Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Slunce, opálené pruhy a plná dávka kilometrů v režii dobré nálady!

Publikováno | Sdílet:

Slunce, opálené pruhy a plná dávka kilometrů v režii dobré nálady!

Další desetidenní putování se neslo v duchu dobré nálady a hřejivých slunečných paprsků bez jediného mráčku. Mallorské silnice se proměnily v opravdový ráj cyklistů a naše veselá parta tak projela kompletně všechny monumenty Mallorky i většinou s každodenním osobním rekordem.

Hned od prvních dnů ukázala Mallorca pátému kempu svou nejkrásnější tvář v podobě skvělého počasí. Nejen díky tomu, si mohli všichni účastníci užít dokonalou sportovní dovolenou, při které položili pevný základ jak součtem kilometrů, tak i cyklistickému opálení, protože „dress code“ pro tento kemp byl zcela jasně nastaven na tzv. krátké/ krátké= kraťasy a dres. S Velikonočním termínem se naše skupina značně rozrostla a náš oranžový expres získal například po cestě z Formentoru takový rozměr, že byste si ho snadno spletli i se závodním pelotonem.  Ovšem díky metodicky ucelenému postupu v tréninku a výuky jízdy ve skupině dle metod zkušeného trenéra Vojtěcha Berana, nebyl ani s tak velkou skupinou pohyb po ostrově žádný problém. Samotného trenéra, který měl hned první den kempu těžký pád při místním závodě a skončil s operovaným ramenem na dlouhou dobu vyřazen bez kola, museli v praxi zastoupit pro tento kemp jeho učni samostatně.

Pod vedením mladého trenéra Martina Řeháka, vše běželo bez problému dále a Martin ukázal, že umí skvělé vést nejen samotné účastníky, ale taktéž metodicky celý kemp na jedničku. Nyní hned od prvního stoupání ukázal svou dominanci Vašek Ciesler, který nedal nikomu jinému šanci až do konce kempu a vyhrál všechna vrchařská klání.

Mezi největší rychlíky kempu se naopak prosadil Michal Walos, který vyhrál spurt po 207 kilometrech.  Tato první královská etapa tradičně uzavírala první objemový blok a předcházela zaslouženému dni volna, který všichni využili pro načerpání nových sil a uskutečnění naplánovaných výletů. Ty nejčastěji směřují za kulturou do hlavního města Palmy. Hned druhý den se ukázalo, že odpočinek nikdo nepodcenil. Nasvědčovaly o tom především časy, kterých všichni dosáhli v nově zavedené časovce. Ta tentokrát činila poctivých 11 kilometrů!!!  O síle celé skupiny tak hovoří fakt, že se všichni ,,závodníci“ vešli do 5 minut. A není se čemu divit, protože všichni brali celou akci velmi vážně a doplnili před startem energii v podobě Carbosnacku od Nutrendu, který rychlými cukry pomohl pěkným výkonům všech účastníků. Nejrychlejším mužem v cíli nebyl nikdo jiný než Vašek Ciesler, tomu však ve velmi těsném závěsu sekundoval Vašek Bartoš pronásledovaný Radkem Königem. Ve druhé polovině technicky zaměřeného tréninku si všichni vyzkoušeli techniku jízdy ve spurtu. Trenérský tým každého srovnal do závodního posedu a po několika nácvicích si všichni zasprinotovali proti objektivu kamery a následně okusili videorozbor, což je jeden z moderních prostředků v tréninku.

Po tom všem už následoval jen klasický sprinterský pavouk, v němž se nejvýše prokousal rychlík kempu Petr Ryska, který poslední sprint slavil skalp všech účastníků. A jelikož počasí opravdu přálo, nic nebránilo tomu, aby všichni vyrazili na pořádný trénink do hor. V kopcovitých terénech se nám skupina rozdělila na menší podskupinky a trenérské pole se nám opět rozrostlo.  Aktuální účastníci mají to štěstí, že jim rady a zkušenosti, kromě samotných trenérů přijela předávat i naše vynikající závodnice a reprezentantka ČR Tereza Beranová, která se na kole vždy pěkně odreagovala a po večerech jako vynikající fyzioterapeutka olympioniků pomáhala rozbolavělým cyklistům od jejich dlouhodobě zanedbaných neduhů a problémů pohybového aparátu.

Celý druhý blok završila královská etapa s pěkným převýšením i kilometráží. Prvním vytýčeným cílem pro nejodvážnější muže dne, byl horský přístav Sa Callobra.  Perličkou celé etapy se vždy stane poslední kopec dne s královskou horskou prémií na kopci Soller, kde i ti nejsilnější šťastně vydechnou se slovy ,,Dnes máme dostoupáno.‘‘ a s necelými  3000 m nastoupanými  v krásných mallorských kopcích se vracejí plni dojmů na hotel.  

Nyní jsou již všichni účastníci pátého kempu na cestě domů. Fyzicky unaveni, ale nabití novou energii a plní nevšedních sportovních zážitků, o které se postaral celý tým Alltraining.cz.




MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT