Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

První podzimní kemp na Mallorce aneb spousty kilometrů v letní náladě

Publikováno | Sdílet:

První kemp 1.10 – 10.10.2021 odstartoval sérii podzimních kempů na Mallorce. Celým kempem nás provázelo slunné počasí s teplotami okolo 25 stupňů, tedy naprosto ideální podmínky pro silniční cyklistiku. Velkou výhodou těchto termínů je také teplé moře, které se dá využít ke každodennímu koupání í kondičnímu plavání. Celý kemp je řízen tréninkovou koncepcí Vojtěcha Berana, která jde postupným zatížením dle idividuálních potřeb každého účastníka. Každý si tedy Mallorku užije tak jak potřebuje.

Již od prvního setkání, bylo jasné, že tento kemp užijeme s velkou parádou. Sešla se zde partička známých tváří, které byla doslava na kolo natěšeníá. Jako vždy jsme si před startem kempu ověřili aktuální výkonnostní úroveň všech účastníků, zahájili jsme tréninkový kemp zátěžovými testy. Na základě testů vznikla jedna kompaktní skupina a my jsme mohli začít brázdit Mallorku křížem krážem.

V prvním čtyřdenním bloku jsme se vydali spíše do rovinatějšího terénu Mallorky a to spíše na jihovýchod, kde jsme navštívili cyklistická městečka Porreres, Felatix, Petra kde jsme neopomněli místní speciality v podobě mandlového dortu a cafe cortado. Tento blok jsme vygradovali nádhernou etapou přes Valdemossu až do přístavu Port Soller, který nabízí překrásné výhledy a užasnout atmosféru, na kterou lověk jen tak nezapomene. Tato etapa se s délkou 120km a převýšením téměř 1500m snese ta nejpřísnější měřítka, a proto následoval volný den, kde mohli naši účastníci využít služby regenerační, aby byli připravení na další nároční tři denní blok, který je naplánován zejména v horském terénu.

V závěrečném bloku, kdy nás čekaly tři náročné etapy jsme se podívali na západní pobřeží, kdy nenajdeme moc rovinky, ale za to velmi pěkně výhledy na moře a útesy o luxusním asfaltu není ani třeba mluvit. Následný den jsme projeli ty největší kopce v pohoří Sierra de Tramuntana přes takzvaná jezera a zaslouženy dokonalý 16km dlouhý sjezdy do Solleru. Závěrečná nejdelší etapa na Svatý kopeček měřila přes 14Okm a nutno podotknout, že všichni už cítili únavu a všechno bylo tak akorát.

Poslední odletový den se naši účastníci rozloučili s Mallorkou krátkým výšlapem na nedaleký kopec Randa, kde si zasloužili luxusní koláč s kafem a již se mohou těšit na jarní Mallorku.

Celý turnus tedy suma sumárum absouloval 8 etap o délce 850km což je velmi slušné a my se již těšíme na další turnus.

Veškerou fotogalerii naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT