" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Zdařená premiéra podzimních kempů s Alltraining.cz na Mallorce uzavřela cyklistickou sezónu!

Publikováno | Sdílet:

Zdařená premiéra podzimních kempů s Alltraining.cz na Mallorce uzavřela cyklistickou sezónu!

Teplo, sluníčko a spousty zážitků s mnoha kilometry v nohách okusili historicky první podzimní cyklisté na tréninkovém kempu s  Alltraining.cz. Při premiéře byl základem opět Allinclusive tréninkový program pod vedením zkušených trenérů, který vtáhne každého, kdo zamíří do ráje cyklistů. A prvně jsme i využili luxusní hotel se špičkovým lázeňským programem pro ideální regeneraci po každém tréninku.

Jak tedy kempy proběhli v očích trenéra Martina Řeháka?

Je podzim. Cyklisté v celé republice, snad jen vyjma cyklokrosařů, zazimovávají své stroje. A celkově by se dalo říci, že na kolech se pro letošní sezonu dojezdilo. To by však nebyl Vojta Beran, kdyby po 7 letech tradice, nepřišel opět s něčím novým. A snad i proto se rozhodl bojovat proti zimě a končící cyklistickou sezonu, se mu porazit podařilo. Je to tak. Proběhl první tréninkový kemp na Mallorce s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz

Již 7 let je zvykem, že Vám zakladatel Alltraining.cz a kempů na Mallorce Vojtěch Beran krátí zimu jak jen to jde. Letos se však rozhodl učinit tak tomu ještě důkladněji. Proto byly vytvořeny nové, exkluzivní termíny pro měsíc listopad a prosinec, které zaručili krásné letní slunné počasí teplo a možst zkrátit si chladnou českou zimu. Vzhledem k situování termínu konání bezprostředně po konci náročné cyklistické sezony, bylo dbáno především na dokonalé welness zázemí hotelu. K tomu skvěle posloužil vyhlášený Grupotel Playa Pallma Spy , který je hojně využíván především profesionálními stáji cyklistů World Tour a mnohými věhlasnými cyklistickými profesionály a tak hned při vstupu do hotelu padali mnozí účastníci v úžas.

A jak probíhal samotný kemp?

Hned na letišti bylo znát, že se nám sešla vyrovnaná skupina nadšených cyklistů, které neopouštěl úsměv od prvních kroků po letišti, až po poslední kilometry na silnici. Program byl od začátku jasně daný a díky naprosto stabilnímu počasí krásného ostrova, nemusely probíhat ani žádné úpravy. První blok byl zahájen zátěžovými testy. Ty probíhají na každém Mallorském kempu proto, aby každý do jednoho znal svou aktuální výkonnost a věděl jak především v náročných stoupáních nakládat se svými silami. Díky tomu tak u našich klientů nedochází k předčasné únavě před koncem kempu. Tento úvodní tréninkový blok měl za cíl hned několik věcí. Naučit začínající silničáře jízdě ve skupině, zkušenější borce zdokonalit a při rovinatých etapách dosáhnout co největšího rozjetí do druhého bloku. To vše mělo na starosti zkušené trenérské trio Tereza Beranová a Martin Řehák v čele se samotným Vojtěchem Beranem.

Komu bylo po tréninku překrásné lázeňské zázemí hotelu málo, mohl využít šikovné ruce naší fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranová nebo maséra, kteří se starali o co nejlepší regeneraci. Protože ta je při náročných a dlouhých trénincích velmi důležitá. Každý z klientů si tak mohl na vlastní kůži vyzkoušet ty nejmodernější trendy v regeneračních postupech. Pro úplnou regeneraci je také nutný nezapomenout i na oddychový den. Ten si každý užívá po svém. Někdo si jde vychutnat mallorské slunce a popíjel Regener od Nutrendu při procházce po pláži. Někdo jede lehce vytočit nohy, aby si ještě více užil karbonová kola Specialized, jež má každý klient k dispozici po celou dobu kempu. No a někdo prostě oblékne župan a celý den nevyleze z vířivky, či sauny. Ať si každý užije den volna po svém, cíl má jediný. Načerpat síly do druhé bloku.

Ten všechny účastníky zavede do členitější části ostrova. Každý zná z televize dlouhá stoupání, nespočet zatáček a následné zasloužené sjezdy, ale okusit to na vlastní pěst je něco jiného. Na kopce se všichni těšili, to je jasné. Každý možná trošku po svém. Ovšem každý do jednoho zúročil dovednosti získané v tréninku zaměřeném na techniku a rozvoj jízdy na silničním kole s následným videorozborem šlapání, jež probíhal v rámci jedné besedy.

Ti z vás, kteří už s námi na kempu byli si možná říkají: ,,Počkat. Něco nám tu chybí! A kde je zmínka o věhlasném Formentoru?‘‘ Nebojte. Ani na podzim jsme nemohli tuto legendu mezi dlouhými tréninky vynechat. Byla však ponechána samotný závěr kempu. Pro neznalé. Formentor je maják na nejsevernějším cípu ostrova. A pokud ho chcete dobýt, čeká vás více jak 200 kilometrů v sedle. Někdo si řekne:,, To není možné. 200 kilometrů v listopadu snad nejde ani ujet.‘‘ Ale při správném a metodickém vedení , které koncept zkušeného trenéra mnoha profesionálních sportovců Vojtěcha Berana poskytuje, se dá dosáhnout obrovského pokroku a za několik málo dní. Spojení fyzického pokroku výkonnosti se zlepšením techniky jak samotné jízdy na kole tak i ve skupině je silná kombinace a to si je právě trenér Beran vědom. Tento krásný švih byl příjemnou a radostnou tečkou za velmi zdařilým kempem.

Každý tak mohl odjíždět s pocitem, že dokázal něco výjimečného. A o to nám přesně jde. Darovat nevšední zážitky všem, co milují sport a vše co k němu patří. A proto neváhejte a i Vy s námi pojeďte trénovat do tepla. Začínáme již v únoru!

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT