla. Následovali regenerační procedury a večer pak byl nachystaný taborák, který jsme si opravdu užili.

 Závěrečný den byl ve znamení opakování a především zdolaní místního středně těžkého sigletrailu, který prověřil všechny opravdu všechny dovednosti, které na kempu naši účastníci získali. Jako třešničkou a dortu bylo závěrečné poměření sil v podobě závodu na naši uměle vytvořené trati. Cílem bylo, aby si všichni účastníci vyzkoušeli všechny prvky v závodním modu. Na úplný závěr nesmělo chybět ukončení a zhodnocení celého třídenního kempu. Protože všichni udělali obrovský pokrok, ocenili jsme úplně všechny.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem účastníkům kempu, že jsem si to jako garant kempu moc užil a doufám, že se uvidíme brzy znovu. Adam. Pokud se ještě rozmýšlíte neváhejte s námi vyrazit na další kemp techniky Benecko 22.-28.7., Brdy 3.-5.8. Rezervujte si své místo již teď a užijte si s námi cyklistiku naplno!

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT