Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Skvělá parta se sešla na aprílovém kempu v ráji cyklistů

Publikováno | Sdílet:

Zpříjemnit si jaro, užít si sluníčka, najet kvalitní kilometry, dozvědět se nové informace o tom jak správně trénovat, využít cenných rad našich trenérů a nechat svoje tělo zrelaxovat u našich masérů a fyzioterapeutky Terky Beranové. To bylo cílem všech účastníků v pořadí pátého kempu Classic (4 – 13.4) na ostrově Mallorca. Počasí nám opět přálo a tak jsme si mohli vychutnávat krásné teplé slunečné dny plnými doušky.

Hned po příjezdu většiny účastníků jsme zahájili kemp úvodní besedou. Připili jsme si na zdraví a sdělili základní organizační informace. Druhý den pokračoval zátěžovými testy. Plně jsme se soustředili na výkon abychom zjistili naše aerobní a anaerobní prahy. Hned po testech jsme se vydali na kratší projížďku zakončenou ve měste Llucmajor.

V neděli, tedy třetí den kempu, byl na programu dne první kopec nad městem Felanitx – Sant Salvador. A nejednalo se o žádné lehké stoupání. Táhlý kopec měl v nejstrmějších částech přes 10 % a měřil přes 5 km. Každé z cyklistických skupin byla naplánována adekvátní tréninková zátěž a tak jsme dojeli na hotel Java všichni s úsměvem na tváři.

Rest day – tak říkají volnému dnu profesionálové. A stejně jako profesionálové jsme si i my užívali regenerační procedůry v podobě masáží a fyzioterapií. Naše svaly jsme tak připravili na nadcházející tréninkový blok.Ranní rozcvičkou jsme zahájili druhý tréninkový blok kempu, protáhli jsme naše těla a posílili břišní svaly.

Plánovaná trasa dne vedle skrze západní pohoří a podél západního pobřeží do města Calvia, kde jsme se posílili dezertem, kávou a vyrazili zdolat poslední kopec zvaný ‘’Vojáci’’. Následoval už jen sjezd do Palmy a návrat do hotelu Java. První a druhá skupina zaznamenala na svých Garmin cyklopočítačích vzdálenost 130 km a přes 2200 nastoupaných výškových metrů.

Poslední den kempu byla ve vzduchu cítit mírná nervozita a stres. Nebylo se čemu divit. Naplánovaná trasa měla přes 200 km a jejím cílem byl maják Formentor – nejsevernější cíp ostrova Mallorca. Bylo na každém z nás zvážit tempo jízdy a vybrat si svoji skupinu. Po 30 minutových intervalech vyrazila třetí, druhá a nakonec první skupina. U majáku jsme se potkali téměř ve stejný okamžik, doplnili jsme energii od Nutrendu a razili dalších 100 km nazpět do Es Arenal.

Večer jsme vše zhodnotili na závěrečné besedě, rozloučili se s bezva partou a následně ještě vše probrali na hotelovém baru.

Rozhovor:

Diky moc, parada!

Bol to vyborny tyzden straveny so skvelymi ludmi a kamaratskym a velmi profesionalnym pristupom celeho Alltraining teamu ;)
Dufam, ze sa coskoro vidime znova, rozhodne si to hodlam zopakovat.

uzivajte Mallorcu a vsetkych pozdravujem. Najebte tam s novym turnusom zase peknych par stoviek km. :)

Juro

Více fotek v naší fotaglerii ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT