Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Škola cyklistické MTB techniky jak pro ostřílené, tak i malé bikery úspěšně za námi!

Publikováno | Sdílet:

Škola cyklistické MTB techniky jak pro ostřílené, tak i malé bikery úspěšně za námi!

Polovina října patřila již tradičně oblíbenému kempu na MTB kolech zaměřenému především na techniku jízdy z kopce. Přilehlý bikepark a profesionální vedení tréninku jsou totiž nejkratší cestou k rychlému zlepšení.

Hned čtyři trenéři tréninkového centra Alltraining.cz připravili pod vedením zkušeného trenéra Vojtěcha Berana tři dny plné technických záludností, které však už po několika málo jízdách s plnou instruktáží nebyly pro nikoho žádný problém. Kemp započal v pátek dopoledne. Krátké seznámení, rozdání energie sbalené na cesty od firmy Nutrend, nastínění programu kempu a první šlápnutí do pedálů.

Během prvního tréninku šlo především o rozřazení do jednotlivých výkonnostních skupin a nácvik nejzákladnějších cyklistických dovedností, jež by měl každý před jízdou z kopce automaticky ovládat. V Koutech se sešla opravdu velká parta mladých bikerů, ale hned od začátku bylo jasné, že jim šikovnost rozhodně nechybí. Nejmladší Melichar Kovář, jemuž bylo pouhých 6 let, dokázal prohánět i mnohem starší borce. Po tomto úvodním tréninku bylo zapotřebí načerpat i nějakou tu teorii. K tomu nám po celou dobu dokonale sloužil takzvaný videocoaching, kdy se zpětně rozebírá natáčené cvičení a každý biker si tak dokáže lépe uvědomit veškeré chyby.

Teorie a nácviky jsou jedna věc, ale tvrdá praxe je věc druhá. To šéf trenér Vojta Beran moc dobře ví, a proto si na závěr kempu připravil menší vložený závod. Ten všechny účastníky prověřil pořádně pod tlakem a oni si tak ještě více uvědomili, jak důležitý je neustálý nácvik všech dovedností.  Na závěr se si vzal opět slovo šéftrenér Vojtěch Beran a při závěrečném zakončovacím posezení vyhlásil všechny ocenění hodné účastníky.A jelikož byl víkend opravdu nabitý, bylo potřeba i řádně zregenerovat. K tomu nám již tradičně pomáhali mio stimulátor Compex, ale především šikovné ruce našeho maséra Honzy. Druhý den se začínalo již poctivou rozcvičkou pod vedením oblíbených trenérů Vojty Berana a Martina Řeháka. Protože opakování je matka moudrosti, před první vyjetím do bikeparku přišlo na řadu ještě krátké přezkoušení naučených dovedností a pak už jen vzhůru na lanovku. Natěšení všech účastníků bylo opravdu znát. Klopenky, dropy, mokré kořeny a lávky. Přesně na to se každý biker těší. Každá skupina měla navíc hned dva trenéry, kteří byli vždy nachystání s novou radou a pomocí tak, aby se všichni zlepšili, jak jen to šlo.

Především pak všechny malé bikery, jež se po celou dobu kempu tolik snažili a dokázali zaznamenat opravdu velký posun. My jim i jejich doprovodům přejeme mnoho úspěchů v nadcházející závodní sezoně. Pro letošní rok již MTB kempům odzvonilo a vše se bude směřovat do teplých krajin na slunnou Mallorcu. Ale nebojte, již v květnu příštího roku tu pro Vás opět bude první díl naší MTB ŠKOLY TECHNIKY od Alltraining.cz!!!!

Jak prožil kemp Patrik, který si v Koutech odbyl svoji premiéru?

Je mi 45 a na biku jezdím od té doby, co se u nás v obchodech objevily první MTB kola. Člověk by si řekl, že za ty roky už všechno umím a nic mně nemůže překvapit, ale chtěl jsem se o tom přesvědčit na vlastní kůži. Opak byl pravdou, pořád se mám ještě co učit. Nemám vyloženě závodní ambice, i když si občas na nějaké závody rád zajedu, ale v prvé řadě jsem chtěl zlepšit ovládání kola a dozvědět se něco nového, hlavně kvůli vlastnímu pocitu jistoty a bezpečí při sjezdech.

K tomuto účelu byl tréningový kemp v Koutech nad Desnou pod taktovkou tréninkového centra Alltraining.cz, tou nejlepší zkušeností a předčil moje očekávání. Počasí nám sice tak úplně nepřálo, až na neděli, kdy nás konečně zahřály sluneční paprsky, ale nikomu to vlastně nevadilo. Když se sejdou lidé, kteří mají rádi kolo a pohyb na čerstvém vzduchu, je o zábavu postaráno a pár dešťových kapek nemůže nikoho rozhodit.

Na ten prodloužený víkend v Koutech budu rád vzpomínat, hlavně abych nezapomněl všechny ty dobré rady, informace a zkušenosti našich trenérů. Šéf trenér a tvůrce koncepce, která má hlavu a patu, Vojtěch Beran i trenér Martin Řehák, jsou kluci šikovní a starali se o nás jako o vlastní. Rád se s nimi a také s ostatními účastníky kempu zase někdy uvidím, nejlépe na kolech. Zdraví Patrik.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT