Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Peloton bikerů pod vedením Alltraining.cz dobil bájnou horu Říp již posedmé!

Publikováno | Sdílet:

Tradičním uzavřením MTB sezony je pro velkou většinu nejen pražských cyklistů je vyjížďka na bájnou horu Říp. Peloton pod vedením Vojtěcha Berana a celého týmu Alltraining.cz tímto směrem zamířil již posedmé a je až neuvěřitelné jaké krásné počasí s ohledem na roční období opět vyšlo.

Zakladatel tuzemských i zahraničních tréninkových kempů Vojtěch Beran pořádat velkolepé akce prostě umí. Vyjížďka na Říp pak není žádnou výjimkou. Pečlivě připravený harmonogram, předem ozkoušená trasa, krásná startovní čísla jako památka na nezapomenutelnou akci. Prostě servis na který jsou všichni kdo využívají služeb Alltraining.cz zvyklí. Již od brzkých ranních hodin se u dveří tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz sjížděli nedočkavci ze všech koutů. Prezentace trochu připomínající registraci k závodu šla jak po másle, ale pro velký zájem o pořádanou akci se protáhla o trochu déle. Ale rychleji odbavit více než padésát bikerů prostě nešlo. Navíc se jedná o přátelskou akci, kde se na minuty prostě nehledí.

Úvodní slova na běžeckém oválu patřila především představení celého centra Alltraining.cz a všech služeb, které nabízí. Nechyběla ani pozvánka na blížící se kempy na slunné Mallorce, nebo vyzdvihnutí faktu, že jsme opět zmodernizovali naší sportovní laboratoř. Bylo zmíněno vše, co by mohlo všudypřítomné cyklisty lákat a zajímat. Další informace již patřily bezpečnosti pohybu v průběhu vyjížďky a představení trasy. Všichni byli ujištění, že tempo, udávané například závodníky a svěřenci Vojtěcha Berana v jednom bude velice rozumné.

Poté už nic nebránilo samotnému startu. Pro bezpečnější vyjetí se obkroužila dvě čestná kolečka po běžeckém oválu a za potlesku přihlížejících diváků se vyrazilo vstříc bájnému vrchu. Trenéři Alltraining.cz neustále kočírovali obrovský peloton, aby vše bylo bezpečné a zároveň co nejvíce zábavné. Kýženým cílem účastníků byl samozřejmě vrchol bájné hory Říp, ale naším cílem bylo připravit pro vás zábavné sobotní dopoledne. Proto si nyní můžete přečíst dojmy jednoho z účastníků Karla Kolepeka, které můžete brát i jako pozvání na ročník 2017. 

Karel Kolpek (prvním rokem svěřenec Alltraining.cz)

Ač byla dnes sobota a já už mám po cyklistické sezóně, přesto jsem ráno osedlal svůj bike, a vyrazil směr Bohnice. Tam se totiž konala akce ukončení cyklistické sezóny, organizovaná cyklistickým tréninkovým centrem Alltraining.cz. V poslední době to nějak nebývá mým zvykem, ale na akci jsem dorazil včas, hurá - popravdě jsem ale prvním 12 ranních kilometrů musel trošku napálit. Po příjezdu jsem se zaregistroval, dostal startovní číslo, energy tyčinku a krátce po půl desáté jsme vyrazili na bájný Říp. Skupinka nadčenců čítala něco kolem 50-ti bikerů. Z Bohnic jsme vyrazili kolem řeky Vltavy po červené turistické stezce až na Říp. Jelikož se jednalo o vyjížďku pro širokou veřejnost, nejelo se žádné "vražedné" tempo a tudíž se jí mohli účastnit i méně zdatní bikeři. Já jsem si to celkem užíval, neboť to pro letošní rok bylo poslední svezeníčko na horském kole. Nechci jej vidět dříve než na přelomu ledna/února. Jakmile jsme dorazili pod samotný Říp, začala se naše velká skupina značně rozpadat, každý stoupal nahoru svým tempem, a pár z nás jsme to vzali trošku závodně. Jojo, tohle stoupání celkem prověří ....

Na vrchol jsme dorazili krátce po poledni. Následovala zde asi půlhodinová pauzička, proložená stáním dlouhé fronty u místního stánečku s občerstvením. Co by to bylo za vyjížďku bez párku a piva, že! Také nesmím opomenout, že kluci s alltrainingu vezli s sebou nějakou dobrotu na "roztažení cév", a tak jsme si mohli po zdolání vrcholu společně přiťuknout a tím symbolicky sezónu ukončit. Ještě pár foteček a hurá dolů a zpátky do Prahy. Zatímco cestou tam nám počasí opravdu přálo, na zpáteční cestě nás provázel neustálý déšť. První polovina trasy byla prakticky celá po silnici a až poté jsme se napojili opět na červenou stezku a mířili do cíle. Dojezd byl okolo třetí odpoledne. Co říci k samotné vyjížďce? Snad jen to, že je to velmi dobrý nápad a ač nebylo příliš teplo, já jsem si to užil. Pro mě to byla fajn strávená sobota na kole, kde jsem si mohl pokecat s klukama, se kterými se sice v sezóně běžně vídám na různých závodech, ale na nějaké delší povídání obvykle není čas. Takže velké díky celému týmu Alltraining.cz a naviděnou na příští vyjížďce.

 

 Kompletní fotogalerii naleznete ZDE!

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT