Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Příměstský cyklotábor plný nevšedních zážitků nejen na kole

Publikováno | Sdílet:

Příměstský cyklotábor plný nevšedních zážitků nejen na kole

Je to tu! Další ročník nezapomenutelných zážitků v podobě příměstských táborů byl odstartován. Díky úspěchu z předchozích let mají rodiče na výběr hned ze tří turnusů v průběhu prázdnin. První turnus, který se konal od 11. do 15. 7. 2022 je již za námi a opět se jednalo o skvělý týden plný cyklistiky, výborné nálady, dobrodružství a překonávání výzev.

Program, jsme odstartovali v podobě seznamovacích her, díky kterým jsme se skamarádili a prolomili ledy mezi účastníky kempu. Správné oblečení je nedílnou součástí cyklistiky a proto na děti hned na začátku čekal dárek v podobě chytrého dresu Alltraining.cz. Následovala krátká projížďka, kde jsme zjistili, jak na tom děti jsou, a jak ovládají svá kola. Procvičili jsme rovnováhu a základní polohu jezdce, což jsou základní a velice důležité prvky z metodické řady Vojtěcha Berana.

Po výborném obědě v nedaleké italské restauraci Bonaccia pokračovala pouť nekončící zábavy. Pomocí celotáborové soutěže si děti zábavnou formou osvojily řadu důležitých prvků z cykloškoly Vojtěcha Berana a neméně si užily i angličtinu, díky níž se naučily širokou škálu slovíček spojených s cyklistikou. Program na kole pokračoval v terénu, kde si děti zkusily prvky jízdy z kopce a do kopce. Hned po prvním dni odcházely děti příjemně unavené a natěšené na další den.

Následující den jsme se věnovali nácviku přenášení těžiště za sedlo a jízdy ze sedla a také jízdě do prudkého stoupání. Další den ráno děti čekala zkouška v podobě jízdy z prudkého kamenitého kopce. Díky skvělým zkušenostem trenéra Vojtěcha Berana a jeho týmu si jízdu z kopce užily i ti nejmenší a výrazně rozšířily své dovednosti. Odpolední program pokračoval pohybovými hrami, pomocí níž se děti naučily spolupráci ve skupině. Do celotáborové soutěže pak přidaly další body oba týmy v teoretické výuce cyklistiky a angličtiny. Odpolední výzvou byla pro malé bikery jízda do kopce, kterou si nesmírně užily a mezi dětmi v závěru dne opět panovalo nadšení.

Za nádherného počasí jsme třetí den odstartovali celodenní výlet na kukuřičné pole v Klíčanech. Před zábavným dopolednem plným naučných her v kukuřičném poli na děti čekala notná dávka kilometrů, kterou všichni zvládly na výbornou. Po užitém dopoledni v kukuřičném poli následovala výuka přeskoku přes překážku, do kterého se zapojila i fyzioterapeutka olympioniků Tereza Beranová a předala tak dětem své zkušenosti. Nabitý program jsme zakončili na dopravním hřišti, kde se děti naučily důležité signály při jízdě na kole a správný pohyb v provozu.

Čtvrtý den nás čekal výlet do nedalekého parku Stromovka. Nabitý program čtvrtečního dne si děti užily prolézáním opičí dráhy a jízdou na pumptracku, kde nechyběla výuka teorie projetí klopenou zatáčkou a závod po trati. Odpoledne pak program zakončily na pumptracku v nedalekém Bohnickém areálu, kde byla k vidění i řada parádních kousků od zkušených reprezentantů.

Závěrečný den si děti díky nabitým zkušenostem z předešlých dnů zkusily i náročný průjezd brody. Odpolední program pak vyvrcholila celotáborová hra. Po luštění morseovky následovala týmová spolupráce k dobití pokladu. Všechny děti spojily své síly a úkol zvládly na výbornou, za odměnu na ně čekal v nedaleké zmrzlinový pohár a řada dalších odměn od našeho partnera  firmy Nutrend.

Výrazný posun v technice a cyklistické teorii v závěrečném dnu pozorovali nejen trenéři z týmu Alltraining, ale i rodiče, ktří bylo přímo udivení kolik se toho jejich ratolesti za tak krátkou chvíli naučili. Nadšené výrazy dětí a okamžité dotazy na příští ročník byly pro trenéry odměnou.

Veškeré fografie jsou k dispozici v naší fotogalerii ZDE

Další turnus si můžete rezervovat ZDE

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT