Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Pohodová aprílová cyklistika na Mallorce

Publikováno | Sdílet:

Pohodová aprílová cyklistika na Mallorce

Máme za sebou další povedený jarní kemp s pohodovou partou nadšených cyklistů z řad pravidelných účastníků i úplných nováčků. I přes ne úplně příznivou předpověď počasí nakonec vysvitlo i sluníčko a my si mohli do sytosti užívat mallorskou cyklistiku se vším všudy. Nechyběla oblíbená etapa na náměstí v Petře, tradičně zakončená dobrou kávou a proslulým mandlovým dortem v místní kavárně, ani královská etapa na nejsevernější cíp ostrova – Cap Formentor, či kopcovité etapy s krásnými výhledy, jež nabízí západní pobřeží Mallorky. Ve dni volna se naši účastnící věnovali regeneraci, ale také výletům, a někteří dokonce okusili mallorské speciality místní kuchyně v tradiční restauraci SaFarinera a užili si tak nejen fantastické jídlo, ale také příjemné posezení ve společnosti starých i nových přátel. Na Mallorce zůstávají, díky příznivé situaci, kavárny i restaurace otevřenéa omezení jsou minimální. Také počasí je tu stále o něco více nakloněné cyklistice než to české.

 

Tentokrát jsme se s většinou účastníků potkali na letišti ve čtvrtekvečer a po příjezdu do hotelu Occidental a pozdní večeři rovnou zahájili první kemp s přízviskem Bike Holidays. Druhý den ráno po rozcvičce a snídani v hotelové restauraci měli již všichni účastníci nachystána špičková kola prémiové švýcarské značky BMC či legendární italské značky Colnago a rovnou se pustili do zátěžových testů, dle kterých byli rozděleni do výkonnostních skupin tak, aby si kemp užili opravdu naplno.

Po zátěžových testech se umoudřilo počasí akorát tak, abychom mohli vyrazit na pohodovou vyjížďku do městečka Campos, kde na nás čekal doprovodný vůz naplněný pořádnou dávkou energie na cesty ve formě tyčinek, gelů a výživových doplňků od firmy Nutrend. Po úvodním tréninku nesměl chybět společný strečink pod vedením fyzioterapeutky a následná regenerace v podobě fyzioterapie či masáže. Na večer byla přichystána v hotelové restauraci bohatá večeře formou bufetu a hned poté tématická beseda o tréninku. Celý den byl zakončen příjemným posezením u hotelového venkovního baru, kde jsme se mohli se všemi podělit o dojmy z prvního dne.

V celé první polovině kempu jsme společně pokořili 500 kilometrů s celkovým počtem přes 3000 nastoupených výškových metrů a po dni volna se vydali do kopců.

V druhé polovině kempu jsme objevili krásy mallorských hor. Vydaly jsme se na malebné západní pobřeží, do přístavu Port de Soller i k horským jezerům. Pod vedením trenéra Vojtěcha Berana jsme se dozvěděli spoustu nových poznatků o tréninku či výživě a s fyzioterapeutkou Terezou Beranovou jsme se naučili, jak správně protáhnout a posílit své tělo, tak aby nás nic nebolelo a mohli jsme se tak naplno věnovat cyklistickému tréninku i každodenním činnostem. Celkem jsme najeli přes 1000 kilometrů a úctyhodných 9500 výškových metrů.

Poslední den nesměla chybět rozlučková vyjížďka do čarovné zátoky CalaPi. Někteří využili volnějšího dne pro výlet do hlavního města Mallorky – Palma de Mallorca, relax na pláži či u dobré kávy, a nebo si dopřáli zasloužený odpočinek při masáži.

Na Mallorce je svět v pořádku. Přesvědčte se sami a vyražte s námi na kemp ještě letos na jaře! Rezervace ZDE.

Veškeré fotgrafie naleznete ZDE

Postřehy našich ůastníků:

Aleš a Eva: "Na kempu jsme byli poprvé a bylo to pro nás něco nového. Od začátku do konce jsme byli spokojeni. Velmi oceňujeme profesionální přístup personálualltraining,cz, ať už trenérů, fyzioterapeutek či mechaniků. Nadchly nás především kopcovité etapy a krásné výhledy v horách."

Mojmír: "Přes úvodní obavy jsem si to opravdu užil a potkal jsem skvělou partu pohodových."

Radek: "Jako nejvěrnější úastník kempů na Mallorce (dvanáctá účast), musimím ocenit zejména kvalitu kola, kdy jsem si jízdu na Colnagu opravdu užíval! Také jsem si bezvadně poměřil síly mým synem a kamarády. Již se těším na další ročník."

 

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT