Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ski kemp Benecko v sobotu na běžeckých lyžích a na sněhu již zahájen!

Publikováno | Sdílet:

Ski kemp Benecko v sobotu na běžeckých lyžích a na sněhu již zahájen!

Říkáte si, je na Benecku sníh? Opravdu je. Není ho sice na stopách od hotelu Žalý na rozdávání, ale je ho dost pro každého běžkaře, který si chce užít lednové lyžování a potrápit i fyzičku. Našich prvních sedmnáct účastníků odstartovalo týdenní „kempík“ i za účasti běžkařských závodů vysokých škol, které se tu tento víkend konaly.

V sobotu odpoledne jsme hned vyrazili na tratě u hotelu a věnovali se rozvoji techniky „skate“ a pro mnohé i první seznámení v letošní sezóně se sněhem. Celé partička udělala za dvě hodiny prvního „drilového“ tréninku velký pokrok a na konci dne se již těšila na nedělní trénink na pěkně upravené tratě na Horních Mísečkách.

První večer jsme zahájili návštěvou ve zdejší sauně, uvolnili první namožené běžkařské svaly. Večer oficiálně trenér Vojtěch Beran představil první část programu kondičního kempu a všichni účastníci si kromě informací odnesli i drobné dárky od našich partnerů.

Výživový ochutnávkový balíček od našeho nového partnera NUTREND hned následující den zužitkovali spolu s pitným režimem všichni účastníci při dalším tréninku. Funkční ponožky od firmy Lawi se hodili hned ráno do tenisek na rozcvičku po seznamovacím prvním večírku.

Nedělní ráno jsme zahájili hodinkou běhu na lačno, po sešti kilometrech jsme tělo řádně probudili, protáhli a lehce i zaposilovali. Snídaně v nás zahučela jako pára nad hrncem, namazali lyže, doplnili energii a pitný režim na od Nutrendu a vyrazili na první pořádný trénink.

Protože na Benecku byly závody, vyrazili jsme hned vzhůru do hor. Po necelé hodince na lyžích, jsme dorazili na Mísečky, kde jsme opět potrénovali chvilku potřebnou techniku a kroužili po pěkně upravených tratích.

Když jsme se po třech a půl hodinách vraceli spokojení z prvního tréninku s 35 kilometry v nohách, míjíme místního lyžaře, a ten nám říká, že má večer i sněžit, tak ráno před dalším tréninkem uvidíme, jaká nadílka nás čeká.

To je malá ochutnávka z kempu, kde se ve čtvrtek těšíme na zbylé účastníky, kteří se nemusejí obávat, že kemp neproběhne.

Zatím je sněhu dostatek na náš připravený program i s alternativou kompletního výcviku pro „teplou variantu“ na Horních Mísečkách, kde je sněhu dostatek a opravdu se nemusíte obávat, že by roztál (neporovnávejte sníh se snímky z webových kamer na sjezdových tratích, kde je sníh s blátem).

Pro běžkaře jsou podmínky ještě zatím příznivé a naopak koukněte do naší fotogalerie, kde budeme až do čtvrtka každý den aktualizovat foto z našich tréninkových dávek.

Ve čtvrtek se těšíme na zbytek družiny na viděnou, tak si připravte dobrou náladu a chuť do tréninku! Dopisuji článek, je právě 20.15 a venku od poloviny kopce na Benecko sněží... místní lyžař se nemýlil... HURÁ!!!


Za Alltraining.cz Vojta Beran

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT