Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Škola techniky s Alltraining.cz - první díl na Churáňově je zdárně za námi!

Publikováno | Sdílet:

Škola techniky s Alltraining.cz - první díl na Churáňově je zdárně za námi!

O víkendu se na Churáňově odehrál první díl naší nové Školy techniky na horských kolech. Sešla se zde skvělá parta dětských, začínajících i mírně pokročilých bikerů. Po celý víkend panovala skvělá nálada v krásném prostředí penzionu Churáňov, kde nás hostil sportovec a hoteliér Petr Horký, sám aktivní cyklista a příznivec tréninkového centra Alltraining.cz nám pro trénink vytvořil skvělé podmínky.

Program byl rozplánován na tři technikou nabité dny. Celý kemp započal v pátek po poledni úvodním seznámením s kolem a základními prvky jízdy v terénu. To vše se odehrávalo na vhodném zadovském stadionu, který všichni znají ze závodů KPŽ, nebo dokonce Českého xc poháru. Pro tento úvodní nácvik jsme používali umělé překážky v podobě kladin, skoků, či atraktivní houpačky.

Počínání celé skupiny se v průběhu kempu pečlivě dokumentovalo, aby se později mohlo v rámci pořádaných besed vyhodnotit při důkladném videorozboru. Ten se počítá mezi skvělé pomocníky v moderním přístupu k tréninku, protože dokáže značně urychlit a zkvalitnit celý nácvik. Druhý den byl zahájen tradiční rozcvičkou s plnou účastí.

 Po snídani se skupina opět přesunula do přilehlého areálu a opět procvičila základní technické prvky. Po obědě přišla druhá fáze, která byla zaměřena na převedení naučených dovedností do praxe v šumavských lesích. Vše se opět dokumentovalo a pečlivě rozebíralo.

Po náročném dni je samozřejmě potřeba kvalitní odpočinek.  O ten se postarala naše skvělá masérka Aneta a elektro stimulátor Compex, který měli všichni šanci otestovat. Po dvoufázovém tréninku všichni brzy pochopili, že je nutné i vhodně doplňovat energii, aby vždy ruce i nohy poslouchaly tak jak mají. 

K tomu na kempu sloužily především výtečné a velmi chutné produkty od firmy Nutrend. Třetí den měli všichni šanci ukázat, co vše se naučili, jelikož zlatým hřebem celého kempu byl vložený závod. Všichni do jednoho ukázali, že i během tak krátkého času se dá udělat obrovský pokrok a potvrdili tak, že systematický a metodický správný přístup k tréninku se vždy vyplácí.

Celou koncepci měl na starost všem známý Vojtěch Beran, který zvolil i díky vhodnému počtu účastníku velmi individuální přístup.  To bylo zapotřebí i kvůli velké účasti dětských bikerů, kteří si oblíbili mladého trenéra Martina Řeháka. Nyní se rozjíždí přípravy na nadcházející druhý díly Alltraining.cz  školy techniky, jenž se uskuteční opět na Šumavě.

 Nyní v lokalitě Horské Kvildy. Přijeďte se na kole naučit jezdit i vy. Ani závodník, ani zkušený matador nedokáže to, co zkušený trenér s praxí.  Kdo jiný než zkušení trenéři vás dokáží metodicky provést celým  programem jak pro úplné začátečníky, tak pro ostřílené bikery! V červnu se na Kvildě na vás opět těšíme. Zážitky samotných účastníků vydáme pro vaši inspiraci již brzy.

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT