Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

MTB kemp Techniky s Alltarining.cz aneb nejistota v terénu na vždy zapomenuta!

Publikováno | Sdílet:

MTB kemp Techniky s Alltarining.cz aneb nejistota v terénu na vždy zapomenuta!

První květnový víkend jsme měli na spěch. Vyrazili jsme totiž na začátku týdne z Mallorky a přesunuli se rovnou do krásné přírody západních Čech na Horskou Kvildu, kde jsme od 3. - 5.5. 2013 učili začínající i pokročilé bikeri techniku jízdy v terénu a společnými silami jsme se jejich bikerské umění snažili posunout o kousek dále.

Cílem kempu byla jistota na kole v terénu, sjezdy, výjezdy, správný přenos těžiště, překonání strachu a odnaučení se špatně zvládnutých návyků s cílem o správný a bezpečný průjezd terénem, který by měl každému cyklistovi pomoci zvládnout lépe jak MTB maratony, tak i běžné bikování s kamarády v lese.

Počasí nám vskutku nahrávalo a veselé partě cyklistů, která se na Šumavě sešla, připravilo optimální podmínky, které odhalili veškeré slabiny všech zúčastněných cyklistů.

Každý si vyzkoušel od opatrného nácviků v blátivém a kluzkém terénu, přes průjezd přes klouzavé kořeny, lehké i těžké sjezdy, až rychlý pohyb na tvrdém rychlém povrchu.

Nechyběl ani nácvik naskočení a seskočení z kola, rozjezdy do kopce, přeskoky překážek a jízda zručnosti a mnoho dalších vychytávek, které by měl každý biker bez problému zvládnout.

Alltraining.cz pod vedením Vojtěcha Berana připravil nejen praktické nácviky jak překonávat překážky v terénu a trénink tréninkových prvků pro zvýšení fyzické kondice, ale program byl doplněn i o doplňkové aktivity,

kde se účastníci naučili pod vedením  fyzioterapeutky Terezy Trefné nejen správné regeneraci organismu, ale také jak správně protahovat a posilovat své tělo.

Neopoměla se ani beseda jak správně tělo zatěžovat a volit přípravu v rozběhlé sezóně,  jak se na kolo správně usadit a jak se při tréninku či před ním správně najíst a napít..

V závěru dne nechyběla ani regenerace, kdy se večer každý rád oddal do rukou masérky, která pomohla uvolnit namožené svaly a pomohla urychlit regeneraci všech účastníků. 

Příjemným zpestřením byla i beseda s nadějným Juniorem a aktuálním mistrem republiky v XC Janem Vastlem, který nám řekl pár bikerských historek, a protože je nejen výborný sportovec, ale také i Vojtův dlouhodobý svěřenec, tak nám povídal nám o své trénikové přípravě a zážitcích z vrcholných akcí, které prožil.. Jak prožil samotný kemp Michal a Martin?

Martin: Jak jsem mohl vůbec přežít závod?

Milí bikeři!!!...až do tohoto víkendu jsem si myslel, že vcelku obstojně jezdím na horském kole...po tomto víkendu si říkám, jak jsem se kdy mohl spustit na trať jakéhokoliv MTB amatérského závodu,

bez tréninkového kempu od Alltraining.cz. Upřímně, to byl ode mě nekontrolovaný a čistý hazard se životem!!!:)

Vše co jsem od tohoto kempu očekával, bylo nejen naplněno, ale výrazně překonáno, od techniky jízdy přes různé druhy překážek, do kopce, z kopce, ve sjezdu náročným terénem, seskakováni, naskakováni na kolo, sprinty,

výjezdy na lehčí, těžší převod, práce s těžištěm při všech těchto činnostech a mnoho dalšího a to vše pod vedením zkušených bikerů v čele s Vojtou Beranem, který ví jak jezdit na kole a hlavně tuto znalost předávat a lidi motivovat.

Tím by se mohlo zdát, že nám bylo sděleno a ukázáno vše potřebné, ale toto byl pouze začátek, spodek ledovce, protože po výkonu je nutná správná regenerace,

zajištěná teamem zkušených masérek a fyzioterapeutek v čele s Terezou Trefnou, které provedly, jak vlastni masáž, tak nám ukázaly správné a účelné protažení před a po tréninku a ochotně pomohly s jakýmkoliv problémem týkajícím se pohybového ústrojí.

Dále se dozvíte plno rad o tom jak trénovat, jak se zlepšovat a v neposlední řadě jak se stravovat před, po a v průběhu tréninku či závodu tak,

aby vaše snažení mělo co nejvyšší efekt. Vše bylo vždy prezentováno logicky, jasně, postupně a uceleně a kdo se chce cítit dobře, nejen na kole, tak tyto rady určitě ocení i v běžném životě.

Samozřejmostí u Alltraining je perfektní servis o vaše stroje, nejen z hlediska technického servisu, ale i čistoty kol před každým tréninkovým dnem, včetně vysvětlení správného postupu při údržbě kola.


Jako takový bonus, nikoli nepodstatný, byla možnost vyzkoušet si v plném tréninkovém dni kolo, na které peněženka mnohých z nás zřejmě jen tak nedosáhne:)

Celkový dojem už pak jen dokreslila nádherná krajina s ideálním různorodým terénem pro MTB v okolí Šumavské Horské Kvildy a samozřejmě i pohodové zázemí Hotelu Rankl.

Za mě tento kemp hodnotím známkou 10/10 a říkám, měl by si ho zkusit nejen každý kdo má závodní ambice, ale i ten kdo třeba jen občas vyrazí do terénu a nechce ohrozit sebe ani druhé.


Přístup ke všem účastníkům je velmi individuální a obavy z výkonnostních rozdílů a technických nedostatků, nejsou vůbec na místě. 


Ještě jednou díky celému teamu alltraining.cz za skvělý a náročný prodloužený víkend a těším se na další spolupráci, protože tímto učení ani trénink nekončí, ale začíná...


(many thanks to all members of Alltraining.cz team) Martin

Na Mallorce jsem začal s kondičkou a na Kvildě zdárně procvičil techniku!

Po té co jsem letos na jaře na Mallorce najel přes 1000 km na silnici, jsem si myslel, že MTB kemp bude brnkačka. No nebyl. Když to Vojta a s ním většina účastníků rozjeli do kopce, tak jsem v půlce, už viděl,

jak se jejich záda vzdalují, a na konci dojel k odpočinuté skupině, kde zaznělo oblíbené: tak jsme všichni a můžeme jet. Jediné co mne trochu uklidnilo, byl nejen věkový rozdíl, ale i to, že většina evidentně trénuje skoro denně.

Počasí přálo, to že jsme za ty tři dny nezmokli na Šumavě, kde prší skoro pořád, je skoro zázrak. Co k vlastnímu kempu? Dobře vybrané terény a perfektně sestavený program. Nejdřív rozježdění a trénink na překážkách a pak praxe v terénu.

Určitě se nepovažuji za bikového experta, ve velkých kopcích občas tlačím a některé sjezdy nedám. Tady jsem se určitě posunul dál hlavně v technice.

Jízda v členitém terénu, otočení kolem stromu, kořeny, kameny, výmoly všeho druhu, to všechno, v co největší rychlosti. K tomu ukázky tréninku rychlosti, síly a vytrvalosti.

Po náročném tréninku nechyběla regenerace - masáže, Compex a sauna s vířivkou. Životospráva stranou, večer jsme poseděli a nějaké to pivo nebo sklenička pomohla k dobré náladě.

Domů jsem si odvážel zablácený dres a pocit, že jsem se zase něco naučil. A již teď se těším na další kemp s Alltraining.cz… Petr 
KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT