Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rodinný MTB kemp v Novém Městě na Moravě si užili úplně všichni

Publikováno | Sdílet:

O víkendu 11.-13.9.2020 proběhl další z našich kempů pro zlepšení techniky jízdy na MTB kolech a to v Novém Městě na Moravě, které je tomuto sportu zaslíbeno. Zdokonalit své cyklistické dovednosti si přijeli tatínkové se svými dětmi. Po celý víkend nám počasí přálo a užívali jsme si sluneční paprsky. Díky profesionálnímu vedení zkušených trenérů tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz se na kole rychle zlepšovali mladí i velcí bikeři a poslední den zdolali i náročnější překážky, které Vysočina Arena nabízí.

Většina účastníků s námi kemp již absolvovala, proto tušili, jaký program je čeká a těšili se na něj. Po seznámení a zahájení kempu jsme ihned vyrazili na kolo, abychom procvičili základní technické prvky z cykloškoly Vojtěcha Berana. Ve večerních slunečních paprscích se všichni naučili správnou polohu jezdce na kole a základy průjezdu zatáčkou. Během večerní besedy se mladí i starší bikeři mohli vidět na videu, kde se dozvěděli chyby, které při nácviku dělali. Každý zjistil na co se další den zaměřit a jakým chybám se vyvarovat.

Sobotní ráno, ještě před snídaní, jsme zahájili výběhem a protažením, abychom správně nastartovali metabolismus. Dopoledne jsme opět pilovali techniku jízdy v nenáročném terénu na louce a polních cestách. Pod vedením zkušených trenérů jsme se věnovali otevřenému a uzavřenému slalomu. Aby nám vyhládlo, ještě před obědem, jsme stihli krátký závod družstev. Na trati nesměl zůstat nikdo pozadu, a proto soutěživí tatínkové tlačili pomalejší děti až do cíle. Večer pak usnuli tatínkové ještě pře dětmi.

 Díky základním prvkům naučeným v nenáročném terénu jsme se odpoledne mohli přesunout na single tracky ve Vysočina Areně, na kterých z části vede také trasa Světového poháru horských kol. Naši účastníci byli na kole jistější a tak mohli vyzkoušet naučené prvky v praxi v těžším terénu. Děti si užívaly jízdu na pumptracku a naučily se správný přenos těžiště za sedlo při sjezdu z prudkého kopce. Dospělí k tomu přidali ještě průjezd klopenou zatáčkou, aby si mohli sjezd trailem užít naplno a cítili se při tom bezpečně. Večer proběhl opět videokoučink. Po večeři následovala regenerace v podobě masáží a wellness, které penzion Horácko nabízí.  

 Na každý trénink bychom sebou měli mít energii, kterou můžeme rychle doplnit, pro naše účastníky ji zajistila firma Nutrend v podobě špičkových suplementů, které chutnaly dětem i dospělým. Energii účastníci doplnili i před poslední nedělní vyjížďkou, během které zdolávali ty nejtěžší překážky Areny. Celý kemp jsme ukončili závodem družstev, kdy každý musel naučené technické prvky použít v maximální rychlosti. Mladí bikeři šli do všeho naplno a každý den bylo vidět jejich zlepšení. Dospělí se zdokonalili v technice a nezaskočí je tak ani náročnější terén, ve kterém si budou jistí, že umí své kolo ovládat. 

 

Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT