Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Parádní jarní kilometry a zábava na slunné Mallorce s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým!

Publikováno | Sdílet:

Najíždění jarních kilometrů v krásném teplém letním počasí je příjemnou zálěžitostí pro každého cyklistu. Alltraining.cz k tomu navíc nabízí skvělé zázemí srovnatelné se zázemím světových cyklistických stájí!  Tréninkový koncept kempu Vojtěcha Berana je propracovaný a má vysokou úroveň. Tato kopce je přizpůsobena pro každého individuálně podle jeho možností, které zjistíme hned na startu kempu na základě zátěžového testu, který absolvuje každý účastník. Kempy jsou tedy určené pod začínajcích amatérských cyklistů až k profesionálům. Tento kemp byl velmi výjmečný, a to díky účasti dvou čestných hostů Radima Kořínka a Jaroslava Kulhavého, kteří po celou dobu kempu byli vždy na blízku a předávali své zkušenosti! Byl to opravdový zážitek, shodují se všichni naši účastnici!

Kemp byl rozdělen na dva bloky, tři a dva dny s jedním dnem pauzy. Po pondělím večerním příletu následovalo společné uvítání, co naše účastníky čeká a nemine. Sportovní program se začal naplňovat již druhý den ráno, kdy jsme den nastartovali rozcvičkou. Hned po snídani se naši účastnici začali scházet po trojících u bazénu, kde probíhali zátěžové testy. Tato záležitost je velmi oblíbenou činností a každý se ní těší J Po testech jsme se rozřadili do třech skupin a vyrazili přes město Algaida do Llucmajoru a zpět do hotelu Java. Příjemná vzdálenost okolo 70 km byla pěkným seznámením s našimi švýcarskými koly BMC! Nesměla chybět ani zastávka na cafe cortado a oblíbený mandlový dort. Korunku celému dnešnímu dni dalo focení a závěrečných 25km ve společnosti olympijského vítěze.

První blok jsme vygradovali jednou z nejkrásnějších etap na západní pobřeží Mallorky, kde jsme nemohli vynechat zážitkovou restauraci na útes, ze které je ohromující výhled po okolí. Na závěrečném stoupání jsme se také věnovali technice jízdy na silničním kole pod dohledem Jardy, který radil jakou optimální stopu zvolit při jízdě do kopce a následně i při sjezdu. Po této krásné a také velmi náročné etapě následoval zasloužený den volna. Unaveným svalům jsme dali odpočinout, každý po svém. Někteří se slunili na pláži, někteří ochutnali místní speciality nebo využili profesionálních regeneračních služeb Alltraining.cz. Večerní beseda o regeneraci s fyzioterapeutkou Terezou Beranovou doplněná o zkušenosti Jardy byla velmi obohacujícím zážitkem pro všechny zůčastněné.

Takto odpočatí naši účastníci se mohli bez problémů vydat vstříc závěrečným dvěma etapám. Jako první rozjezdovou horskou etapu jsme zvolili Orient, kde nás čekal přes 5 km dlouhý kopec s průměrným skloem 5,4%. Na vrcholu byla prémie a tak každý ze sebe vymáčkl, co mohl. Jako odměnou pro nejrychlejší bylo ocenění na večerní besedě z rukou olympijského vítěze, podepsaný bidon.

Jako poslední etapu jsme si připravili opravdovou lahůdku v podobě těch největších hor na Mallorce, které nabízí Serra de Tramuntana. V této etapě si naši účatnici okusili jaké to je stoupat přes 8 km a hned 3x J Odměnou nám také byl 16km dlouhý sjezd.

Teto kemp byl opravdu výjmečnou záležitostí a nestává se každý den aby se jednom kempu sešli hned tři účastnici Olympijských  her a k tomu ještě jejich vítěz. My za tento zážitek děkujeme a doufáme, že se zase někdy na Mallorce a u nás potkáme!

Recenze našich účastníků:

Radomil: 

"Týden s partou Alltraining kolem Vojty Berana za účasti profíků (Radim Kořínek a Jarda Kulhavý) byl skutečný zážitek po všech stránkách pro celou naši početnou skupinu. Být v balíku společně s vítězem OH a ještě si na něj udělat „úspěšný“ sprintérský nástup v průběhu etapy se člověku každý den nepodaříJ. Od vyzvednutí na letišti, přes vstupní zátěžové testy, ranní rozcvičky, samotnou cyklistiku s veškerým profi vybavením a závěrečnou relaxací pod vedením zkušených masérek a fyzio se o nás tým Alltraining výborně staral. Získali jsme i řadu teoretických rad při večerních besedách nad tréninkem a přípravou. Co tedy dodat? Je třeba to zažít a nebudete litovatJ Zdravím a děkuji." 

František:

"Účast na treninkovém kempu Alltrainingu doporučuju všem fanouškům cyklistiky. Pro mě je vždycky velkým zážitkem cítit se pár dní jako profesionální cyklista s adekvátním zázemím a podporou. Tým Alltrainingu to má jednoduše výborně zmáknuté, počínaje teorií, výkonnostními testy, zajímavým a správně zvoleným tréninkem i následnou relaxací. Kdo nikdy nezažil jízdu v peletonu, měl by to určitě vyzkoušet! Malorka je pro cyklistiku stvořená a nabízí nádherné trasy, včetně náročných horských etap. Stojí mě to vždycky spoustu sil, ale odjíždím příjemně sportovně unavený a plný zážitků!"

Václav:

"Asi nejvíce se mi líbila Terezka.. Super týden, perfektně zorganizovaný, profesionální přístup celého týmu. Ve velmi přátelské atmosféře jsme našlapali okolo 600km..  Určitě se budu chtít vrátit!"

Veškeré fotografe naleznete ZDE

 

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT