Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

První MTB kemp v Novém Městě na Moravě se skvělou partou

Publikováno | Sdílet:

První MTB kemp letošní sezony v termínu 26. – 28. 8.2022 se uskutečnil v kraji Vysočina a konkrétně v oblasti Tři studně a hotel Horník, který nabízí ideální polohu uprostřed lesa a zároveň dojezdovou vzdálenost do nedaleké Vysočina arény, které má pro bikery mnoho využití, od trailů jednoduchých až po ty těžké, dále skvělý asfaltový puptrack  a také nabízí náročné pasáže, které zdolávají jezdci při světovém poháru.

Kemp jsme zahájili v pátek odpoledne, kdy jsme po seznámení s programem a následném protažení pod vedením fyzioterapeutky Terezy Beranové vyrazili na první seznamovací trénink, který měl náplň plnou základních cviků podle metodické řady Vojtěcha Berana. Následně v podvečer na naše účastníky čekala beseda se sportovní tématikou a video rozbor prováděných cviků.

Sobotní den jsme zahájili ranní rozcvičkou a stabilizačním cvičením, pod fyzioterapeutky Terezy. Následovala bohatá snídaně v našem hotelu Horník. Na kole jsme trávili celé dopoledne i odpoledne. Během tréninků jsme se vrhli na náročnější terén do Vysočina arény, kde jsme aplikovali naučené prvky z předchozího dne do praxe. Projeli jsme místní traily, kterých je v Novém městě nespočet a také různých náročností. Ti nejzdatnější se pustili do překonávání překážek ze Světového poháru, zde zjistili, že když dodrží všechny naučené principy, překážku zdolají. Po večeři už naše účastníky čekala jen regenerace v podobě masáže či fyzioterapie.

Závěrečný den byl vyvrcholením celého víkendu. Na našich bikerech a bikerkách byla již znát lehká únava, ale skvělá atmosféra a natěšení na jízdu namotivovalo všechny naše účatníky. Celý kemp vyvrcholil krátkým závodem, který všech prověřil, jak si naučenou techniku osvojili. Dodržování techniky v závodním modu, je mnohem těžší. A úplný závěr patřil dekorování vítězů a rozdání diplomů za účast na našem kempu.

 Jak hodnotí kemp naši účastníci                 

Karel ml: „ Na kemp jsme přijel s otcem. Moc jsem nevěděl co tady čekat, ale vše mě velmi bavilo. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl zdolat tak těžké překážky. Velmi mě bavil závod, který jsem mimochodem vyhrál.“

Ivuša: „ Na kemp s klukama a Terezkou, jsem podruhé a již dlouho dobu jsem se těšila. Celý víkend naplnil mé očekávaní a já mám radost ze sebe, že jsem se opět posunula v technice a sjela těžší věci než minulý rok.“

Veškeré fografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT