Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Samé slunce a nevšední zážitky pod taktovkou již VI. Kempu

Publikováno | Sdílet:

Samé slunce a nevšední zážitky pod taktovkou již VI. Kempu

Rekordní počet nohou roztáčí kola po mallorských silnicích a se sluncem nad hlavou polyká plné dávky kilometrů. Je nutno podotknout, že vysoký standard součtu kilometráže nastavený kempem závodníků drží stále všichni včetně současné skupiny. 

Na tomto kempu s velkým rozptylem výkonnosti, od začátečníků až po pravidelné účastníky na stupních vítězů po celou sezónu, si mohl každý vybrat tempo pro něho optimální.  Jeden den si mohli dát do těla s rychlou skupinou a druhý den jeli pohodovější tempo se zastávkami na mallorskou kávičku. Úvodní objemový blok byl vzhledem k pokročilosti sezony o den zkrácen, a proto přišla dříve i první královská etapa směřující na nejsevernější cíp ostrova zvaný Formentor.  Za tuto etapu si všichni zaslouží obrovské uznání, protože při cestě na maják foukal poměrně silný vítr, ale i přes to se všichni propracovali až na vrchol.

Mezi nejrychlejší v tradiční prémii patřili Jirka Spudich pronásledovaný Zdeňkem Víškem a Richardem Opatem. Za zmínku určitě stojí i výkon Hanky Falcové, naší závodnice Alltraining racing týmu, která dojela jen s malým odstupem za pány a ostatní mužské zástupce tak pěkně prohnala.  Tito zmínění borci patřili i mezi největší tahače po cestě zpátky a společně s dalšími členy prvního družstva vložili své síly ve prospěch skupiny, aby tak pomohli svým kolegům z druhého družstva.  Za to jim patří velký dík. Na závěr etapy přišla řada na tradiční spurt, kde na stupeň nejvyšší po dlouhém úniku dosáhl opět Jirka Spudich.

V patách mu byl Milda Bečvář, který jen o galusku porazil Jirku Krejčího. Zdeněk, Hanka a oba Jirkové jsou svěřenci Vojty Berana a jsou tak živoucími důkazy, jak úžasných výkonů je lidské tělo schopné se systematickým tréninkem.   Nyní si každý užívá den volna po svém. Někdo aktivní regenerací pod rukami našich masérů, jiný zase procházkou po pláži, nebo dokonce využitím compexu při sledování Paris Roubaix. Cíl mají však všichni stejný. Načerpat nové síly před druhou polovinou kempu, která bude zaměřena spíš kondičně. A jak bylo zamýšleno, tak se také stalo. Úvodní trénink druhého bloku byl věnován nácviku techniky zvládnutí kola ve sprintu a při časovce.

Časovka byla pro tento kemp nastavena na 5 km a nejrychleji jí zdolalo trio svěřenců Vojty Berana v čele s Jirkou Spudichem, Zdeňkem Víškem a Jirkou Krejčím. Poté následovala sprinterská průprava, kde všichni během několika rovinek docílili velkého zlepšení.   Poté vždy už nezbývá nic jiného, než převést teorii do praxe, a proto trenér Vojta zapojuje do nácviku i sprinterský závod. Ten protentokrát vyhrál Pavel Faigl.  Následující den už zcela patřil kopcům. Všichni účastnící absolvovali kulturní průjezd kolem katedrály v Palmě.

Po vystoupání tří kopců následovala prémie na Valldemosu, ve které za první družstvo zvítězil Zdeněk Víšek pronásledovaný Jirkou Sudichem a Hankou Falcovou.  Hned další den přišla na řadu druhá královská etapa, ve které skupinka sedmi odvážných vyrazila až do samotné Sa Calobra. Ostatní pokračovali přes jezera směr Soller.  První skupina je po vystoupání začala následovat. Na posledním kopci dne byla vypsána tradiční prémie. Tu za první družstvo vyhrál Zdeněk Víšek. Jako druhý dorazil Pavel Podola a v těsném závěsu za ním přijela Hanka Falcová.

 Za druhé družstvo dorazili jako první po těsném souboji zkušený jezdec Jarda, za ním Jirka s Petrem. A tím bylo pro tento kemp dobojováno. Dnes si už jen menší skupinka vytočila nohy při krátkém švihu a všichni se pomalu připravují k odletu plní nových poznatků a nevšedních zážitků. Pevně věříme, že se mnoho účastníků vrátí i příští rok, prokázat zlepšení a pokusit překonat své rekordy.
 

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII




MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT