Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Podzimní kemp na Mallorce, v ráji cyklistů se povedl na výbornou

Publikováno | Sdílet:

První z našich podzimních kempů na Mallorce se uskutečnil v datech 20. – 27. 10. 2019. Na kemp dorazila skvělá parta nadšených cyklistů, kteří si toužili prodloužit cyklistickou a taktéž letní sezónu ve Španělsku v luxusním hotelu Java v Palma de Mallorca.

První dva dny nám počasí sice moc nepřálo, ale ani to nás neodradilo od nabitého dne plného tréninku a nabývání nových znalostí ať už z oblasti cyklistiky, tréninku, či regenerace. Během prvního dne naši klienti podstoupili zátěžové testy a diagnostiku vnitřní stavby organismu, aby každý mohl v průběhu tréninku regulovat své tempo dle tepové frekvence a získal jakýsi odrazový můstek pro rozvoj své výkonnosti. V první polovině kempu čekal účastníky kempu spíše rovinatější terén, kde se učili správnou techniku jízdy a postupně nabírali fyzičku na terén náročnější.

Pro všechny naše cyklisty jsme měli připravená prémiová kola od švýcarské značky BMC, o které se po celou dobu kempu staral náš mechanik Luboš. Dále všichni od nás obdrželi hned po příjezdu dárkový balíček, jehož součástí byl náš týmový dres od značky Lawi a bidon na kolo od Nutrendu. Na průběh všech tréninků dohlíželi zkušení trenéři Vojtěch Beran a Adam Ptáčník, kteří mají sami za sebou úspěšnou kariéru ve vrcholové cyklistice. Třetím trenérem byl také přístroj Garmin, který pomáhal s kontrolou tepové frekvence, wattové výkonosti a dalšími nezbytnými informacemi.

Den zde pokaždé začínal ranním výběhem a rozcvičkou na pláži ještě před snídaní, která je připravena ve formě švédských stolů takže si ji každý může připravit dle vlastní chuti. Trénink byl vždy zakončen u hotelového bazénu důkladným strečinkem pod dozorem našich zkušených fyzioterapeutek Terezy  a Báry. Pod jejich vedením probíhala taktéž večerní regenerace v podobě fyzioterapie, či masáží. Ve večerních hodinách probíhaly také besedy, kde se naši klienti dozvěděli důležité informace o tréninku, výživě a regeneraci.

Následné večeře poté probíhaly také ve formě švédských stolů s velmi rozmanitým výběrem jídel. Po večeři byl již volný program a každý si ho tak mohl nastavit podle svého, ale možností bylo více než dost. Ať už se jednalo o koupání v hotelovém bazénu, využití fitness centra, sauny, hotelového baru, nebo popřípadě procházky po promenádě podél pobřeží. Již od třetího až do posledního dne kempu nám po celou dobu svítilo slunce, a tak byla také možnost zakusit relaxaci na pláži a zchlazení v moři.

Závěrečnou třešničkou na dortu tohoto kempu, byl 120 km dlouhý výjezd k restauraci Es grau, která se nachází přímo na okraji útesu na jihozápadním cípu ostrova Mallorca. Vede k ní klikatá cesta kolem pobřeží s dech beroucími výhledy.

Věříme, že si zde každý účastník přišel na své, že během našich kempů všichni posunuli své výkonnostní hranice zase o něco dál a těšíme se, že se s nimi znovu setkáme na dalším kempu, či v našem tréninkovém centru v Praze.

Recenze našich učastníků:

Honza: "Na kemp jsme vyrazili s kamarádem, který už na silničním kole řadu let jezdil, já to chtěl vyzkoušet a nabídka slunečných dnů na Mallorce zněla lákavě. Prezentace Alltraining.cz působila profesionálně a proces objednání i poskytování informací před odletem proběhl hladce. Po příletu se nás ujal přímo Vojta Beran, který osobně dohlédl na bezproblémový start kempu - odvoz z letiště, ubytování, úvodní záťežové testy, i předání kol. Pro sportovce - amatéra, je kemp ideálně navržen tak, aby vás nejdříve naučil denní rutinu - ranní rozvička, snídaně, trénink na kole, protažení, večerní beseda a fyzioterapie. Vše probíhá pod dohledem skutečných profesionálů a dle reakcí dalších účastníků k maximální spokojenosti. Obtížnost i atraktivita se postupně zvyšuje a v závěru týdne všechny čeká "královská etapa" kolem pobřeží na vysokých útesech. Ať už na kemp pojedete poprvé, nebo je kolo na Mallorce vaše běžná rutina, Vojta, Adam, Tereza, Bára - zkrátka tým Alltraining.cz vám připraví velký sportovní zážitek. Jo a nezapomeňte na pláži zajít do baru Bon Vent - mají tam ty nejlepší sendviče ;-)."

Víťa (65): "Na kemu jsem již po druhé a chtěl jsem si splnit, co jsme v tom minulém nezvládl a strašně jsem se na to těšil. Trénoval jsem celé leto abych těch 100 km pokořil, podařilo se mě to dvakrát za sebou a ja jsem naprosto nadšený. Moc Vám všem děkuju, jste nejlepší."

Martin: "Alltraining cyklokemp na Mallorce vede tým profesionálů, kteří znají nejenom skvělé trasy na vyjížďky, techniky jízdy a regenerace, ale především mají vyladěný recept na bezchybnou sportovně laděnou dovolenou. Na kempu se sešla parta podobně laděných cyklistů, která pod vedením instruktorů postupně zlepšovala své dovednosti jízdy v týmu. Program byl vždy přizpůsoben aktuálním podmínkám ať už počasí, kondici účastníků i některým individuálním přáním. Na vyjížďkách mallorskou krajinou jsme nabírali síly v ozkoušených kavárnách, trénovali techniky sprintu, průjezd zatáčkami a pokecali se spolujezdci. Po jízdě následovalo protažení, možnost masáží, fyzioterapie, excelentní hotelová gastronomie nebo možnost spotřebovat zbylou energii v některém z plážových barů. Říjnové klima dodalo stále teplé moře a ideální podmínky na vyjížďky i přes pár malých deštíků. Na závěr přišly ke stažení fotky z vyjížděk i super video. Není co dodat... Snad jen, že podzimní cyklokemp byl skvělým prodloužením nejen cyklistické sezóny ale celého léta vůbec. Mohu jen doporučit. Pozdravuj všechny na Mallorce a těším se někdy příště!"

 
Julie: "Ráda bych Vám poděkovala za skvěle odvedenou práci při organizaci Mallorkového kempu. Bylo skvělé rozhodnutí se k Vám připojit na poslední chvíli a přičuchnout k silniční cyklistice.
Nikdy nezapomenu na první chvíle na silničním kole- pro mě opravdu adrenalinový zážitek, děkuji strážnému andělu, že jsem nezranila sebe ani nikoho kolem sebe. Po pár kilometrech jsem tomu vcelku přišla na chuť. Jízda v peletonu má své kouzlo a určité výhody. Vůbec jsem nečekala, že je kdy objevím.
Raní rozcvičky- geniální nápad. Kéž bych našla někdy doma systém, abych je mohla provozovat denně. Vzpomínám si, že na letních táborech to byl opruz největší, nyní v jiné životní etapě mě nečekaně nadchly. 
Nicméně v první řadě chci vyzvednout naprosto skvělý management celého programu a pro mě nejdůležitější: uvolněná, pozitivní a motivující nálada, která sálala z Vás všech od první chvíle a potažmo pak i ze samotných účastníků. Naladila jsem se na Vaši vlnu a opravdu skvěle si to s Vámi všemi užila.
 Luxusní hotel a naprosto vynikající jídlo asi netřeba zmiňovat, to byla také pecka. 
(brečím trochu víc...to prostě matku zpětně dojme, že pár dní nemusela vařit).
Díky za Vaši práci, péči a skvělé zážitky!
Těším se někdy na viděnou!"
Robert: "Na tyto kempy jsme s kamarády přšli prostřednictvím internetu a skvěle udělaných tréninkových videií. Neváhali jsme ani minutu a na kemp vyrazili rovnou ve třech. Myslím, že s klidným svědomím můžu hovořit i za mé kamarády. Vemi mě překvapil servis, který kemp nabizí, od kol, oblečení, trenérů profesionálích až po skvělé trasy. Na Mallorku se rozhodně ještě vydáme. Děkujeme za všechny zážitky a že jich bylo!"

Veškerou fotogalerii naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT