Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Strach a obavy zůstaly po kempu techniky na konci prázdnin s Alltraining.cz zapomenuty!

Publikováno | Sdílet:

Strach a obavy zůstaly po kempu techniky na konci prázdnin s Alltraining.cz zapomenuty!

Někdo trávil konec prázdnin v zahraničí a stresoval se kolonami při návratu do vlasti, někdo lítal po lese a sbíral houby a někdo vzal bika a vyrazil na kemp techniky s tréninkovým centrem Alltraining.cz na Horskou Kvildu zbavit se strachu a obav z mnohdy obtížného terénu, který rád zdolá každý cyklista. Sešla se skvělá parta, která si užila jak dovolenou, tak se všichni naučili ovládat horské kolo, jezdit ve skupině na silničce a užili si spousty legrace.

Někteří nedočkavci dorazili na kemp již o den dříve, ale oficiálně jsme zahájili 25.8. Sešla se různorodá skupina bikerů a bikerek,

ale všichni se stejným cílem: zlepšit techniku na biku, vyladit fyzickou kondici, získat nové informace o tréninku a pobavit se s partou stejně nadšených cyklistů.

Horská Kvilda je pro trénink techniky naprostým ideálem a hotel Rankl připravil pro cyklisty výborné zázemí a pohodlí. Díky možnosti zapůjčení silničního kola Specialized si mnozí přivezli jen své biky.


Ale Alltraining.cz ve spolupráci se Specialized nabídl i otestování biků z nové edice 2015. Možné bylo zapůjčit modely Epic, Stumpjumper a taky horského vůdce Fat boy!

 Aby se předešlo přetížení, tak hned na začátek čekal cyklisty zátěžový test, který rozřadil účastníky do třech skupin. Hned první den se vyjelo ještě na krátký trénink na silničních kolech.

Pro některé to byla životní premiéra, pro některé běžná rutina. Ale ani začátečníci se neztratili a s pelotonem se rychle zžili.

Po dojezdu následoval nezbytný streching zatěžovaných svalů s fyzioterapeutkami a někteří již hned využili možnost regeneračních procedur a uvolnili tělo masáží.

Pak se již téměř pravidelně střídaly tréninky techniky na horském kole a silniční tréninky. Nejlíp se technika vybrušovala v okolí Churáňova a přilehlých lesích. Bikeři se postupně naučili lépe cítit kolo ve sjezdu i výjezdu, přenášet váhu a cítit terén.

Silnice byla zase více zaměřena na techniku jízdy ve skupině, najíždění kilometrů a užívání si společného tréninku.

Vprostřed kempu byl zařazen i dlouhý trénink na silnici, kdy se všechny skupiny podívali k okolí Soumarského mostu a Lipna. Nechyběl ani zábavný trénink spurtů pod vedením trenéra Vojty Berana a zkušeného dráhového cyklisty Martina Čapka.

Večer byly, po druhé fázi tréninku, připraveny debaty a přednášky. Cyklisté se dozvěděli, jak efektivněji trénovat. Se zkušeným trenérem Vojtěchem Beranem probraly vše okolo kol a vybavení na něj, nastavení posedu na kole, systém oblékání při cyklistice.

Taky se cyklisté dozvěděli, jak na výživu během zátěže. Nutrend věnoval do začátku každému účastníkovi něco do startu a nezbývalo než to otestovat v praxi. Kdy nasadit Carbonex, kdy je lepší si dát tyčku Power bike. Jedna přednáška se věnovala i regeneraci, správnému protažení, posilování a automasáži…


V praxi si cyklisté užili krom cyklistického drilu a tréninku také pohodu v sauně ve večerních hodinách, aby zas byli připraveni na ranní rozcvičku pro start do celého dne.

Na závěr si všichni střihli originální závod se spoustou překvapení. Vítězný team zvládl nejlépe připravenou cross country trať a zároveň se blýsknul svými mechanickými schopnostmi.  Třešničkou na dortu byla i beseda e svěřenci Vojty Berana, dnes čtvrtým mužem letošního MS v cross Country, Janem Vastlem a naším předním maratoncem Janem Strožem, kteří se podělili s účastníky o své závodnické zkušenosti a zážitky.


ČTRNÁCTI LETÁ ARANKA OBJEVILA TAJE CYKLISTIKY

Před campem jsem si myslela, že jezdím dobře, bez jakýchkoli chyb. Hned první den jsem si uvědomila, že opak je pravdou, špatně nastavené sedlo, špatný posed, vlastně i špatné kolo k mé výšce.


Překvapením byla láska na první pohled k silničce, o které jsem do té doby věděla, že existuje, ale vůbec mě nelákala. Dalším plusem, bylo odbourání strachu jezdil v terénu  ( na kořenech,kamenech, překážkách).

Vezla jsem si kufr oblečení na kolo, které jsem za toho počasí ani nepoužila, bez dobrého oblečení to opravdu nejde, to samé si myslím o strečinku.

Ten týden mě nakopnul, nadchnul,na druhou stranu vzal hodně sil a srazil hřebínek. Uvědomila jsem si, že bych moc ráda soutěžila, věnovala se tomu intenzivně. Potřebuji ale hodně zamakat na fyzičce a mém osobním problému, že neumím prohrávat. Bez kola už to nepůjde.

Aranka Tučková


JANA SE ZBAVILA S ALLTRAINING.CZ STRACHU A NEJISTOTY

Nedávno jsem absolvovala bikový kemp na Kvildě s Alltraining.cz. Chtěla jsem se zdokonalit v technice, načerpat užitečné informace, více si užívat jízdu na kole a zlepšit výsledky na závodech.

Od začátku mi bylo jasné, že vedení je skutečnými odborníky a dovolená v tom klasickém pojetí to rozhodně nebude. Dvoufázové tréninky jsem absolvovala poprvé a i přes únavu jsem cítila zlepšující se kondici.

Doposud jsem na kole jen tak jezdila. Kemp mi otevřel nový rozměr jak v trénování, regeneraci a co bylo přímo zlomové seznámení s jízdou na silničním kole.

Byl to velmi přínosný týden s fantastickými lidmi. Na dalším kempu na viděnou!

Jana


DOVOLENÁ NA KOLE DLE MÉHO GUSTA!

Kempů s Alltrainingem jsem již zažil víc, takže jsem věděl, do čeho jdu. Tentokrát jsem s sebou vzal svou drahou polovičku Janu jako neaktivní doprovod. To znamenalo, že se neúčastnila tréninkového programu a krásy Šumavy si užívala podle svého, samozřejmě, že také na kole. Najezdila spoustu krásných kilometrů a vystoupala na vrcholy Poledník, Černou horu a další.

 

Na tomto kempu mě nejvíc lákalo spojení tréninku na silnici a na MTB. S perfektním zázemím jsem už počítal a pro svou regeneraci jsem maximálně využil možností fyzioterapie, masáží a Compexu.

 

Moc mi to pomohlo nejen kvůli programu, který zabíral celé dny, ale také proto, že jsem si při pádu na oslizlém brodu narazil stehenní sval. Šikovné ruce Terky a Péti mi pomohly rychle se zotavit. Překvapivě dobře zafungoval Compex,

 jehož působení mi utlumilo bolest a jsem přesvědčen, že urychlilo hojení. Svojšák jsem pak vyjel svižně a opravdu s radostí.

 Třešničkou na dortu bylo ježdění na karbonovém kole S-Works Roubaix s diskovými brzdami a tlumicími elementy na vidlicích a sedlovce,
které jsem měl zapůjčené na celou dobu kempu. Mám rád komfort, a tak jsem nejvíc ocenil klidnou jízdu a pohodlné sedlo.

 

Nedá se také zapomenout na zajímavé a příjemné kolegy cyklisty, se kterými jsme ten týden sdíleli.

Brzy opět na viděnou! Luděk

 

TRÉNINK S ALLTRAINING SE VYPLÁCÍ!

Minulý týden jsem strávil na cyklistickém kempu s Alltraining.cz na Horské Kvildě. Naposledy jsem se podobného týdenního tréninku účastnil ještě jako aktivní hráč házené, ale to už je tak 25 let zpátky. Rád říkám, že to pro mne byl zážitek nejen intenzivní, ale i užitečný a příjemný.


Byl jsme nadšený z pestrosti tréninku na silnici. Zvládli jsme techniku jízdy ve skupině na první středně dlouhé vyjížďce.

Jindy zas úžasný sjezd rychlostí k 70 km/h a následný výstup s více než 500 m převýšením na 8 km. Parádní byl i 115 km dlouhý výlet na Lipno.

Nejvíc jsem ale získal praktickým tréninkem na horském kole v terénu. Sjezdy, průjezd brodem či korytem potoka, krátké a dlouhé výšlapy.


Fígly, jak na kořeny a kameny, jak projet blátem, jak vyjet ostrý hup nahoru nebo jak sjet prudký sešup dolů po mokré trávě či hlíně. Hlavní je překonat strach, ale zachovat respekt, a pak se dá bezpečně zvládnout neuvěřitelné.

Nesmím zapomenout na profesionální péči celého týmu Alltraining.cz, stejně jako příjemné ubytování a dobrou kuchyni Hotelu Rankl.


Vedle tréninku mi zbyl čas na regeneraci (strečink, rehabilitace, masáže nebo saunu), nějakou tu práci do práce, či večerní sklenku vína s fajn partou sportovních nadšenců.


A jako bonus jsem si udělal dva nové osobní rekordy (nejdelší ujetá vzdálenost a  nejrychlejších 40 km) a ještě získal několik „pódiových“ umístění z vložených vrchařských a sprinterských prémiích J. Prostě paráda.

Petr Krůček 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT