Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

SKI KEMP BENECKO NEOHROŽEN: ŽALÝ A KRKONOŠE POD SNĚHEM!

Publikováno | Sdílet:

SKI KEMP BENECKO NEOHROŽEN: ŽALÝ A KRKONOŠE POD SNĚHEM!

Je to neuvěřitelné, ale na Benecku je sníh a nemusíte se obávat, že by lednový kemp nebyl. Abychom se o sněhové nadílce přesvědčili na vlastní oči, vyrazili jsme po vánočních svátcích do hotelu Žalý na Benecko, kde jsme celých pět dnů vyráželi pravidelně do stopy po celých Krkonoších.

Protože máme s naší fyzioterapeutkou Terezou hory rádi, rozhodli jsme se hned po příletu z předvánoční Mallorky, kde jsme dvanáct dní s partou Elitních českých cyklistů rozpohybovávali tělo do nové sezóny, vyměnit kolo za lyže.

Hned po Vánocích, kde jsme řádně dodržovali a doplňovali tělo nejrůznějšími dobrotami, jsme vyrazili i s vypůjčeným psem Baronem na hory na naše oblíbené Benecko. Cesta na hory byla opravdu bláznivá a připomínala nám jarní výlet po Čechách. Čím více jsme se blížili směrem do Krkonoš, očekávali jsme sníh, ale kde nic, tu nic.


Míjíme Jilemnice, stoupáme na Benecko, stále však jaro. V Benecku vidíme uměle zasněženou sjezdovku se zbytky sněhu a říkáme si… to je průšvih.

Situace se mění příjezdem k hotelu Žalý, kde vidíme lyžaře, jak si vykračují po stopách. My už se těšíme do stopy a hned vyrážíme, projíždíme tzv. Václavákem, kde se sžíváme s opomenutou technikou.

Další dny vyrážíme na Rovinky, Mísečky, kde je sněhu dost a čekají nás tam po půl hodince jízdy i pěkné upravené tratě, kde si dáváme hned pěkně do těla.

Na Silvestra vyrážíme s naším kamarádem Martinem na samé vrcholky Krkonoš, které splnily úkol našich nejvyšších hor a připravily nám nejen pěkné panoramatické výhledy, sluníčko, ale taky důležitý sníh.

Ti z vás, co váhali, zda je na Benecku sníh, buďte v klidu… Zalyžujeme si, naučíme se řadu nových věcí, zlepšíme techniku a užijeme spousty legrace. Benecko je prostě jistota a to má v konci týdne i připadnout nový sníh, který vše pojistí na beton.

Pěkného Silvestra a pohodový vstup do Nového roku!


Na Benecku se těšíme na viděnou!

Vojta a Terka

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT