Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Škola MTB techniky provedla účastníky Kokořínským dolem

Publikováno | Sdílet:

Závodní sezona nezadržitelně končí, ale nevšední bikové zážitky s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz stále pokračují. Předposlední Škola mtb techniky se po letech vrátila do lokality Kokořínského dolu. Ternér Vojtěch Beran tak vsadil na ověřenou lokalitu, skýtající jak úžasné traily, tak i vyhlídky na krásy chráněné lokality.

Vše bylo odstartováno. Po krátké proslovu a uvedení programu z úst garanta tréninkových kempů Vojtěcha Berana a po neformálním seznámení členů realizačního týmu se vše i účastníky již nic nebránilo začátku první tréninkové fáze s heslem:,,Budovat se dá jen na pevných základech".

Koncepce první lekce tak směřuje na travnatou louku a celá výuka se točí kolem ovládání kola v malé rychlosti, základního sjezdového postoje a citlivého používání obou brzd. Vybroušeným pozorovacím schopnostem trenérského tria Vojta Beran, Tereza Beranová a Martin Řehák nic neunikne.

Proto skupina neopouští louku, dokud vše není zcela dokonalé. Základní nácvik navíc při večer í besedě pomáhá zefektivnit videocoaching, kde má každý možnost zmiňovanou chybu pozorovat sám na sobě a následná náprava se poté stává výrazně jednoduší. I když se skupina pohybovala na poměrně malém úseku, aktivnější jedinci najeli více jak 17 km v různorodém tempu.

To už může na nohách zanechat následky. A co s takovými těžkými nohami? Každý kdo chtěl mohl večer navštívit fyzioterapeutku olympioniků Terezu Beranovou, nebo maséra Martina. Kdo se nebojí moderních technologii mohl kromě klasické ruční masáže vyzkoušet ještě miostimulátory Compex.

Důkazem, že sehraný tým zkušených profesionálů nezastaví nic bylo sobotní ráno. Déšť bubnoval do střechy penzionu tak, že nebylo slyšet vlastního slova, ale trenéři během 5 minut vytvořili zastřešený prostor, kde následně proběhla ranní aktivační rozcvička. Na samotný trénink se počasí již výrazně umoudřilo a dík vlastnostem místního pískovcového povrchu nehrozilo ani přílišné zašpinění.

Zlatým hřebem a překvapením byl přínezd místní mtb legendy Tondy Škanrnitzla, který nás provedl po místních trailech na jejichž výstavbě se aktivně podílí. Skutečný bikový zážitek nejen pro účastníky, ale i trenéry. Ještě dlouho do večera si všichni vyměňovali své dojmy a zážitky z celého dne.

V neděli se již přímo nabízelo otestovat nově nabyté dovednosti v praxi. Trenér Vojta vybral krásnou trasu a zhruba v její polovině uspořádal malý závod se vším co k němu patří. V přátelském duchu samozřejmě. K závodu patří i ceremoniál. Společně s vyhlášením výsledků přišlo i na ukončení samotného kempu a ocenění největších pokrokářů kempu. Dostanete-li i vy chuť zakončit letošní sezonu, a nebo se lépe připravit na tu nadcházející, navštivte naše stránky a využijte poslední volná místa na závěrečném díle Školy mtb techniky v Koutech nad Desnou.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT