Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Závěrečný MTB kemp v Novém Městě na Moravě se povedl na jedničku

Publikováno | Sdílet:

Poslední letošní MTB kemp se uskutečnil 23. - 25. 9. 2022 nedaleko cyklistice zaslíbené Vysočina arény. Kemp jsme odstartovali v pátek odpoledne, kdy se po obědě začali objevovat první příznivci. Nakonec se nás sešla sympatická skupina 13 bikerů a bikerek, kteří dosahovali velmi podobných technických dovedností, a tak se s nimi velmi příjemně pracovalo. Po příjezdu všichni obdrželi základní instrukce o průběhu kempu, a jako dárek si každý odnesl balíček na doplnění energie od firmy Nutrend a dres od firmy Lawi.

Sobotní ráno jsme nastartovali rozcvičkou pod taktovkou Terezy Beranové, rozcvička byla vydatnější a seznámila účastníky s cyklistickou problematikou svalových dysbalancí a následnou prevencí vůči nim. Oba sobotní tréninky se odehrávaly již na trailech ve Vysočina aréně, kde jsme se věnovali náročnějším překážkám a vysvětlili si jízdu na pumptracku.

Závěr dopoledne jsme absolvovali na trailu AC-DC, kde jezdci musí prokázat své dovednosti. Odpolední část se nesla ve znamení ježdění a uvědomování si nově získaných návyků. Jako důležitou složku jízdy jsme si ukázali správný průjezd klopené zatáčky, kterých je na trailech nespočet. Vyvrcholením pak bylo zdolání ikonické překážky světového poháru Rock ’n’roll. Většina účastníku se s ním popasovala na výbornou, a kdo si nebyl jistý, mohl zvolit „chicken line“. Večer proběhla přednáška na téma trénink a výživa a zbytek večera jsme věnovali regeneraci v podobě masáže nebo fyzioterapie.

Neděli jsme zahájili již tradičně rozcvičkou, kde někteří účastníci zaznamenali první známky únavy po náročných dnech na kole. Následně jsme se vydali do Vysočina arény, kde jsme se zahřáli pár traily .Na závěr si bikeři a bikerky vyzkoušeli minizávod na předem projetém okruhu plném techniky, aby si vyzkoušeli, jakou roli hraje stres a nadměrné úsilí.

Závod se povedl a společně jsme vyrazili zpět k Hotelu na závěrečný strečink. Po závěrečném protažení jsme rozdali ceny a se zkušenými bikery jsme se rozloučili.

 Doufáme, že se s nimi zase brzy potkáme.

Veškerou fotogalerii naleznete ZDE

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT