Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Slunečný březen se spousty kilometrů!

Publikováno | Sdílet:

První březnový kemp Masters pořádaný od 6. – 15.3.2017 tréninkovým centrem Alltraining.cz pod odborným vedením trenéra Vojtěcha Berana a celého týmu odborníků se nesl téměř v letních teplotách a za krásného slunečného počasí.

Všichni účastnici kempu byli ubytováni v krásném  čtyř hvězdičkovém hotelu Java par metrů od pláže s výhledem na moře. Na své si přišli i gurmáni. Hotelová gastronomie je na velmi vysoké úrovni, a ta rozhodně po náročných etapách přijde vhod! K realizačnímu týmu se připojila naše nová posila, olympionik Adam Ptáčník, který se do procesu začlenil velmi rychle.

Protože v České republice jsou jarní prázdniny v plném proudu, byl kemp provázen rodinnou atmosférou. Rychle se zde vytvořila velmi dobrá parta nejen cyklistů, ale také kamarádů. Kemp byl rozdělen do dvou výkonnostních skupin na základě zátěžových testů, které probíhají vždy na začátku tréninkového kempu. Ihned po otestování všech cyklistů se vyráželo na historický velodrom, kde se konalo první měření sil na tři okruhy.

 Když jsme se přibližovali po promenádě podél moře, bylo na našich computerech Garmin Edge 520 bezmála 100km. Po úvodním seznámení pod vedením trenéra Vojty Berana, byl účastníkům představen program, který v následujících devíti dnech budou absolvovat. V prvních bloku čtyř dnů byl před námi spíše rovinatější profil. Ovšem aby trénink nebyl tak fádní, byla na programu vždy menší prémie na kopci o hodnotné ceny. Po třech dnech zápřahu čekala na účastníky nejdelší etapa přes 200km, až na maják Formentor. Pátý den se nesl v regeneračním a odpočinkovém duchu.

Hned následující den se na nás už zdáli smál první vetší kopec Orient, obě skupiny si s ním poradily bez problémů a nic nebránilo pokračovat v dalších dnech opět do kopců. V královské etapě přes celé pohoří se ty nejzdatnější podívali do přístavu Sa Calobra. Při této etapě v cíli na svých computerech Garmin Edge 520 viděli číslo 3OOO a to nebylo nic jiného než nastoupané metry.

Pro účastníky byly připravené také besedy, které osvětlily například jak správně používat výživové doplňky značky Nutrend, bylo také názorně předvedeno, jak správně seřídit posed na kole. V neposlední řadě byly rozebrána videa, na kterých bylo vidět, jak velký pokrok účastníci udělali, ať se jedná o průjezd zatáčkou nebo sprinterskou techniku. V těchto technických věcech jim napomáhala špičková karbonová kola od značky Specialized.

 Na našem kempu si na své přijde opravdu každý, nabízíme službu aktivní doprovod, který je součástí kempu dle jeho přání.  Na tomto kempu si je pod svá křídla vzali naše fyzioterapeutka Tereza Beranová a vtipálek Jirka Blažek, kteří jim připravili krásný program nejen naplněný cyklistikou, ale doplněný neopakovatelnou atmosférou místního životního stylu, o ty své se s námi podělila účastnice aktivního doprovodu Gábina: vyzdvihla naprostou profesionalitu svého průvodce, synchronizaci s ostatními účastníky, servis a veškeré služby. Dále si pochvalovala spojení příjemného s příjemným shoping, sangrie. My Gábině děkujeme za krásné zhodnocení a příští rok se budeme těšit!

Přijelo sem i několik nadšených cyklistů nepolíbených silniční cyklistikou. Na zdejším slunečném ostrově, krásnému prostředí a pestrému programu Alltrainngu si „silničku“ velmi brzy oblíbili a už odsud začali obstarávat to, aby doplnili své garáže a sklepy o silniční kolo.

O své pocity se s námi podělil i pravidelný účasník Filip. Ten dodal: „Bylo to super jako vždy. Letos po šesté, opět trochu jinak. Opět jsem si to  užil na maximum a rozjel se do sezóny pod vedením trenérů správně.“

Chcete-li se i vy vydat do ráje cyklistů, tak neváhejte a přidejte se k nám již příští turnus. Máme poslední volná místa a na Mallorce se na vás již teď těšíme!

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT