Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Příměstský tábor plný zábavy a cyklistiky

Publikováno | Sdílet:

V týdnu od 13. do 17.7. proběhl první turnus příměstského táboru s cyklistikou, sportovními aktivitami a doplněný o výuku angličtiny. Na táboře se sešlo celkem 16 dětí různého věku. Nejmladšímu účastníkovi bylo 5 roků a těm nejstarším 13-14 let. Děti se každý den více poznávaly, vytvořily skvělý kolektiv a navzájem si pomáhaly.

První den začal krásným letním počasím. Každý z účastníků dostal dres Alltrainig.cz, který po celý týden nesundali a přišli si jako praví závodníci. Potom, co se děti seznámily mezi sebou a rozcvičily se, jsme nasedli na kolo. Začali jsme základními cviky pro ovládání kola a balancem. Každému závodníkovi jsme upravili posed  a zkorigovali základní polohu jezdce na kole, kterou jsme ihned vyzkoušeli v praxi. Děti jsme rozdělily do dvou týmů, ve kterých proti sobě soupeřily po celou dobu cyklotábora a sbíraly body v různých soutěžích. V Tour de Camp získali každý den nápovědu, díky které mohly závěrečný den najít poklad.

Druhý den byl dopolední program zaměřený na sportovní hry s kolem i bez kola ve školním areálu v Bohnicích. Ještě před obědem se děti naučily novým prvkům, jako je slalom nebo výjezd do kopce.  Stihli jsme i krátký výlet, kdy děti poznávaly nedaleké okolí a projížděly nejrůznějšími terény.

Středa byla odpočinkovým dnem, proto jsme se vydali na nedaleké koupaliště, kde jsme si užili spoustu legrace. Odpoledne jsme otestovali výtvarné schopnosti dětí při vytváření týmových erbů a poté jsme jeli vyzkoušet bikrosovou dráhu.

Ve čtvrtek jsme se vydali na delší výlet do Stromovky, kde jsme po cestě prověřili obratnost dětí na hřištích, které nám vpadli do cesty. Některé z nich se poprvé svezli přívozem přes řeku Vltavu. Na kempu se k nám přidal i zkušený jezdec a závodník Michal Schuran, který děti naučil jak projet klopenou zatáčkou a ukázal jim projetí bikrosové dráhy v závodním tempu, protože sám byl BMX závodníkem.

Závěrečný den děti zdolávaly ty nejnáročnější překážky, jako je brod nebo schody. S malou dopomocí je zvládli i ti nejmladší a všichni závodníci se naučili ovládat své kolo tak, aby o ně rodiče nemuseli mít strach. Tour de Camp dokončili obě družstva a na závěr kempu si tak všichni vychutnali sladkou tečku v restauraci Bendovka, kde na děti čekal slíbený poklad.

Pod vedením zkušených trenérů si děti pomocí her osvojily technické dovedností na kole. Vyzkoušely si průjezd brodem, přejíždět nejrůznější hrboly a překážky i poznávat dopravní značení a jízdu na vozovce se souvisejícími signály. Děti se vše učily jak v praxi, tak i teoreticky pomocí videí z cykloškoly Vojtěcha Berana, kdy se dozvěděly, jak se na kolo správně obléknout nebo jak doplňovat energii na kole o kterou se po celou dobu kempu staral Nutrend. Na kole jsme začínali od nejjednodušších prvků až k těm složitějším. Děti si vše s nadšením zkoušely a chtěly se v tom zdokonalovat.

 

Zaujal Vás tento kemp? Rezervaci a iformace naleznete na tomto odkazu

Veškeré fotografie z píměstského cyklotábora dětí naleznete ve fotogalerii ZDE.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT