Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Vydařená premiéra v silničního i bikového kempu v Ramsau

Publikováno | Sdílet:

V termínu od 20. – 26.8.2017 proběhl historicky první kombinovaný kemp v rakouských Alpách ve městečku Ramsau. Sešla se zde velmi pestrá skupinka nadšených cyklistů a cyklistek od začátečníků až po známé tváře. Poceleou dobu nás doprovázelo naprosto dokonalé počasí s kombinací krásných silniček a stezek s panoramaty Alp to byl dokonalý zážitek!

První tři dny se nesly ve znamení silniční cyklistiky. Nejprve než ovšem naší účastníci osedlali svá kola, absolvovali zátěžový test s vyšetřením, abychom zjistili aktuální výkonnost a zařídili všechny do správného družstva. Bylo vidět na první pohled, že okolní terén nebude nic jednoduchého, a proto jsme hned první den začali tréninkem techniky.

Věnovali jsme se především správné jízdě z kopce, dobrého průjezdu zatáčkou nahoru i dolů aby si místní náročné sjezdy a výjezdy naší účastníci užili naplno! Po třech dnech plných silniční, zejména "horské" cyklistiky následovala volnější středa a přechod na MTB horská kola. Abychom si místní krásy okolní krajiny vychutnali plnými doušky, bylo nutné si osvojit základní techniku na horském kole. Prošli jsme celou základní řadu podle koncepce trenéra Vojtěcha Berana.

Středeční volné odpoledne jsme využili benefit místního hotelu Stierer a na Sommer kartu jsme vyrazili zdarma na nedaleký ledovec Dachstein. Následné dny jsme dobývali a objížděli vrcholky hor a kopců v okolí z nichž se nám naskytla k vidění nezapomenutelná panoramata.

Projeli jsme nejznámější cyklotrasy v okolí Ramsau, které nabízí různé druhy terénů a ty jsme využili pro nácvik techniky v nádherných přírodních podmínkách, nechyběli prudké výjezdy, sjezdy, kořeny a zvláště oblíbený brod přes řeku. Protože tréninková fáze byla většinou jedna dlouhá, nemohli jsme odolat návštěvě místních malebných horských chatiček, které měli neskutečnou atmosféru doplněnou dokonalými výhledy.

Naše účastníky neučíme pouze jezdit na kole, ale také dbáme na jejich zdraví, o které se stará naše skvělá fyzioterapeutka Tereza Beranová a své získané zkušenosti z praxe předává dál prostřednictvím fyzioterapie, kompenzačním cvičením, které je součástí oblíbené ranní rozcvičky a nic z toho opět nechybělo ani zde v Ramsau.

Každý večer byla pro naše účastníky připravena beseda, která se vždy věnovala nějakému zajímavému tématu z cyklistiky, zdraví či výživy. Následně byly na programu regenerační procedury, masáže, fyzioterapie nebo místní krásné wellnes centrum se saunou.

 Celkově bychom první kemp v Ramsau zhodnotili, jako velmi vydařený po všech stránkách. Velké díky patří hoteliérovi Pavlovi Podolovi, který se o nás staral velmi hezky, jídlo a zejména grilování, které nachystal bylo famozní!

Hodnocení přímo od našich účastníků: 

Viky: "Od svých osmi let jsem si myslel, že umím jezdit na kole. Mé představy, tedy spíše iluze mi však hned první den zmizely, docela stejně jako mé družstvo na téměř každém kopci. Jezdit na kole totiž, jak už mnozí z vás ostatně také vědí, není pouze o šlapání. Je to sport tak komplexní, že mi z toho šla hlava kolem. Doslova. Technika, těžiště pohled, váha, uvolnění, na to vše byl kurz v Ramsau zaměřený. Ať už jsme vyjížděli po vesničkami posetém Dachsteinu, či plašili odpočívající krávy naším průjezdem, Vojtův mocný křik nás všude doprovázel.

Na konci kurzu jsem byl schopen říci s určitostí pouze dvě věci: miluju kolo a nohy mě budou bolet do příštího léta."

Lukáš: "Ještě pár slovy ke kempu v Ramsau - díky tobě i tvému týmu, jak jste se o nás po celý týden starali, hlavně za vaší stále dobrou náladu :-)na rakouské kopce budu vzpomínat jen v dobrém - hlavně proto, že jsem si díky nim uvědomil, že u nás vlastně žádné nemáme, jsou to jen takové "terénní nerovnosti" : ) budu se těšit na shledanou na některé z dalších vašich akcí. LV

 

Všechny fotky najdete v naší fotogalerii - zde

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT