Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Zimní kemp běžkařské techniky na Benecku odstartoval rok 2020

Publikováno | Sdílet:

Letošní rok jsme zahájili tradičně ve sportovním duchu prodlouženým víkendem 9. -12. 1. na Ski kempu Benecko. Ubytováni jsme byli v hotelu Žalý, který nejen že je na ideálním místě kousek od běžkařských tratí, ale také nabízí svým hostům úžasné wellness se saunou a bazénem ideálními pro po tréninkovou regeneraci.

První den kempu nám počasí úplně nepřálo, ale ani to nás neodradilo od úvodního tréninku, kde pod dohledem zkušených trenérů Vojtěcha Berana a Terezy Beranové, byli účastníci rozděleni do skupin dle výkonnosti a trénovali se počáteční prvky běžkařského bruslení. Další den nám přijel bývalý profesionální běžkař a odborník na lyžařské vybaveníTomáš Jakoubek ukázat a vysvětlit správnou techniku klasického běžkování, které jsme se věnovali jak na ranním, tak na odpoledním tréninku. Sobota již patřila opět bruslení a zapojování již složitějších prvků.

Program kempu byl skutečně velmi nabitý. Každé ráno se zahajovalo výběhem na rozhlednu Žalý, spojeným s protahováním a posilováním. Během dne pak byly absolvovány 2 tréninky na běžkách, po kterých následoval vždy video koučing s odborným výkladem, spojený se suchou technickou přípravou pro běžecké lyžování a jako zakončení dne byla na programu beseda se sportovní tématikou, trénink, výživa, regenerace.

Dále byla také možnost nechat si namazat lyže, aby to našim účastníkům pořádně jelo. Pak už jen večeře. Po níž následoval regenerační večer, který si mohl každý nastavit, jak potřeboval. Ať už se jednalo o relaxaci v sauně a bazénu, nebo o regeneraci pod dohledem našich zkušených fyzioterapeutek a masérek.

Na úplný závěr jsme uspořádali malý závod družstev, při kterém si naši účastníci vyzkoušeli vše, co se za uplynulé dny naučili.

Na kempu se opět i v letošním roce sešla skvělá parta lidí, kteří měli všichni stejný zájem a tím byl sport a pohyb. Proto doufáme, že se s nimi rozhodně nevidíme naposled. Bylo opravdu skvelé sledovat, jak se každý dnem naši účstníci zlepšovali a z nelyžařů se stávli lyžaři a s dobrých lyžařů se stali výborní lyžaři. Tento kemp nám opět ukázal, že naše ceste jde správným směrem a už se těšíme na další kempy.

 KEMP OČIMA NAŠICH ÚČASTNÍKŮ

Radek: "Ahoj, moc se mi tady libilo, byla tu dobra parta, mel jsem super partaka na pokoji a uzil jsem si sportovani. Zdokonalil jsem se v technice a inspiroval jsem se pro další sportovani."

Pavel: "Ahoj, taky se mi tady moc líbilo , taky jsem měl super parťákaJ.  Všechno pro mě OK. Akorát bych uvítal více najetých kilometrů ve skupině , proto sem jezdím abych jezdil s někým a ne sám. Vím , že mám hlavně ve skate co zlepšovat , ale jedu za sněhem dát více kilometrů..:-) . Příště zas!"

Dáša a Tonda: "Čtyřdenní kurz na lyžích nám přinesl spoustu nových poznatků, ukázal chyby, které jsme dělali jak při bruslení tak klasice. Kurz nebyl jenom o sportování, ale také o relaxaci, rehabilitaci, masážích, saunování a v neposlední řadě také o tom, že je potřeba se o lyže také starat.     Děkujeme Vojtovi a celému jeho týmu za nádherný prodloužený víkend. Moc jsme si to užili."

 Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT