Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

MTB kemp v Novém Městě na Moravě byl pro všechny velkým zážitkem

Publikováno | Sdílet:

Druhý třídenní kemp letošní sezony (7. - 9. 8. 2020) zavedl naše účastníky do místa, které je bajkingu zaslíbeno a tím je Nové Město na Moravě. Na kempu se sešlo celkem dvacet nadaných účastníků. Velkou část této skvělé skupiny tvořily ženy, které se přijely zbavit především strachu z náročných terénních sjezdů a zlepšit své dovednosti na horském kole. Po celý prodloužený víkend nám počasí vyšlo na jedničku a sluneční paprsky nám na cestu svítily všechny dny. Trénink probíhal na tratích ve Vysočina aréně, kde se jezdí Světový pohár a najdeme zde také single tracky nebo pump-trackovou dráhu. Díky profesionálnímu vedení zkušených trenérů všichni překonali své hranice a zdolali i náročné překážky, jako je AC-DC nebo Rock ’n’roll.

První den po zahájení kempu a seznámení se s našimi účastníky se všichni naučili, které svaly je důležité před projížďkou protáhnout a procvičit. S tím jim pomohla naše fyzioterapeutka olympioniků Tereza Beranová. Na kole jsme se věnovali základním cvikům jízdy v terénu. Během odpoledne jsme si prošli základní i náročnější prvky z metodické řady Vojtěcha Berana. Jejich trénink probíhal v nenáročném terénu na louce a polních cestách, aby si je každý účastník osvojil a následně byl schopný je provést i v náročnějším terénu. Večer proběhl videokoučink, kde se každý dozvěděl chyby, kterých se při nácviku dopustil.

Následující den jsme zahájili ranní rozcvičkou. Protažením jsme nastartovali tělo a připravili ho na celodenní výkon. Na kole jsme trávili celé dopoledne i odpoledne. Během tréninků jsme se vrhli na náročnější terén do Vysočina arény, kde jsme aplikovali naučené prvky z předchozího dne do praxe. Projeli jsme traily, kterých je v Novém městě mnoho různých náročností. Na sigle trekách jsme dopilovali techniku v klopených zatáčkách nebo přenesení váhy za sedlo při sjezdu prudkého kopce. Komu zbyly síly, ten se na konci tréninku mohl vybít na pump trackové dráze. Během videokoučinku dostali účastníci rady, co by měli při svých sjezdech zlepšit. Po večeři už je čekala jen masáž unavených svalů.

Poslední den jsme projeli i ty nejtěžší překážky, které ve v aréně můžeme najít. Celý kemp jsme zakončili sranda závodem družstev, kdy si každý z účastníků mohl vyzkoušet všechny prvky, které se naučil v závodním tempu. Na každém byl vidět obrovský pokrok, který během tří dnů udělal. Naše skupinka žen na sebe mohla být právem pyšná, protože překonali sami sebe a překonali strach z kamenitých sjezdů, ze kterých měli všechny obavy. Bylo naprosto skvělé pozorovat, jak se všichni zlešují a posouvají v technice jízde každou hodinou tréninku. 

 Po celý víkend nám nám byla na blízku energie, kterou zajišťovala firma Nutrend. V takto náročném celodenním sportovním programu bylo velmi důležité dodržovat také pitný režim. Na všechny tyto aspekty dohlíželi zkušenýítým trenéři Alltraining.cz. Mnoho informací se také naši úastnici dozveděli na večerních přednáškách se sportovní tématikou.

 

Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT