Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Rozlučka se sezónou 2013 na Řípu s Alltraining.cz a podzimním sluncem v zády!

Publikováno | Sdílet:

Rozlučka se sezónou 2013 na Řípu s Alltraining.cz a podzimním sluncem v zády!

V sobotu 26. 10. Bylo před tréninkovým centrem Alltraining.cz rušno. Již od 8 hodin se zde scházela skvělá parta cyklistů, která se rozhodla již po čtvrté rozloučit se sezónou na bájném Řípu. Na vrcholku posvátné hory se nás sešlo rekordních 46 účastníků, kteří si užili nakonec nejen pěkný sportovní zážitek, ale i hřejivé slunečné paprsky krásného podzimního slunečného dne. Jak si užil loučení se sezónou Víťa a ostřílený biker Oťas?

Na horu Pratáty Čecha s Alltraining.cz

Na poslední říjnovou sobotu nemám plán a tak přijímám nabídku od Vojty z Alltrainingu na pohodovou vyjížďku na konci sezony. Start je v Bohnicích a poklidným tempem je naplánovaná trasa na horu Říp nedaleko Roudnice a zpět.

Nevím co čekat, každopádně počasí ráno napovídá tomu, že bude teplo a pěkně. Na půl desátou dorážím do Bohnic, beru si symbolické startovní číslo a vítám se s přáteli okolo. Nejde o žádný závod, jde o to si užít den a tak nějak uzavřít právě uběhnutou sezonu.

Po startu v Bohnicích sjíždíme k Vltavě a podél řeky se dostáváme přes Klecany, Kralupy až k Velvarům, kde opouštíme Vltavu a přes lehce rozbahněné pole míříme pod úpatí Řípu. Předchozí terén nebyl profilově nijak náročný, naopak. Rovinky podél řeky by napovídaly svižnému tempu, opak je ale pravdou. Jede se na pohodu a nikdo nikam nespěchá.

Místy terén nabízí hravou jízdu, občasné skoky či rychlé točky tomu jen nabádají. Na Řípu jsem nikdy předtím nebyl, pěšky ani na kole, tudíž nevím co čekat. Avšak z dálky se objevující hora napovídá, že kopec bude.

A byl a je pořádný sklon ze začátku ujde, ve třetině se trochu utáhne a závěr je už trochu na morál. Kluzké listí a volné kameny dávají občas zabrat. Srdce závoďáka však jasně velí. Nepolevit, neslézt J Po pár minutách jsme všichni nahoře a dopřáváme si drobné občerstvení.

Cesta zpět už je o poznání rychlejší. Volíme nejkratší cestu k řece a pak podél zpět na místo startu. Po necelých 4 hodinách jízdy a 89 km v sedle zakončujeme již ve značně prořídlém počtu vyjížďku pivem a obědem v místní restauraci.

Celkem se nás sešlo něco málo přes 40 bikerů a bikerek. Počasí přálo a tak se závěrečný podnik sezony vydařil na jedničku. Teď již zasloužený odpočinek a v druhé polovině listopadu návrat do tréninkového procesu. Čeká nás zimní příprava na nadcházející sezonu.

Kolu a tréninku zdar! Ota



Krásné počasí a organizované vedení trenérů Alltraioning.cz mě dovedlo až na bájnou horu!

Poslední říjnovou sobotu jsem se vydal na rozloučení s cyklistickou sezonou s All trainingem na IV. ročník jízdy na Říp. Cestou autem z podhůří Krkonoš byla mlha, že by se dala krájet, což mne začalo připomínat mou dva roky starou účast, kdy bylo po celý den vidět tak na 100m, tedy nic.

Naštěstí už v Praze byla viditelnost lepší a krátce po výjezdu z Prahy směr Říp se ukázalo sluníčko, které nás po celý den neopustilo, takže se všichni mohli kochat pohledem na krásnou přírodu.

   Celý balík cyklistů-bikerů, (řekněme několik desítek, protože po cestě se někdo připojil, poté cestou zpět zase odpojil) po vyzvednutí symbolických startovních čísel, vyrazil krátce po půl desáté od sídla All trainingu z Prahy Bohnic směr bájná hora Říp.

Nejprve sjezd k Vltavě, poté cyklostezkou podél řeky k nejsložitějšímu úseku celé trasy, singltracku podél Vltavy, (tuším někde za Klecany) který ve mne vyvolával pocity strachu a úzkosti, zvláště když jsem slyšel před nájezdem o tom, že občas tu někdo skončí i s kolem ve vodě.

Pěšinka místy široká asi půl metru a pode mnou několikametrový sráz a hladina Vltavy, to mi opravdu nedělalo dobře. My jsme tedy všichni ve zdraví přežili, ale já bych příště raději jinudy.

   Poté už to pro mne byla pohoda, tempo tak akorát, byl čas prohodit pár slov se známými tvářemi z kempů a závodů. V Kralupech se přejelo na druhý břeh Vltavy a následovala příjemná část celé trasy, kdy se střídal terén se silnicí, a my se vždy vynořili někde na návsi některé z obcí, aby se po chvíli zase odbočilo někam na polní cestu nebo do lesa.

Jména vesniček opravdu neznám, ale byl to naprosto kouzelný pohyb volnou přírodou v pro mne neznámém kraji, až se před námi objevil samotný Říp. Stoupání na samotný kopec bylo určitě nejtěžším úsekem, jelikož v nejprudší pasáži mělo nad 20% a cestu stěžovaly kluzké kameny a mokré listí. Kopec jsem vyjel, i když se síly na závěr sezony už hledají těžko, ale bylo by špatně, kdybych stoupání nepokořil, jelikož trénuji pod Vojtou třetí rok.

Po pauze na občerstvení, focení a podobné radovánky, jsme se vydali na cestu zpět ku Praze. Tentokrát se do Kralup jelo převážně po silnici, takže tempo bylo svižné, ale určitě všem vyhovující. V Kralupech se opět přejelo na druhý břeh Vltavy, a po pár kilometrech pohodové jízdy přišel na řadu opět neoblíbený singlík nad řekou.

Mne znovu jímala hrůza a pohyboval jsem se velmi pomalým tempem. Na pohodě mi nepřidala povídka o turistovi, který skončil s kolem ve Vltavě a nebyl schopen po zdi vylézt, proto musel přeplavat řeku a vylézt na druhém břehu. Docela zajímavé.

 Pak už následovala jenom samá pozitiva, po rovině příjemnou cyklostezkou podél řeky, poslední svižně vyjeté stoupání do Bohnic a nádherný pocit z pěkně prožitého slunečného dne plného cyklistiky.


Byl to opravdu pěkný výlet, takže za rok s chutí vyrazím znovu. Závěrem bych rád poděkoval celému kolektivu Alltraining.cz  za výbornou oganizaci a vedení po celou vyjížďku.

Víťa Brož z Krkonoš

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT