Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Závěrečný příměstský cyklotábor v Praze aneb zábava na kolech

Publikováno | Sdílet:

Závěrečný příměstský tábor od Alltraining.cz se konal opět v Praze v Bohnicích ve dnech 8. – 12. 8. 2022. Celý program byl nabitý od rána až do pozdních odpoledních hodin. Tábor byl zaměřený jak na cyklistiku, tak na rozvoj všeobecných sportovních dovedností. Nezapomněli jsme ani na vzdělání a každý den byla pro děti připravena lekce angličtiny

První den jsme naše malé bikery a bikerky seznámili se základními prvky, díky kterým budou moci zvládat těžší a těžší překážky či terén. Celý program byl postavený na zábavě a soutěžích. Děti jsme rozlosovali do dvou družstev, která spolu po celý týden spolupracovala a soutěžila v celotáborové hře Tour de camp. Jednou z prvních kreativních soutěží byla soutěž o název týmu a později o vytvoření erbu k názvu každého z týmů.

V následujících dnech jsme se věnovali zdokonalování techniky jízdy na kole. Naučili jsme se jak správně zvedat přední či zadní kolo, tak aby nás žádný obrubník či kořen již nepřekvapil. Naučili jsme se také jak optimálně volit stopu ve sjezdech, jaký převod zvolit při výjezdech, kam přesunout těžiště abychom vše přejeli. Jednou z nejoblíbenějších věcí, které jsme se věnovali každý den, bylo sjíždění schodů a také dovednostní soutěž „blokovačka“ – tuto hru si děti velmi oblíbili a velmi rychle se v ní zdokonalovali.

Velmi důležitá je také spolupráce, ke které jsme se snažili vést naše malé sportovce. Poloha našeho tréninkového centra nabízí velmi příznivé podmínky pro bikování, a tak jsme nedaleké okolí přírodního parku Draháň projeli úplně celé a na konci tábora jsme se dětmi najeli téměř 160km. Nevynechali jsme bohnickou bikrosovou dráhu, která ve svém areálu nabízí také pumptrack a ten ideálním místem pro zdokonalování techniky jízdy. Naučili jsme se jak optimálně projet klopenou zatáčku nebo jak bezpečně skočit. Také umíme již projet brod nebo se také pohybovat v silniním provozu.

Ve středu jsme také navštívili v celodenním výletu kukuřičné bludiště, kde všichni musely ukázat také dějepisné znalosti, aby obstáli v luštění tajenky Dále jsme také navštívili nedaleké koupaliště Stírka, kde jsme nabrali síly na závěrky páteční den.

Poslední den se nesl ve znamení vyvrcholení celotáborové hry Tour de camp, kde obě družstva museli najít tři indicie, které je dovedli k pokladu. Poklad našli obě družstva, a tím se všichni stali Bikery.

Veškeré fotografie neleznete ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT