Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Roadcamp v NMnM byl krásným zakončením kempů v ČR

Publikováno | Sdílet:

Poslední zářijový víkend uzavřel sezonu kempů v České republice. Celá akce se konala v okolí Nového Města na Moravě, se zaměřením na silniční cyklistiku. Zázemí nám poskytl penzion Horácko, který je ideálním místem spojujícím příjemné prostředí, dobrou kuchyni a wellness. Skvělá parta, která se sem v pátek sjela, absolvovala tři tréninkové dny v krásné přírodě, kterou Vysočina nabízí, pod vedením Vojtěcha Berana a Adama Ptáčníka.

Po pátečním oficiálním zahájení již nebylo na co čekat a cyklisté absolvovali první rozjížděcí trénink, ve kterém se zaměřili na samotnou jízdu ve skupině. Vzhledem k silnějšímu větru si tak mohli rovnou zažít, jak je důležité ve skupině spolupracovat, aby jízda byla co nejefektivnější. Po tréninku nesměl chybět strečink, regeneraci účastníci podpořili také pořádnou večeři, po které měli možnost využít masérských služeb fyzioterapeutky z našeho centra.

V sobotu skupina absolvovala ještě před snídaní rozcvičku, která nastartovala tělo na další den plný cyklistiky. Následovala 70km vyjížďka, jejímž cílem byla přehrada Vír. Jízdu využil náš tým pro zdokonalení ovládání silničního kola.  Ukázali jsme si, jak optimálně projíždět zatáčku při výjezdu a především při sjezdu, tak abychom měli kolo plně pod kontrolou. Odpolední kratší trasa byla zaměřena na správnou techniku jízdy ze sedla a sprinty. Všechny nácviky provedení byly zaznamenávány i na video.

Díky videocoachingu se naši odborníci mohli individuálně zaměřit na jízdu každého účastníka a vyladit s ním technické detaily a vše probrat při večerním besedě a rozboru. Během celého dne skupina dbala o pravidelný přísun energie díky výživě od značky Nutrend. Stejně jako předchozí den absolvovali účastníci teoretickou besedu o tom, jak správně trénovat, jak se na samotný cyklotrénink obléci a jakým způsobem je vhodné doplňovat energii správným stravováním.

Třetí tréninkový den jsme opět začali ranním během a rozcvičením doplněným o prvky stabilizačních cvičení.  Po snídani naši partu čekala poslední projížďka, na jejímž závěru byl pro naše cyklisty připraven krátký závod. I přes únavu, která se na všech podepsala po ujetí téměř 200 km a celkově nastoupaných 3500 metrech, do něj všichni dali maximum. Vyhlášení a slavnostní zakončení celého kempu proběhlo po závěrečném strečinku.

Všichni účastníci se těší, až budou moci nově nabyté zkušenosti využít v dalším tréninku, se kterým jim v našem Alltraining, centru rádi pomůžeme. Budeme se těšit na další spolupráci!

Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT