Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Super parta nadšených bikerů a bikerek na kempu v Brdech

Publikováno | Sdílet:

Ve dnech 3. – 5.8.2018 se uskutečnil další MTB kemp, který se konal v tradiční oblasti, horským kolům zaslíbené, nedaleko Prahy v Brdech. Již od prvních setkání na prezentaci bylo vidět, že se zde sešla fajn parta lidí, která je sportovně naladěna a chce se naučit novým věcem. Bylo jedno, jestli se jednalo o muže, ženy či dědi, zájem byl u všech úplně stejný.

Horké letní počasí nám přálo a tak jsme kemp od začátku mohli rozjet naplno. Okolní areál, který je součástí ubytování byl jako stvořený pro první seznámení se základní technikou. U nás víme, že pokud nebudou vybudované pevné základy nemůžeme cvičit a nabalovat další prvky a proto klademe velký důraz na základní nácvik. Všem to šlo velmi hezky, ať se jednalo o malé bikery nebo skupinku žen. Všechny skupinky měly vždy svého trenéra, který se jim věnoval, a společně odstraňovaly chyby. Následný den jsme vyrazili už více do terénu, kde jsme se zaměřili a sjíždění a vyjížděni prudkého výjezdu, nácviku jízdy ve skupině a jak správně zdolat brod a mnoho dalšího.

Večer byl prostor pro besedu na sportovní téma a nemohl chybět ani videokoučing, který odhalí všechny neduhy. Večer byl pak prostor pro regeneraci, jako jsou masáže, fyzioterapie či miostimulátor compex. Poslední den byl programu už výlet po místním okolí, kde si všichni účastnici vyzkoušeli v praxi, co se naučili a mohli svoje limity posunout zase o kus dál. Na úplný závěr jsme připravili závod týmů, aby si všichni vyzkoušeli, jaké to je dodržovat techniku v závodním tempu. Kemp dle našeho názoru se velmi povedl a už se těšíme na další. 

Začátečnice Alča si kemp užila na maximum a kemp hodnotí nasledovně:

"Na kemp jsem odjížděla jako nováček, který má za sebou na kole jen pár kilometrů a vůbec jsme nevěděla, do čeho jdu. O tom, že jsem zvolila dobře, mě přesvědčovala už komunikace a vstřícný přístup před kempem. O organizaci kempu jako takového ani nemluvím, protože celý tým šlape jako hodinky, jste skvěle sehraná parta, která ví, co dělá a je vidět, že to děláte s láskou. Byla jsem fakt hodně překvapená, jak o nás bylo postaráno co se týká technické stránky kol, masáží a fyzioterapie, rad... prostě vždycky jste pro nás byli k dispozici a nic nebyl problém. Moc se mi líbilo rozdělení týmů na holky a kluky, které při nácviku zvláště některým holkám dodalo sebevědomí a dokázaly tak daleko víc pokořit vlastní hranice. V terénu už jsme si pak před klukama nepřipadaly jako princezny.
Přátelská atmosféra a podpora trenérů byla neuvěřitelná. I když někteří z nás nebyli tak zdatní jezdci, tak jsme se necítili špatně nebo opomíjení, naopak jsme díky vám mockrát dokázali překonat sami sebe a dostalo se nám za to velkého uznání. Krok za krokem jste nás provedli každou záludností a zbavili nás velké části strachu. A navíc dokážete vykouzlit týmového ducha a udržet po celou dobu skvělou zábavu, což je v tak velké a věkově rozdílné skupině mega výkon. Já jsem díky kempu udělala velký pokrok, budu na kole daleko jistější a v terénu se nebudu bát jen tak něco projet a jako bonus jsem si výborně odpočinula od běžného světa, takže mé očekávání nebylo jen naplněno, ale daleko překonáno. Moc jsem si celý víkend užila a už se těším na další kempy.
Velké díky celému týmu :)" Alča

Krasné dojmy Jany:

"Jedu na MTB kemp v Brdech. Těším se! Jsem zvědavá, co mě tam bude všechno čekat a co nového se naučím. Videa a fotografie z předešlých kempů vypadají lákavě a zajímavě. Na horském kole nějakou dobu jezdím a terénu se nebojím. Naopak, baví mě to. Mám ráda, když musím na cestě zdolávat překážky v podobě kamenů a kořenů. Prostě si to jedu užít a mám radost už jen z toho, že strávím víkend na kole. Organizace kempu funguje na výbornou a zdánlivé drobnosti, jako sportovní nápoje od Nutrendu a přísun studené vody, o kterou se nemusím starat, dotváří dobrý dojem z celé akce. A už začínáme technikou. Pomalu zjišťuji, že některá cvičení, která na první pohled vypadají jednoduše, v praxi už tak jednoduchá nejsou. Kolikrát se jedná o detaily, které mi pomůžou provedení cviku a techniky zlepšit, a které by mě samotnou při jízdě nenapadly. Zažívám i pocity chvění, to když je úzkost sinější než já. Ale je to jenom na mně, jestli ji překonám společně s překážkou. O to jsou dojmy a pocity z cyklokempu silnější. Sešla se dobrá parta lidí a svými výkony se motivujeme navzájem. Nechybí ani "sranda" závod, kterým se baví děti i dospělí. Cože? To už je konec? Uteklo to tak rychle a ještě se mi nechce domů. V tašce si vezu katalog. Jdu hledat další kemp. :-) "  Jana  

Radim si na kempu užival a předčil i jeho očekávání a zde přikládáme jeho dojmy:

"Na tento víkend jsem nepřijel s nějak velkým očekáváním, že se něco naučím, protože mám už na horském kole v přírodě  něco najeto. Opak byl ale  pravdou. Naučil jsem se toho velice mnoho. Zejména správně na kole stát při sjezdu jak méně náročném tak i náročnějším, které bych spíše s kolem seběhl , než abych se pokusil je sjíždět. Dále správné rozložení  váhy na kole při prudkých výjezdech bez nepříjemného zvedání předního kola , což je můj velký problém.I videa natočená přes den v terénu s komentářem co je špatně byla moc poučná, dobře bylo vidět na co se máme ještě zaměřit.
Musím ocenit i práci fyzioterapeutky Terky , která nás "mučila" :-) na ranní  rozcvičce a nezbytném protažení po příjezdu na konci dne. Celý víkend jsem strávil ve velice příjemné atmosféře. Překvapilo mě jak jsme se jako skupina lidí , která se ještě před pár hodinami vůbec neznala, dokázali   ve  velice krátké chvíli spolu zformovat a vzájemně se nadšeně podporovat . Bylo to moc fajn. Líbilo se mi, že nikdo s instruktorů nikoho  nenutil k tomu co někteří nechtěli absolvovat , jen nás zdravě hecovali a pomáhali překonávat strach z nepříjemných překážek a situací, které mohou nastat. Když to prostě nešlo ,tak žádný problém. Kemp nebyl ani o výkonech , zdatnější borci vždy počkali na ty slabší jedince, mezi které jsem patřil i já. Neměl jsem ani na chvíli pocit , že bych někoho zdržoval. Což bylo moc prima.
        Kemp byl výborně připraven. Vše bylo zorganizováno na jedničku. Když se přeci jen vyskytl malý zádrhel , ať už ve formě defektu, nebo časové tísně , bylo záhy vše rychle odstraněno a pokračovalo se dále v programu dne. 
        Takže ještě jednou díky celému realizačnímu týmu za super víkend.
 
         P.S.
         Díky Terce za cenné rady na odstranění bolesti páteře, která mě již dlouhodobě zužuje. Díky
         Díky druhé Terce , která byla vždy nápomocna tam kde jí bylo potřeba a zajišťovala nezbytné zákulisí kempu.Díky
         Díky mechanikovi Vaškovi za práci kolem našich kol. Díky
         Díky Martinovi za rady při jízdě po rovině při přejezdu. Díky
 
         Díky Adamovi za podporu a správně vedené instruktáži při zvedání předního kola s nášlapem. :-) A v neposlední řadě díky Vojtovi za všechny rady, které jsi nám předal a díky za to že něco  takového pro začátečníky vůbec děláš. Bylo to moc fajn - nedivím se , že se někteří  účastníci rádi vracejí. Určitě Vás budu  přátelům doporučovat. Díky moc bylo to super!" Radim
 

S Alltrainingem překonáte na kempu sami sebe jako nic, říká Štěpánka a sama kemp hodnotí následovně:

"Na kemp jsem se přihlásila na popud taťky s bráchou, kteří již byli přihlášení a moc se těšili. Řekla jsem si - “buď teď nebo nikdy” a tak jsem do toho šla s nimi. Než jsem dorazila na kemp, měla jsem opravdu velké obavy, abych vše se svojí aktuálně né moc obstojnou fyzičkou zvládla a stačila ostatním.. již při prvním odpoledni ze mě však tento strach opadl a byla jsem happy, že jsem právě na tomto kempu. Bylo to náročné, ale moc jsme si to všichni užili. Sešla se zde skvělá parta, super trenéři, krásné počasí a hlavně vše bylo naprosto perfektně zorganizované, tak co víc si přát! Takže bikeři, co váháte se přihlásit, ničeho se nebojte! Jděte do toho! Jednoznačně doporučuji, věřte, že zde překonáté své já a Vaše slabá místa, budou najednou ta nejsilnější .. Štěpánka
 
Pokud i vy chcete posunout své hranice, neváhejte a pojedte s námi také na kemp, máme poslední volná místa do Nového Města na Moravě, kde okusíme překážky, které zdolávají ti nejlepší bikeři na světě.

Celou fotogalerii naleznete v odkazu ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT