Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ski kemp Benecko s Alltraining.cz v poločase!

Publikováno | Sdílet:

Ski kemp Benecko s Alltraining.cz v poločase!

I přes jarní počasí si se skupinou sportovních nadšenců užíváme na kondiční části ski kempu krkonošského čerstvého vzduchu a nejen toho. Jak si užívají kemp Zuzka, Zdeněk a Terka?

V našich řadách jsou nejen aktivní a vrcholový sportovci, kteří sem přijeli ovlivnit svoji tělesnou kondici a dát si pořádně do těla, ale také požitkáři jako já, se kterými se při přiměřené pohybové aktivitě a pilování techniky kocháme okolní krajinou a nastavujeme tváře sluníčku.

Už v sobotu po příjezdu jsme nazuli lyže a vyrazili na trať. První jsme se seznámili s technikou bruslení. K zahřátí organismu nám pomohly hry a po nich už nastal dril v podobě cvičení na techniku. Sněhu nebylo moc, ale pro naše účely sněhové podmínky stačily.

Druhý den byl ve znamení delších tras. Vydali jsme se směrem na Mísečky, kde se naše skupina občerstvila a opět nazula lyže a svištěla přes „Piráta“ zpět do našeho výchozího bodu.

Začátek týdne nám trénování zpříjemňovalo slunce. S čerstvě nasněženými 4 centimetry sněhu to byla přímo pohádková kombinace. V úterý jsme procitli i do tajů klasického lyžování.


Sníh za pomoci deště nám mizí před očima, ale jsme stále plni optimismu a hlavně očekávání, že nás ráno opět potěší pohled na čerstvě napadlý sníh.

 

Sněhu moc není, ale
Každý den na běžkách
I rozcvička pravidelně od 8 hodin

 

K snídani si dáváme nejen ovesnou kaši
Euforie nechybí
Musíme přeci
Pilně a správně technicky

 

Běhat intervaly
Eventuálně odpočívat
Nechybí tu dobrá nálada
Energie máme stále dost
Cvičíme strečink pro radost
Kilometry hltáme
Otrávit se nedáme (hlavně počasím :)

 

Od soboty každý den na běžkách. Fakt čtete dobře, na Benecku se lyžuje. Trénuje se technika a kondiční příprava. Dokonce jsem se nechala vyhecovat i na ranní rozcvičky, což je u mne co říci. Sice borcům nestačím, ale snažím se.

Vládne tu sportovně pohodová nálada. Zuzka 

Dne 4.1 2014 začala má další část přípravy na sezóny, a to Ski kemp na Benecku. Trošku jsem se obával, jestli bude na běžky dostatek sněhu, ale Vojta mě ještě před odjezdem ujistil, že sněhu sice není na rozdávání, ale na běžky to stačí. Jak jsem po příjezdu na vlastní oči ověřil.

V prvních třech dnech jsme se zaměřili především na základní vytrvalost, ale nezapomněli jsme ani na potřebné, technicky zaměřené tréninky. Každé ráno jsme si těla rozhýbali na příjemných a oblíbených rozcvičkách, kde se ne jen běhalo, ale taky se i posilovalo. Ve čtvrtém dnu soustředění přišel na řadu první dvoufázový trénink na běžkách. Účelem toho tréninku bylo zvýšit sílu a výbušnost.

To vše pomocí klasického běžeckého stylu dopoledne a soupaže odpoledne. V druhé části tréninku jsem zaskočil sám sebe a taky všechny ostatní, když jsem se svýma rukama připomínajícíma dráty do betonu dosoupažil pro vítězství v soutěži o nejlepšího sprintera.

Na hotelu se nevěnujeme jen regeneraci, ale Terka nám i ukazuje stabilizační cviky, které jsou sice často opomíjená, ale nesmírně důležitá část tréninku.

Po první půlce soustředění je vidět znatelný posun silový i vytrvalostní a už se těším, že natrénované hodiny zúročím i v závodech na kole. Zdeněk

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z PRVNÍ ČÁSTI SKI KEMPU BENECKO NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT