Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Závěrečný kemp v Novém Městě na Moravě se povedl na jedničku

Publikováno | Sdílet:

Poslední kemp MTB techniky letošního roku v termínu 18.-20.9. v Novém Městě na Moravě se odehrál v rodinné atmosféře se spoustou zábavy. Sešla se zde skvělá parta nadšených a velmi šikovných cyklistů a cyklistek. Premiérou pro všechny byla účastnice s elektrokolem, která šla do všeho naplno a překonala nejen svá očekávání. Pod vedením zkušených trenérů z Alltraning.cz a postupné metodice Vojtěcha Berana překonali všichni své hranice a zdolali i náročné překážky jako je Rock and roll nebo AC-DC, které se jezdí i během závodu světového poháru XC.

V pátek po příjezdu se účastníci převlékli ihned do cyklistického a první trénink jsme zahájili protažením s naší fyzioterapeutkou olympioniků Terezou Beranovou. Na kole jsme začali pěkně od základů a všem účastníkům jsme zkorigovali polohu jezdce a těžiště na kole, které se využívají u náročnějších terénních sjezdů. Večer, během videokoučinku, tak mohli bikeři vidět, kterým chybám by se měli v dalších dnech vyvarovat.

Druhý den jsme zahájili ranním výběhem a rozcvičkou. Nechybělo ani stabilizační cvičení, kde se zapojuje především hluboký stabilizační systém, který je pro cyklisty velice důležitý. Během dopoledního tréninku jsme se zaměřili na nácvik zavřených a otevřených zatáček. Také jsme se naučili, jak správně přenést těžiště, abychom jeli na kole, co nejbezpečněji a nejrychleji. Trénink jsme zakončili na pumptracku, který si bikeři užívali, a nechtělo se jim z dráhy pryč. Počasí nám vyšlo opět suprově a proto jsme nesměli zapomenout na pitný režim. Na tréninky jsme vyráželi s iontovým nápojem a energií do kapsy v podobě výživových suplementů od firmy Nutrend. Odpoledne jsme projížděli traily ve Vysočina Areně, kde jsme trénovali klopenou zatáčku a vrhli jsme se na náročnější kamenité výjezdy do kopce, které jsou součástí světového poháru. Večer nechyběl videokoučink a po náročném dni na kole zasloužená regenerace v podobě masáží a fyzioterapie.

V neděli před snídaní nechyběla opět ranní rozcvička a stabilizační cvičení, které nastartovali metabolismus do celého dne. I přes únavu se všichni účastníci na poslední trénink velice těšili a chtěli překonat své hranice. Ti nejzdatnější z nich zdolali obávanou překážku Rock and Roll a AC-DC. Aby si účastníci vyzkoušeli vše v maximální rychlosti a praxi, tak nechyběl krátký závod družstev. Závod se jel trasou, kterou jsme během kempu několikrát projížděli a účastníci ji moc dobře znali. Po závěrečném protažení jsme rozdali ceny a se zkušenými bikery jsme se rozloučili. Doufáme, že se s nimi zase brzy potkáme, protože to s nimi bylo super.

 NAŠI ÚČASTNÍCI HODNOTÍ KEMP NÁSLEDOVNĚ:

Eda Navara dostal kemp jako dárek od své sestry a jak se mu na kempu líbilo? „Kemp jsem si maximálně užil. I přesto, že na kole jezdím už dlouho, tak jsem se tady toho naučil spoustu nového. Tím, že se cviky učí od základů a postupně se přenášejí do složitějšího terénu, tak se je člověk naučí správně technicky a je si při náročnějším sjezdu na kole jistý. Nejvíce mi pomohl večerní videokoučink, kdy jsem viděl, jak cviky provádím a Vojta mi řekl, kde dělám chybu a jak ji napravit. Určitě využiji i další služby, které Alltraining nabízí, protože vědí, co dělají a je to super, určitě všem doporučuji.“

 

Radek Žídlík si přijel užít kemp s celou rodinou a jak to dopadlo? "Kempu jsme se zúčastnili celá rodina a rozhodně nelitujeme – právě naopak. Nejenže jsme mohli společně strávit aktivní čas, ale hlavně jsme se všichni naučili hodně nového. Netušil jsem, kolik věcí dělám na kole špatně a jak se můžu drobnostmi zlepšit. Věřím, že i naše mladá Kája získala nové zkušenosti a dovednosti, díky kterým budeme moct na kole mírnit rodičovské obavy. Úplně nadšený jsem ale z toho, co se Vám podařilo udělat s manželkou Lenkou. Z osoby, která měla strach jet z kopce dolů (obzvlášť v lese a nedej bože do zatáčky), se stal někdo, kdo si dokáže jízdu po lesní pěšině užít a to dokonce i v lehkém sjezdu. To určitě posune naše rodinný vyjížďky do nové dimenze. Takže ještě jednou díky celému teamu Alltrainingu za profesionální a individuální přístup, bez kterého by to nešlo. Teď už nebudu na vyjížďce čekat na kopci (to vyřešil Bosch), ale ani pod ním (to vyřešil Allraining) :)."

 

Veškeré fotografie naleznete zde

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT