Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rodinný MTB kemp na Churaňově

Publikováno | Sdílet:

První letošní kemp MTB techniky (24. – 26. 5. 2018), který se odehrával v malebném prostředí Šumavy ve vesničce Churáňov. Už tak skvělé místo, dokresloval malý rodinný penzion s nádherným výhledem do okolí, v kterém jsme byli ubytováni.

Tento kemp byl nazván Basic a byl určen převážně začínajícím bikerum, bikerkám a také dětem, pro které je místní okolí naprosto ideálním místem pro zábavné vyjížďky a velká zahrada skýtá mnoho možností využití. Na kempu jsme se věnovali zdokonalování  techniky jízdy a naučili jsme nové cyklistické fígle, tak aby se účastníci nezalekli žádné překážky a byli si jistí na svém stroji.

V pátek po obědě, kdy kemp oficiálně odstartoval, panovalo krásné slunečné počasí a všichni se už nemohli dočkat, až kemp odstartuje. Než se tak stalo, proběhlo představení našeho týmu, který se o účastníky staral, aby se cítili jako v bavlnce. O celou organizaci a chod kempu měl na starosti Adam včetně tréninku a náplně, jeho pomocníkem byl Tomáš a o regeneraci a skupinku dětí se starala Terka.

Než jsme se vydali na první trénink, proběhlo společné protažení a rozcvičení. Většina účastníků měla dlouhou cestu, tak aby se svaly řádně zahřáli, dále jsme všem zkontrolovali tlak v pneumatikách, protože optimální adheze v terénu je jednou z těch nejzásadnějších věcí. Teď už nám nic nezbývalo než vyrazit vstříc prvním kilometrům. Naše kempy mají danou metodiku a tu jsme dodržovali. Začali jsme tedy od základních prvků, jako je správná pozice jezdce, přenesení váhy, zvedání předního či zadního kola a mnoho dalšího. Na závěr tréninku jsme se také projeli a přes 20km jízdy v terénu bylo tak akorát.

Podvečer se nesl v regeneračním modu. Následovala beseda, kde se pomocí naší cykloškoly a v podání Michala Prokopa dozvěděli vše, co k technice jízdy na horském kole patří. Po té jsme se podívali na herecké výkony našich účastníků při jízdě , jak jim to šlo a vše patřičně rozebrali.

Druhý den začal, jak je u nás zvykem rozcvičkou a po snídani jsme se vydali na první fázi, ve které jsme vyrazili všichni společně na nedaleký „stadion“, kde jsme nachystali umělé překážky od těch jednoduchých až po ty náročnější. Nejprve než jsme se pustili do pilování techniky jízdy, bylo nutné tělo řádně zahřát do provozní teploty, a tak jsme zvolili několik zábavných her na kole. Pak už následoval samotný výcvik.

Umělé překážky budili u nejednoho účastníka respekt, avšak pod vedením trenérů a dodržení všech principů všichni vše zdolali. Cíl byl u všech úplně stejný a to najít správnou polohu těžiště na kole a umět s ním pracovat při přejíždění nerovností. Následný večer byl věnovaný video coachingu a besedě o nastavení kola a tréninku. Pak už následovala volná zábava s hrami pro děti a jako překvapení byl táborák!

Neděle se nesla především duchu opakování a zdokonalování co jsme se naučili. Všechny prvky jsme otestovali při téměř 40km dlouhé projížďce na pramen Vltavy. Někteří si dokonce vytvořili osobní rekord v jízdě na koleJ Teď už nezbývalo, než kemp oficiálně ukončit, ocenit a rozloučit se s našimi super účastníky.

Recenze našich ůčastníků:

Markéta: "Teda musím říct, že to byl můj životní zážitek, překonala jsem vše, co jsem myslela, že nikdy nezvládnu. Vřele doporučuji všem, kteří chtějí pořádně využívat svoje kolo a užívat si terén naplno. Adam s Terkou jsou skvělí trenéři, kteří nás nenechali ani chvilku vydechnout. Povzbuzovali nás k nejlepším výkonům a jejich skvělými radami nás posouvali dál a dál."

Olda: „Jsem jezdec samouk a od tohoto kempu jsem očekával, že mě naučí, jak kolo ovládat. Celkově bych hodnotil, že kemp předčil mé očekávání a jsem maximálně spokojený. Myslím, že se na kempu nevidíme naposledy!“

 Celá fotogaerie ZDE

Celý kemp se nesl v rodinné atmosféře a my jsme si ho skvěle užili!

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT