Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Škola běžkařské techniky s Alltraining.cz opět vyšla na jedničku!

Publikováno | Sdílet:

Škola běžkařské techniky s Alltraining.cz opět vyšla na jedničku!

Zima již dávno není zimou. Sněhu by po celé republice člověk pohledal. A jízda ve stopě by se mohla zdát pouhým snem. Ale to by nebyl Vojta Beran a jeho team trenéru, aby si s danou situací nějak neporadil. Běžecký kemp techniky na Benecku proběhl na jedničku!

Do jarních tréninkových kempů na Mallorce nějaký ten týden zbývá a tak tréninkové a rehabilitační centrum Alltraining.cz využilo krás krkonošských hor, aby uspořádalo tradiční běžkařský kemp na Benecku. Útočištěm nám byl opět osvědčený hotel Žalý, jež leží ve stínu kopce s vyhlídkou se stejným jménem. Akce byla rozdělena do dvou částí. První kondičně zaměřená začínala již druhého ledna. Druhá zaměřená spíše technicky startovala od šestého ledna. Každý si mohl zvolit, zda absolvuje každou část jednotlivě, a nebo obě najednou.

     

Kdo si chtěl po svátcích opravdu zamakat, nebo shodit nabraná kila volil především první část. Ta byla ve znamení delších tréninků pod vedením zkušených trenérů Vojty a Terezy Beranových. Komu byly málo běžky, mohl se z tréninku na tratích vyklusat na hotel a pod dohledem trenéra, který udával správné tempoještě máknout na kondičce. Každý poté o to víc uvítal fullservis, který tréninkové a rehabilitační centrum Alltraining.cz poskytuje. Tím je myšleno, že kromě tvrdého tréninku poskytujeme na kempech i druhou a neméně důležitou část. Protože bez dobré regenerace trénovat prostě neleze.

   

Proto po dobu celého kempu měli všichni účastníci možnost navštěvovat maséra, či fyzioterapeuta. Komu byly šikovné ruce málo, mohl ještě využít saunu a infrasaunu v prostorách hotelu, nebo se svěřit do rukou moderních technologii a vyzkoušet tak miostimulátor Compex. Když se kemp přehoupl do druhé poloviny, na všechny účastníky čekaly čtyři dny plné metodicky vedeného tréninku hned dvou běžkařských technik. První den této části nás navštívil i bývalý špičkový závodník Tomáš Jakoubek, který tak doplnil zkušené trenérské duo Vojta Beran, Tereza Beranová. Po tréninku program rozhodně nekončil. Každý den probíhalo ještě stabilizační cvičení pod dohledem fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranové a následně pak videorozbor techniky jízdy každého účastníka.

   

Při večerních besedách postupně prozradil závodník Tomáš Jakoubek jak se starat o lyže, trenér Vojta Beran jak správně zatěžovat tělo v průběhu zimní přípravy a fyzioterapeutka Tereza Beranová nám pověděla něco o tom jak správně regenerovat. Poslední den bylo zapotřebí ověřit vešker naučené dovednosti v praxi. No a co je lepší prověrka než závod. Proto byl uspořádán malý přátelský závod, který se tak stal hezkou tečkou za celým kempem. Na závěr se všichni sešli na oficiálním zakončení kempu, kde byli oceněni největší pokrokáři a nejmladší účastníci. Z Benecka tak odjížděla skvělá parta lidí s novými a nevšedními zážitky pod taktovkou tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz

Kompletní reportáž naleznete zde 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT