Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ski kemp techniky Benecko s Alltraining.cz okem účastníků!

Publikováno | Sdílet:

Začátek ledna je vždy plný Novoročních předsevzetí a snad i proto se na lednovém běžkařském kempu na Benecku pod vedením zkušených trenérů tréninkového centra Alltraining.cz sešlo pár desítek účastníků. Ti se těšili na opětovné zlepšení běžkařské techniky i zocelení fyzičku na horách. Jak si užila kemp Renata, Luděk a Petr?

Ač zprvu nevypadala sněhová nadílka příznivě, počasí nakonec vyšlo jako na objednání. Již před prvním dnem kempu připadla pořádná vrstva sněhu a položila tak základ nejen pro samotné běžecké lyžování, ale i dobrou náladu a pohodový průběh kempu s pěkným čerstvým prašanem. První  účastníci začali již 3. ledna a kemp byl zaměřen zejména na rozvoj fyzické kondice. V druhé části se nás sešla pořádná parta a trénink se přesunul spíše na osvojení správné  techniky běžeckého lyžování.

Program byl nastaven na maximální využití celého dne sportem. Každý den začínal pestrou rozcvičkou, která v prvních dnech kempu vedla většinou až na vrchol Žalý.

Po rozcvičce následovala vydatná snídaně a poté už vše podléhalo jen bílé stopě pod vedením trenérů dle koncepce Vojty Berana.

Tereza Beranová, Martina Řehák a Vojta všechny účastníky provezli po krásných vrcholcích Krkonoš a předávali technické dovednosti běžeckého lyžování, které je pro každého cyklistu nezbytnou součástí zimní přípravy.

Všem přišli vhod nejen rady trenérů, ale taktéž energetické tyčky a gely od Nutrendu, které každý den zejména při delším tréninku zachránili nejednoho lyžníka před „šedivákem“ (pocitem úplné krize a vyčerpání).


Umění bílé stopy byly věnovány hned dvě tréninkové jednotky denně. Dopolední intenzivnější fázi zaměřenou zejména na rozvoj fyzické kondice doplňoval odpolední trénink zaměřen zejména na techniku. Večery patřily besedám o tréninku, výživě a regeneraci.

Dále rekapitulaci chyb při video rozboru techniky na lyžích, kde zkušený běžkař Tomáš Jakoubek ukázal všechny patřičné nedostatky a nezbytné regeneraci. Pod vedením zkušené fyzioterapeutky Terezy Beranové se všichni naučili správně pečovat o své tělo uvolnit své svaly a po té se svěřili do rukou masérky.


Na koho daný den nezbyly šikovné ruce Terky nebo Nikoli, využil moderní technologie v podobě elektro stimulátorů Compex. Nedílnou součástí každého dne bylo posezení v přilehlé restauraci, kde probíhala vášnivá výměna zážitků nejen z probíhajícího kempu.

Všichni účastníci najeli jak pořádnou porci běžeckých kilometrů, užili všechny druhy sněhu i počasí, tak udělali obrovský pokrok jak v technice klasické, tak i technice skate. Věříme, že všechny načerpané rady již následující víkend všichni zužitkují opět v běžecké bílé stopě!

Luděk zvolil pro finální přípravu na Jizerskou padesátku kemp s Alltraining.cz

Uf, už ani nevím, že jsem byl týden na tak výživným, nebo dokonce výjimečným kempu, jakým bezesporu letošní Benecko bylo. Kemp běžeckého lyžování pořádaný tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz, mě fyzicky a hlavně psychicky připravil na tak náročný závod, jakým bez pochyby Jizerská padesátka je!

A světe div se, i já, který jsem se ještě ve čtvrtek doslova pral s technikou střídavého běhu, už v neděli jsem z páté vlny na Jizerce, předjel bezmála dvě tisícovky závodníků.

Beru jako veliký úspěch své celkové umístění na devítistém místě, a za to vše veliké díky týmu Alltraining.cz. Na viděnou v příštím roce, vyjel jsem si totiž na 49. ročník J50 druhou vlnu a určitě neponechám nic náhodě! Skol, Luděk. 

Reneta jednou z největších pokrokářek kempu!

Na běžkařský kemp s tréninkovým centrem Alltraining.cz jsme s manželem vyrazili poprvé. Oba s pocitem, že běžkujeme už řadu let, vybíháme kopce, které v okruhu našich přátel a známých budí respekt, sem tam nějaký ten závod pro veřejnost typu Jizerská 50 či Jilemnická 25…

Takže na tom snad nebudeme úplně nejhůř, ačkoli jsme věděli, že na tuto akci jezdí převážně cyklisté, kteří to s ježděním myslí vážně. Po prvním tréninku přišlo zjištění, že tady vůbec nejde o rychlost a vytrvalost, ale v první řadě o techniku. A o té jsme až do tohoto kempu nevěděli takřka nic.

Takže jsme se pěkně od začátku učili přenášet váhu, získávat jistotu v jízdě po jedné lyži a pomalu postupně přidávat práci s hůlkami. Vůbec to nebylo tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. 

Nejsem zrovna soutěživý typ, ale řádění na sněhu v podobě hry na babu nebo na rybičky a rybáře (samozřejmě s běžkami na nohou) pro odlehčení bylo také fajn. Za přínosné považuji i natáčení jízdy každého z nás a následné komentované vyhodnocování, díky čemuž jsme viděli každý sám sebe v akci včetně chyb.

Všichni jsme měli možnost využít večer saunu, fyzioterapii a přístroj Compex na uvolnění namožených svalů, což bylo moc fajn.  Hodně se mi líbil i strečink po odpoledním tréninku. Přece jen svaly dostávaly zabrat a jednou jsem si dokonce večer ve sprše - asi díky celkové únavě -  nalila na hlavu místo šamponu pleťovou vodu :)

Za mě rozhodně palec nahoru za celou akci a rozhodně bych ráda jela příště znovu. A jedna praktická poznámka na závěr: Na tomto kempu jsme byly pouze dvě ženy, takže nemohl vzniknout přetlak na veřejném dámském WC:).

Petr se na Benecko rád vrací jak pro zdokonalení techniky, tak pro dobrou partu!

Je leden. Uháním zasněženou stopou, padají sněhové vločky a mezi mraky občas zasvítí sluneční paprsky. Kolem prosviští běžkař v závodním dresu, jako by se nechumelilo...

Zastavím se, oddychuji a představuji si, jaké by to bylo, kdybych se mohl taky tak ladně klouzat a ještě si u toho pískat písničku. Ne to není sen. Totiž ano, je, ale takový, ke kterému se dá minimálně přiblížit - třeba s Vojtou na kempu techniky na Benecku. Sněhu je letos dostatek, takže lyže nedřeme a navíc padáme do měkkého, co víc si přát.

Rozmary počasí nás těžko mohou překvapit; co je však překvapující je, jak hodně se toho dá při správně zvolené kombinace cvičení za 4 dny naučit - a to nemluvím o blahodárných účincích masáže, fyzioterapie, strečinku a posilování - zkrátka ideální kombinace a ideálně strávený čas.


Celý tým tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz se o nás skvěle staral a zároveň přísně dohlížel na to, abychom správně natrénovali každý detail, který nás ve finále posunul obrovský kus dopředu.


Člověk si tu celé čtyři dny sice připadá jako v zákulisí módní přehlídky, kdy se musí 10x denně oblékat a svlékat, ale v mokrém oblečení by to nešlo:)..

Za mě a za ostatní tedy ještě jednou veliké díky všem, kdo kurz připravovali a vedli, a za rok snad ve zdraví na Benecku zase na viděnou! Pepe

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT