Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Od začátku února patřily slunečné mallorské silnice Racer kempu s Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Od začátku února patřily slunečné mallorské silnice Racer kempu s Alltraining.cz!

První kemp je úspěšně za námi. Sešla se výborná a vyrovnaná skupina, která si užila prvních tisícpětset kilometrů na prosluněné únorové Mallorce. Všichni nejenom trénovali, ale naučili se spousty nových, užitečných věcí a rad od profesionálních trenérů a sportovců, které využijí již v nadcházející sezóně.

První blok tréninků směřoval do rovin ostrova. V režii trenéra Vojty Berana jsme nejprve otestovali sílu skupiny v tempu „furioso“ a každý zjistil jak je na tom a jakou kondici si na Mallorcu přivezl.

Nicméně všichni si s prvním blokem tréninků poradili velmi dobře. Následoval den volna a nastala celodenní řehole pro naši fyzioterapeutku Zuzku, která každý den léčila všechny bolístky na těle i na duši.


Po dni volna následoval druhý blok, který nás zavedl již do zvlněnějších terénů. Každý se s tím popral po svém. Nejlépe na tom byl pokoj číslo 26, který obývali Ctirad Fischer (bývalý cyklistický profesionál) a Jarda Jára (bývalý ligový rozhodčí, podle Ctirada „kopačka“).

Ctirad táhl na špici a Jarda poctivě šetřil v háku. Vrcholem druhého bloku byl výlet na ikonu ostrova Cap de Formentor, kde padla mytická dvoustovka. Nutno dodat, že skupina pracovala bez problémů a za mírného šera jsme dorazili úspěšně na hotel. Vyčerpaní, ale šťastní.

Druhý den volna, po „dvoukilu“, běžela regenerace na plné obrátky a ladilo se na poslední blok v horách. Počasí si s námi tentokrát zahrávalo dešťovou loterii a plán se tedy měnil z minuty na minutu, přesto jsme nějaké kopečky okusili.

V kopcích se dělilo zrno od plev, někdo v horách doslova ožil, jiní prožívali muka. Nakonec každý úspěšně zvládl najet kolem 1500 kvalitních kilometrů, při nich po celou dobu panovala veselá nálada. Celý kemp probíhal naprosto bez problémů a to i díky našemu „mechánovi“ Zdeňkovi, který seřizoval kola Specialized, aby šlapaly jak švýcarské hodinky.

Po celý kemp dodávalo slunečné počasí potřebnou energii, a i když se občas nějaký ten mráček vyskytl, vše proběhlo podle plánu. Třešničkou na dortu bylo jet i po boku Erika Zabela, který nás poctil na část tréninku svojí návštěvou v naší tréninkové skupině.


Večery nám vyplnilo povídání o tréninku, výživě a regeneraci a ozdobou celého kempu pak byla beseda s naším nejúspěšnějším paralympionikem Jiřím Ježkem a jedním z nejúspěšnějších českých silničářů Janem Bártou, kteří nás seznámili s problematikou profipelotonu a pověděli spousty zážitků ze své kariéry.

Mallorca 2013 pohledem Vildy a Filipa

Cyklistický kemp Mallorca 2013 s alltraning.cz v čele s Vojtou Beranem se nám zdála jako nejlepší možnost, jak najíždět kvalitní jarní kilometry a zahájit tak novou sezonu. Po bezproblémovém příjezdu na Mallorcu jsme byli ubytování a od velmi ochotného mechanika jsme dostali kola v perfektním stavu od firmy Specialized.

Hned první den jsme vyrazily na kratší seznamovací jízdu s kolem a v následujících dnech začalo najíždění těžkých objemů.  Mallorca je v jarním období rájem pro cyklisty. Na trénincích jsme potkávali řadu známých a slavných cyklistů, kteří nám odpovídali na námi položené otázky při večerních konferencích.

Na regeneraci nám bylo poskytnuto mnoho možností a nejnovějších technologií. Ke konci kempu bylo celkové shrnutí a zhodnocení našeho přístupu k tréninku, ve kterém jsme mimochodem byli vyhlášení jako rebelové kempu:-).

Mezi klady bych rozhodně přiřadil organizaci a přístup realizačního týmu, testování kol nejvyšších řad, možnost regenerovat  a zápory? Teď mě nic nenapadá, jen to, že to byla vetší dřina, než jsem předpokládal, ale to k tomu přece patří (:

Vilém Bystroň a Filip Srovnalík

Michal Bubílek (Kellys Bikeranch team) na jarním soustředění s Alltraining.cz

Za posledních devět let jsem každé jaro absolvoval minimálně jeden tréninkový kemp v teple. Letos jsem dostal společně s Honzou Strožem nabídku od Vojty Berana strávit celý únor na Mallorce v rámci kempů Alltraining.cz. Nejprve jsem byl lehce skeptický, protože celý měsíc se mi zdál moc dlouhý.

Po zjištění jaký servis nás čeká, jsem na nabídku kývl - půjčené kolo obstará ochotný mechanik Zdeňa, o kompletní regeneraci těla zas milá fyzioterapeutka Zuzka. Na nás je jen plnit tréninkové dávky a doplňovat energii ze super hotelové kuchyně. Zkrátka profesionálně vedené soustředění.

Velmi mile mě překvapila parta amatérů, která je tu s námi - jsou naladěni na stejnou notu, takže tu vládne příjemná pohoda. Jsme tu již druhý týden a myslím, že ty další dva utečou jako voda..

Rasťo ze Slovenska si Mallorku užil naplno!

A je to tu: ako sa hovorý, že dobrého vždy bývá málo, tak mám pocit, že tu to platí dvojnásobne.

V tomto roku som sa rozhodol s alltrainingem a s Vojtovou partou ist na prvý kemp v roku a možem povedat, že nelutujem ani minutu. Vojta ako ho poznam sa nezmenil a je stále cyklistom, trenerom,kamaradom a dobrym spoločnikom stále rovnakým.


Naopak kemp má od kempu vždy lepšiu úroven a to po všetkých strankách: bezstarostne zapožičaných bicyklov značky SPECIALIZED, regeneračných procedur prostrednictvom fyzioterapeut(ky) ZUZKY, treningových metod, vyžívových doplnkov, doplnkov oblečenia atd.

Součásťou boly aj večerné besiedy so znamími cyklistami a s poznáváním, pre nás amaterou, nových poznatkou vo všetkých sférách ako regenerácia, pripravy na závod a hlavne neopomenutelnou sučasťou strečingových cvičení.

https://www.alltraining.cz/intranet/web/files/8087P1040940.JPG

S týmito praktickými radami sa v cyklistike ako samej samozrejme stretnem, ale myslim, že nie v tak kratkom časovom intervale, čo v praxi možem využit v okamžiku najbližších možných treningoch a aj v závodoch.

Preto viem, že ak na trening, tak znova budem otravovat Vojtu kedy,kam a za kolko spolu pojdeme na dalšii kemp. A možem to tu opisovat ani neviem ako, tu plati: lepšie raz vidiet, jako desatkrat počuť.

Tak na záver sa chcem poďakovat celému realizačnemu teamu alltrainingu a prajem vela spokojnych cyklistou, hlavne slnka a bez nehod.  Ďakujem Rasťo nebo SAGAN.

Jan Strož na Mallorce pod dohledem svého trenéra

S Vojtou když jsme se dohodli na spolupráci ohledně sestavení tréninku na další sezónu, tak naše plány směřovali směr k hlavnímu soustředění na nadcházející sezónu. Byla mi nabídnuta možnost zúčastnit se kempu na Mallorce, který Alltraining.cz v čele s Vojtou Beranem již několikátým rokem pořádá.

Vzhledem k tomu, že s Vojtou spolupracuji po tréninkové stránce, jsem v tomto směru neváhal ani vteřinu. Zaujalo mě hlavně perfektní zázemí hotelu a služby, které Alltraining.cz nabízí. Po příjezdu do prosluněného letoviska už na nás Vojta čekal na letišti a nám tak odpadl zdlouhavý přesun směrem k hotelu.

Po příjezdu na hotel a následném ubytování jsme si šli vypůjčit kola od firmy Specialized. Modely typu Tarmac SL4, Venge, Roubaix, mě přímo uchvátily a já už se nemohl dočkat první vyjížďky. Po náročném tréninku je možnost navštívit spousty regeneračních procedúr, v čem vidím velký plus a já se tak na 100% můžu věnovat příprave.

Tréninkový kemp na Mallorce můžu jen a jen doporučit, jelikož pro mě jako pro vrcholového závodníka je nesmírně důležitý trénink a zároveň tak i regenerace a to zde mají perfektně zajištěné..

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETEV NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT