Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Filip Rydval vítězí na Drásalovi, Hana Falcová skvěle druhá!

Publikováno | Sdílet:

Filip Rydval vítězí na Drásalovi, Hana Falcová skvěle druhá!

Naprostou legendou je mezi bikovými maratony na území České republiky Bikemaraton Drásal České spořitelny. Ať už svým převýšením, délkou,  technickými pasážemi, nebo dokonce vysokými teplotami, které v průběhu závodu již po několik let pravidelně panují, se jedná o jednu z největších dostupných výzev. Závodníci z Alltraining.cz tuto výzvu hrdě přijali a z Holešova si odvážejí tvrdě vydřené cenné kovy!

Pro aktivní závodníky se na v Holešově nabízejí hned tři různé tratě. Obr Drásal, jež měří neuvěřitelných 177 kilometrů, standardní trať o délce 117 kilometrů a klasická ,,béčková,, trať na vzdálenost 55 kilometrů. Ať už si zvolíte jakoukoli z distancí, můžete se těšit na to nejlepší z bikových nástrah. Kvůli extrémní náročnosti a rozdílným distancím jsou starty všech závodů postupně rozděleny tak, že naši první zástupci na dlouhé trase A startovali již v brzkých ranních hodinách. Čtveřice našich reprezentantů se tak velmi brzy sešla v zázemí oranžového stánku aby si pod vedením zkušeného trenéra Vojty Berana připravili nejen těla, ale i zásoby nutné k tak dlouhému závodu. Jejich trenér tak přímo dohlédl na přípravu bidonů a výživy Nutrend, dále pak i nahuštění kol a doporučil poslední taktické vychytávky.

Největším želízkem v ohni byla Hanka Falcová, která hned od začátku pomýšlela na stupně nejvyšší a celý závod si počínala opravdu výborně. Jen drobné zaváhání jí připravilo o zlatou medaili, když cílovou pásku protnula 2. místě ve své kategorii. Výborně si na těžké trati počínali i Roman Štrbík s Karlem Smolou. Roman dokončil závod na 88. místě a Karel na 171. místě v celkovém hodnocení závodu. Všichni tři tak potvrdili obrovskou sílu systematického tréninku pod vedením zkušeného trenéra Vojty Berana a ukázali, že žádná výzva není dost velká.

Kratší 55 kilometrů dlouhá trať již startovala jako obvykle v půl dvanácté. Na start se postavila téměř plná osádka oranžového expresu. Veškeré pohledy se pak upínaly především na mladičkého Filipa Rydvala, od kterého se očekával boj o nejvyšší příčky. Svou současnou formu potvrzoval hned v úvodu závodu, když zareagoval na počáteční únik a téměř celý závod se pohyboval v první skupině. Velké podium v celkovém hodnocení Filipovi uniklo jen o vlásek, když do cíle dorazil na 6.místě celkově a 1.ve své kategorii. Výborným výsledkem Filipa doplnil jeho tréninkový i týmový kolega Michal Swárovský. Michal jen těsně nedosáhl na TOP10 a v cíli mu patřila 11.příčka celkové a 5.místo ve své kategorii. Skvělý výkon předvedl Tomáš Plášek, který pomalu, ale jistě nabírá formu po těžkém zranění. I tak dokázal vybojovat 22.místo celkově 8.místo v kategorii a výborně tak doplnil své týmové kolegy.

   

 I ostatní členové Alltraining.cz Lawi Teamu dokázali překonat těžké podmínky, které v Holešově panovaly. Za vyzdvihnutí určitě stojí i výkon Vladimíra Landy, jež jako jediný zastoupil naše barvy na extrémní trase OBR Drásala a neuvěřitelných 177 kilometrů překonal jako 88. v celkovém hodnocení. A my mu k tomuto výsledku gratulujeme. Nyní se můžete v krátkém sumáři podívat, jak se dařilo i ostatním závodníkům v oranžových barvách.

Výsledky:

OBR Drásal:

29./88. Landa Valdimír

Trasa A 115 km:

2./80. Falcová Hana, 31./88. ŠTrbík Roman, 62./171. Smola Karel

Trasa B 55 km :

1./6. Rydval Filip, 5./11. Swárovský Michal, 8./22. Plášek Tomáš, 12./61. Šípal Ivan, 36./145. Nečas Petr, 29./149. Řehák Martin, 57./180. Kosička Lubor

 

 Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT