Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Zážitky z letního tréninkového kempu techniky s Alltraining.cz v Hostinném

Publikováno | Sdílet:

Zážitky z letního tréninkového kempu techniky s Alltraining.cz v Hostinném

Tréninkový kemp v Hostinném je úspěšně za námi. Provázela jej optimistická nálada, neustálé zážitky, nové zkušenosti a pohodová parta cyklistů, kteří se na sobě celé tři dny pod odborným vedením specialistů z Alltraining.cz chtěli nejen zlepšit v techniku jízdy v terénu, ale užít si pěkný sportovní víkend. Jak se na kempu líbilo Honzovi Bílkovi?

Tradiční letní tréninkový kemp techniky na MTB s Alltraining.cz se konal v již vyzkoušené lokalitě Podkrkonoší s vynikajícím zázemím v areálu hotelu Techtex sport v Hostinném.

V pátek ráno nás celou cestu z Prahy doprovázel silný déšť, ale když jsme dorazili na místo konání, tak jsme byli příjemně překvapení suchými silnicemi a chodníky.

Hned byla chuť sednout si na kolo a trénovat větší, než při raním probuzení. Po malém obědě a slavnostním zahájení nám náš trenér Vojtěch Beran  představil svůj realizační tým, kde samozřejmě nechyběla fyzioterapeutka Terezka Trefná. Novým poradcem v terénu nám po celý pobyt byl bývalý cyklokrosař Láďa Šulc.

Ve 14:00 jsme vyrazili na trénink na nedalekou louku, kde byla připravena „opičí“ dráha s překážkami z dřevěných palet a trámů, na kterých jsme si nádherně nacvičili zvedání předního i zadního kola a přenášení těžiště těla na kole. Nácviky jsme využili i následující dny v přírodních terénech. Zhruba po hodince přišel déšť , který nás doprovázel při cestě do Hostinného. Na namoklých paletách nebyla nouze o pády. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Po tréninku následovala večeře a Vojtova přednáška o tréninku v závodním období.

 

V sobotu nás probudilo bubnování deště na střešní okna, ale nikoho to neodradilo od ranní rozcvičky, při které déšť trochu ustal. Po snídaní však začalo opět pršet, tak jsme si oblékli pláštěnky a vyrazili do terénu. Jeli jsme do nedalekého kempu Kateřina, kde měl Vojta připraveny tři okruhy, každý s jiným úskalím.

Jeden byl s výjezdem přes velké kořeny, kde bylo důležité přenést váhu těla nad přední kolo a načasování, kdy přestat, a kdy zase začít šlapat. V druhém okruhu byl stěžení sjezd vymletým blátivým korytem a ve třetím opět sjezd.

Tentokrát byl sjezd kratší,  za to s pořádnou hranou, která zprvu budila respekt, ale po prvním sjetí a překonání strachu se nezdál tak nebezpečný. Všichni jsme ho zdárně zdolali. Po návratu do areálu hotelu nám Vojta s Láďou ukázali, jak správně mýt svůj „stroj“. Dnes samozřejmě v programu nemohla chybět hodinka názorné ukázky správného protahování a kondičního posilování vlastním tělem s Terezkou, na kterou se počasí umoudřilo a přestalo pršet. Večer následovala přednáška o stravě v závodním období.

Na tuto přednášku jsem se těšil a chtěl jsem si ujasnit co vlastně mám jíst v inkriminovaný den závodu a hlavně ve dnech bezprostředně před ním. Trochu mi v tom udělali páni trenéři „guláš“, alespoň mě to donutilo si o sportovní stravě vyhledat a přečíst odbornou literaturu. Jelikož tuto kategorii přípravy docela zanedbávám.

Neděle byla celá prosvícena sluncem a dobrou náladou. Ráno nechyběla rozcvička.

Trénink jsme opět zahájili přesunem ke kempu Kateřina, kde jsme si ukázali správné provádění jednotlivých prvků tréninku, jak spurtů, tak také i intervalů do kopce. Po intervalech následovala menší pauza a pak přišel závod, ve kterém jsme využili všechny prvky ze sobotního tréninku jen s výjimkou, že po cestách netekly potoky vody. Všichni závodili na doraz. Pak už následovaly těstoviny a slavnostní zakončení kempu.

Velký obdiv u mě vyvolal můj spolubydlící David, který jako jediný jezdil v botách bez nášlapných pedálů a v technických pasážích si nevedl vůbec špatně. A obdivoval jsem u něho i velké odhodlání pro trénink s profesionálním přístupem.

Tento kemp byl pro mě velice přínosný, protože jsem se opět o něco víc sžil se svým kolem a nabyl  jistotu do rukou ve sjezdech, která se mi na posledních závodech v deštivém počasí vytratila.

Za to bych chtěl poděkovat Vojtovi, Láďovi i Terezce.

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

ZDE


Na podzimním kempu, nashledanou. Honza.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT