Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rodinná atmosféra a spousty slunečních paprsků

Publikováno | Sdílet:

V rodinné a kamarádské atmosféře se nesl kemp, který se konal od 16. - 23.4.2017 s názvem SENIOR BIKE HOLIDAYS. Leč název kempu zní jasně, sešla se zde velmi různorodá skupinka cyklistů a cyklistek, které spojoval společný zájem a to ježdění na kole a aktivní styl života. Velmi brzy se vytvořila parta, která společně projela většinu krás ostrova Mallorca. V tomto termínu jsme měli zprávy z Česka, že se teploty pohybovaly jen několik stupňů nad nulou, zde bylo stále okolo 20 a slunečno, nádhera. Pouze se zvedl vítr a tak jsme mohli pilovat jízdu v závětří.

Na první seznamovací etapu jsme vyrazili netradičně téměř v kompletním složení, protože někteří účastnici kempu dorazili o den dříve a velká většina v dopoledních hodinách příletového dne. Všichni si osahali svá půjčená karbonová kola od firmy Specialized. V podvečerních hodinách jsme oficiálně kemp zahájili a seznámily účastníky s programem, co je čeká a nemine. Tréninková koncepce Vojty Berana je nastavená tak aby si to zde užili úplně všichni. Nechyběl speciální program pro aktivní doprovody. S námi se prostě nikdo nenudí.

 

Následný den po příletu byly na plánu zátěžové testy, které nám ukázaly, v jaké kondici po zimě účastnici jsou. Také jsme měřili pomocí speciálního přístroje sílu vdechových svalů a v neposlední řadě také jsme všechny okleštili a zjistili, jak na tom jsou, co týče tuků.

 

V prvním rovinatém třídenním bloku jsme se vydali zejména na východ a do středu ostrova. Navštívili jsme krásná cyklistická městečka nedaleký Llucmajor, dále jsme zavítali do malebné Petry, která je typická svým náměstím, pomeranči a výbornou kávou.

Na závěr bloku jsme zavítali do předhůří hor a vystoupali na krásný kopec Orient, kde si mohli poprvé všichni otestovat svoji odolnost v kopcích a také si poprvé zazávodit o věcné ceny v podobě energie od firmy Nutrend. V jedné z mnoha zatáček jsme cvičili techniku jízdy z kopce a do kopce aby si všichni účastníci užili krásu výjezdů a především sjezdů.  Při zpáteční cestě jsme zvládli ještě jeden trénink techniky, a to jak správně ovládat kolo při spritech, jak využívat váhu těla tak aby kolo jelo dopředu. Na závěr přišlo i neměření sil ve sprinterském klání vyřazovacím způsobem na 300m z něhož vyšel vítězně bývalý závodník Mojmír.

 

Po třech dnech respektive čtyřech dnech ježdění následoval den zaslouženého odpočinku. Účastnici mohli využít celou řadu regeneračních procedur, masáže, compex, roller či hotelový bazém s vířivkou. Kola prošla nezbytnou údržbou, o kterou se starají přípravky od firmy Muc-off.

V dalším bloku čekaly na naše účastníky dvě etapy zejména zvlněného a horského profilu. V první etapě jsme se vydali prozkoumat krásy zádního pobřeží, které je typické svým nádherným výhledy a panoráma, která se nikdy neomrzí.

Poslední horská královská etapa vedla přes typický Mallorský kopec Valldemossa přes malebné městečko Deia, kde se opět nabízelo spousty krásných pohledů na útesy. Poté jsme sjeli do města Soller, z něhož následovalo poslední 8km stoupání na Coll de Soller, kde byla speciální vrchařská prémie.

 

Karel, jeden z nejstarších účastníků kempů se nám svěřil se svými dojmy: „První slovo co mě napadá je fantastické. Abych to tedy rozvedl, v první řadě vyšlo počasí, oproti Česku kde jsou teploty kolem 4 stupňů, je tady krásně teplo a slunečno kolem 20 stupňů. Je to zde o lidech a ti zde byli báječní. Zázemí, které jste si zde vytvořili, se mi také moc líbí. Vyzdvihl bych výborné vedení při tréninku trenéry, mnoho informaci při besedách, systém trénování, zajímavosti o výživě, výborné služby, masáže, rozcvičky a strečink po tréninku. Prostě a jednoduše maximální spokojenost.“

 

Pavel, který ani v sedmdesáti letech nezapomíná sportovat, hodnotí kemp následovně: „Celkově mám z kempu velmi dobrý pocit a cítím se výborně. Občas to pro mě bylo dost výživné. Nesmím zapomenout na počasí, které vyšlo naprosto perfektně. Celkově maximální spokojenost. Ještě musím zmínit lidi, se kterými jsem tu byl, velmi oceňuji, že si nikdo na nic nehrál.“

 Milan a Jarda hodnotí kemp takto: „Neskutečně pozitivně. Byla zde sehraná parta na kole i mimo něj. Tréňové nijak moc neprudily a byly v pohodě ať ráno na rozcvičce, odpoledne nebo večer, nechyběly nikde J Odnášíme si odsud spoustu neopakovatelných zážitků.“

Marek Trčka říká: „Nemohl jsem si přát nic lepšího, než přijít do prvního kontaktu se silničkou s Alltraningem na Mallorce. Je to pro mě výborný základ do budoucna. Velmi jsem se bál jezdit ve skupině a důvěřovat ostatním. Díky trenérům jsem věděl, co a jak mám dělat a bylo to fajn. Dále mě velmi pomohl trénink techniky jízdy do kopce a z kopce.“

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT