Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

On-line trenér pomůže zhubnout, zlepšit fyzickou kondici nebo vytrvalost!

Publikováno | Sdílet:

On-line trenér pomůže zhubnout, zlepšit fyzickou kondici nebo vytrvalost!

Tréninkové centrum Alltraining.cz nabízí začínajícím i vrcholovým sportovcům možnost vyhodnocení fyzické kondice, sestavení individuálního tréninkového plánu a jeho následné on-line vedení přes internet. Tréninkové centrum vede bývalý vrcholový závodník a součastný trenér Kristiána Hynka či Václava Ježka a řady cyklistických amatérů Vojtěch Beran.

Proč by měl rekreační nebo i vrcholový sportovec využívat služeb tréninkového centra?

Setkáváme se s klienty, kteří chtějí dosáhnout redukci váhy, zvýšení vytrvalosti nebo fyzické kondice. Většina z nich pochopila, že k dosažení vytyčeného cíle nevedou zázračné diety, ale zvýšení pohybových aktivit. Bohužel ale pro splnění cíle nestačí slepě běhat, nebo se zapsat se do nových kurzů ve fitcentru. Nevhodně zvoleným tréninkem může dojít k akutnímu přepětí organizmu a k jeho následnému útlumu. Pokud budete znát stav vašeho organizmu a dodržíte při sportu rady trenéra, bude trénink efektivnější, bude méně bolet a dříve se dostaví požadovaný výsledek.

 

Jak by tedy měl každý začít?

Nejlépe testem fyzické kondice. Takový test na základě objednání provádíme v našem centru Alltraining.cz, které se nachází v Praze 8. Klient získá nejen výsledek testu, ale díky následné konzultaci s trenérem také pochopí, co naměřená data znamenají a jak by s nimi měl pracovat. Zátěžový test zabere i s následnou konzultací s trenérem cca 2 hodiny a vyjde na 990 Kč.

 

Poradíte také jak trénovat?

Nabízíme on-line tři druhy vedení tréninků tzv. tréninkových balíčků. Klient si vybere druh vedení dle péče která pro něj bude jenvhodnější. On-line vedení znamená, že komunikace mezi klientem a trenérem probíhá elektronicky na základě tréninkového deníku a každodenní zpětné vazby z absolvovaného zatížení. Výhodou je, že klient nemusí být z Prahy, aby mohl využívat našich služeb. V Praze probíhá jen zátěžový test. Kromě zátěžového testu a služeb osobního trenéra máme k dispozici také služby dietologa a fyzioterapeuta. Jak pro začátečníky, tak pro pokročilé cyklisty organizujeme i tréninkové kempy v Čechách i jižních destinacích ideálních pro cyklistický trénink (Mallorca, Italie).

 

A co když je na trénink omezený čas?

Vždy zjišťujeme, čeho chce klient sportem dosáhnout a kolik je schopen tréninku věnovat času. V navrženém plánu se snažíme vzájemně skloubit oba faktory tak, aby cyklista co nejefektivněji využil času ke zvýšení kondice a sport mu v jakékoli formě přinášel radost z pohybu.

 

Jak na dálku probíhá měření tréninku?

Nezbytností pro následnou zpětnou vazbu pro trenéra je použití pulzometru či pro pokročilejší wattmetru, která spolu s pocitem cyklisty tvoří základ úspěchu každodenní komunikace s osobním trenérem. Jedná se o hodinky nebo cyklocomputery s měřením tepové frekvence, která jsou schopné trénink zaznamenat a data zaslat přes internet. Výhodou jsou Sportestry Garmin. Jejich jednoduchost a všestrannost se ideálně doplňuje s naší osobní schránkou pro uživatele. Pokud si klient koupí sporttester u nás, zdarma získá provedení zátěžového testu.

 

Za jak dlouho se mohou očekávat první výsledky?

První příznaky pocítí cyklista již po 3 měsících. Po této době je dobré vyhodnotit stav fyzické kondice a na základě výsledků přizpůsobit intenzitu tréninku, aby trénink i nadále přinášel požadovaný efekt.

 

Proč se vyplatí spolupracovat s trenérem dlouhodobě?

Po prvních třech měsících jsou vidět první náznaky, že se trénink ubírá správným směrem a začátečníci zaznamenají velký pokrok. Klient získá první základní trvalejší návyky správného zatěžování organismu a protože je cyklistika vytrvalostním sportem, dochází během spolupráce k pozvolné adaptaci fyzické kondice vůči vytrvalostnímu výkonu a kondice je stále stabilnější a fyzický standard sportovce stále vyšší. Trvalé zvýšení výkonnosti a výraznému posunu lze očekávat minimálně po jednom až dvou letech roce spolupráce, kdy dojde k výraznému posunu fyzické kondice.

Psáno pro Časopis KPŽ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT