Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Úsměv, pohoda, sluníčko a dobrá nálada doprovázela i sedmý jarní kemp na Mallorce s Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Úsměv, pohoda, sluníčko a dobrá nálada doprovázela i sedmý jarní kemp na Mallorce s Alltraining.cz!

Když cyklistická sezona v Čechách pozvolna začala a nám na Mallorce vrcholil náš jarní blok tréninkových kempů. Na sedmý letošní mallorský jarní kemp přijeli poslední účastníci doladit svou zimní přípravu a najet první jarní kilometry na dubnovou prosluněnou Mallorcu. Jak prožili kemp Boris, Vítek, Mario a Pepa?

První tréninkové kilometry byly zasvěceny objemové přípravě v rovinatém terénu. Skupiny našich cyklistů se projeli kolem městečka Luccmayor, Porreres a podívali se i do vnitrozemí ostrova do krásného městečka Petra. Jednotlivé výkonnostní skupiny se každým dnem více a více sjednotily a po dni volna mohly brázdit hornatější část ostrova okolo  Valldemossy a města Soller, kde tréninky zpestřili i pěkné stoupání.

Mezi tahouny první skupiny patřili zejména Richard, Mário společně s matadory kempů Ctiradem a Jirkou, kteří absolvovali již svůj druhý letošní kemp na Mallorce, což jen potvrzuje, že svou letošní přípravu berou opravdu zodpovědně. Nechyběla ani skupinka holiday, která si ta nejkrásnější místa ze sedla silničního kola také nenechala ujít a pokud bylo třeba, měli možnost využít místa v doprovodném vozidle. 

I když  se počasí v závěru rozhodlo trochu pozměnit délku etap, i tak se každý den mohl uskutečnit plnohodnotný trénink většinou suchou tretrou. V sobotu měli také všichni možnost vzít své kola a jet společně udělat pořádný Alltraining.cz fanklub Vojtovi Beranovi.

Ten zúročil natrénované kilometry a umístil se v místním těžkém kopcovitém závodě Vuelta Mallorca Clasic na druhém místě. Perličkou bylo to, že za sebou nechal zkušené borce jako jsou Eric Zabel, či Danielo Nardelo a pár dalších profesionálů, kteří zpestřili místní závod s velmi pěknou účasti 600 cyklistů.

Poslední etapa vedla trochu netradičně na Randu, kterou si však každý účastník určitě vychutnal. Pětikilometrové stoupání na kopec, který lze vidět téměř z každého koutu Mallorcy a z jehož vrcholu je odměnou krásný výhled na velkou část ostrova.

Vítek se rozhodl na Mallorce změnit svůj životní styl

Vojta mě na Mallorcu zval již dříve a jsem rád, že letos jsem se odhodlal. Na camp jsem přijížděl s dvěma cíli. Chtěl jsme vidět, jak se daří ALLTRAININGU a současně jsem si chtěl překonat svoje „paďourství“ a začít něco dělat pro své zdraví.

 Testy prozradily, že mám opravdu co dohánět. Rozcvička od rozcvičky, další a další etapa na kole, mi dávala jistotu. První den jsem se musel naučit si sednout na galuskáče a nacvaknout „kufry“.

Vojta, Martin i Katka mne po celou dobu campu skvěle vedli. Díky jejich radám se mi jelo čím dál lépe. Mechanik mne vždy skvěle připravil kolo. Nikdy jsem nezažil pocit, že kolo může jet tak lehce. Kola Specialized, která jsme dostali zapůjčená, jsou skvělá. Prostě je vidět, že celý tým má své činění promyšlené.

Už jsem volal do Čech a příští rok nepřijedu sám. Na další camp, se však musím celý rok připravovat. Začnu asi tím, že se stavím v Alltrainingu a nechám si seřídit kolo. Budu potřebovat i další výbavu. Díky Vojtovi, vím, s kým se mohu poradit. AHOJ Vítek

P.S. Nikdy jsem netušil, že cyklisti tolik snídají a večeří. Kuchyně našeho hotelu byla také neuvěřitelná. Snídaně či večeře o třech až čtyřech chodech nebyly výjimkou.

Mákl jsem si víc než jsem čekal a Mallorské silnice jsem si užil naplno!

Do tréninkového cyklokempu na Mallorce 2013 jsem se dostal vlastně náhodou. Nejvíc si cením toho, že jsem měl možnost, abych využil zkušeností špičkových cyklistů a dlouholetých fandů do jízdy na kole ke zlepšení svých vlastních výkonů. Kolo „sedlám“ celkem pravidelně, ročně najedu do 7 tis. km, ale chyběla mně bezprostřední odborná pomoc a poradenství.

A toho se mi dostalo v plné míře právě zde na cyklokempu na Mallorce. Díky odbornému vedení Vojty Berana a jeho kolegů již nyní vím, jakých chyb jsem se doposud nevědomky dopouštěl.

Profesionálně připravený tréninkový program, úvodní zátěžový test a rozdělení jezdců na různé výkonové skupiny, každodenní odborné seřízení špičkového kola, chutná a bohatá strava, komplexně pojaté semináře k cyklistice, masáže, možnost kvalitního odpočinku, rady, jak se zlepšovat v cyklistice, to jen krátký výčet služeb, jež obdržíte.


Cyklokemp mohu jen doporučit. Nebojte se, bude o vás dobře postaráno a na vaše dotazy a cyklistické trable, se kterými jste si doposud nevěděli rady, dostanete fundovanou odpověď. Zkuste to, nebudete zklamáni. A že pod odborným vedením „dostanete do těla“ možná trošku víc, než čekáte … nevadí a za rok znovu! Pepa


Strach vyměnilo nadšení z nových poznatků a profesionálně vedeného tréninku!

S nadšením jsem se přihlásil do tréninkového kempu Alltraining.cz na Mallorce, ale nadšení postupně ochabovalo s počtem proběhlých kurzů. Z fotogalerií totiž bylo jasné, že to nebude turistická projížďka krajinou s batůžkem, což jsem také v reálu ihned při první vyjížďce na vlastní kůži poznal. Batoh šel do doprovodného vozidla. :-)

Na pohodě mi také nepřidával ani fakt, že jsem na silničním kole nikdy nejel a v pelotonu už vůbec ne. Na místě jsem ale poznal, že díky radám, které jsem dostal od Vás, od Martina a Feryho ovládnout silniční kolo půjde, i když to s tou jistotou nebude hned zcela o.k.

A stejné to bylo i s orientací v pelotonu, kdy jste mě napřed radami, pak cílenou kritikou špatností dovedli do stavu, že při poslední vyjížďce, byť za deště, jsem měl z jízdy dobrý pocit.

Takže když to shrnu: poznal jsem i jinou cyklistiku než MTB, najezdil nějaké ty kilometry, které bych doma těžko dával dohromady, poznal, že i spurt chce své, poznal řadu zajímavých lidí a konečně, i přes rychlost přesunu pelotonu krajinou, poznal i část Mallorky.


A Vám děkuji za zorganizování takovéhoto campu a za Váš přístup k nám frekventantům, kteří jsou již přece jen v letech a příští sezónu opět na viděnou! Boris

Mallorka 2013, alias Mallorka v apríli chutí inak : )

S Alltrainingom a Vojtom trenujem už nejaký ten piatok a tak jarný tréningový kemp na Mallorke sa pre mňa stáva pevnou súčasťou mojej prípravy na cyklomaratóny, ktorých sa účastním bez ambícií na celkové umiestnenie a s predsavzatím hlavne prísť zdravý do cieľa!

Tradičný termín začiatkom marca som musel kvôli práci zmeniť na posledný aprílový a tomu, že som na Mallorke som uveril až v oranžovej dodávke Alltrainingu cestou z letiska.  Po príchode ma čakala klasika, ktorú dôverne poznám z minulých rokov. Teda výborný hotel s kvalitnou kuchyňou, prichystané kolo Specialized, pohodový personál Alltrainingu a treningový program od Vojtu. 

Celé zabezpečenie v podaní Alltraningu je veľmi dobré a premyslené.  Ja osobne mám aspoň na tých 10 dní pocit, že cyklistika je na tomto svete jediné, čomu sa má zmysel venovať : )  Vojta sa snaží každý rok kemp vylepšiť  a tento rok sa mi páčilo, že strečing pod vedením Terezy bol naplánovaný skupinovo vždy po tréningu. Druhý deň ráno to bolo na svaloch cítiť !!

Aj kvôli aprílovému termínu sa  na poslednom kempe zišla výkonnostne nevyrovnaná skupina cyklistov. Vojtovi však slúži ku cti , že sa snažil pre každého vytvoriť program tak, aby odtrénoval a odjazdil to, na čo podľa svojej  aktuálnej výkonnosti mal.


Bohužiaľ ani Vojta nemôže ovplyvniť počasie a to bolo hlavne koncom kempu aprílové s početnými zrážkami. Niečo sme preklučkovali medzi mraky, niečo sme si priniesli v premočených tretrách až domov, ale plánovaný tréning sme vždy odjazdili.

Pohodovú atmosféru kempu dotváral personál Alltrainingu. Veľká vďaka patrí najmä mechanikovi Zdeňkovi, ktorý mi po každom ´mokrom´ švihu ráno odovzdal krásne čisté a namazané kolo. Rovnako kvalitnú prácu odvádzali však všetci. Výborne sa jazdilo s Martinom, ktorého výkony na špici sme všetci v háku ticho obdivovali  : )

Keď som rušil svoj pôvodne rezervovaný pobyt v marci a menil ho na posledný aprílový termín, mal som obavu, že to nejak tohto roku nebude ono.  Bolo to skutočne iné ako po minulé roky. Nebol som so ´svojou´ partiou a ešte k tomu počasie nebolo práve ideálne.

Nakoniec som však konštatoval, že bolo fajn a tak, ako každý rok, rozjazdil som sa do novej sezóny a zase ma to po  nekonečnej zime a zimnej príprave ohromne baví !!

Naviac som stretol skvelých ľudí, ktorých spoločnosť aj mimo tréningu mi urobila kemp  omnoho príjemnejším.

Vojta s projektom Alltraining urobil kopec práce. Vybudoval a zabehol fungujúci systém tréningu , ku  ktorému sa v oranžových dresoch hlási množstvo hobby cyklistov, Vojtových zverencov a klientov. Ja mu len držím palce, aby každý z nich mal z Alltrainingu, Vojtu a ľudí okolo neho len ten najlepší pocit.

Prajem Vám všetkým priaznivcom a klientom Alltrainingu mnoho spokojných kilometrov a vydarených štartov nielen v sezóne 2013. Mário

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT