Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

COMPEX - jednička na trhu elektrostimulace

Publikováno | Sdílet:

COMPEX - jednička na trhu elektrostimulace

Použití elektřiny ke stimulaci nervového systému a vyvolání odpovídající mechanické svalové reakce je jednoduchý princip prověřený více mnohaletým intenzivním vývojem. Švýcarská firma Compex je od počátku tohoto oboru světovou jedničkou a její výrobky jsou pověstné svojí kvalitou a spolehlivostí. Špičkové výzkumné týmy, které se na vývoji této firmy podílely a podílí, dosáhly u svých produktů velmi přesného, účinného a bezpečného zacílení účinků elektrostimulace a poskytují tak značce Compex bezkonkurenční převahu v daném odvětví.

Díky společnosti Compex se tak elektroterapie stala nedílnou součástí rehabilitačních plánů a je uznávanou metodou jak ve světě medicíny, tak ve světě sportu. Zázemí seriózního vědeckého výzkumu spolu s hlubší a hlubší znalostí fyziologie a neustálým technologickým pokrokem nyní dovoluje každému velmi pohodlné a bezpečné využití elektrostimulace přímo v soukromí svého domova, nebo kdekoliv na cestách. Díky Compexu je dnes elektrostimulace k dispozici vždy, kdy je to třeba. Její účinky jsou zcela prokazatelné jak při svalové regeneraci, rehabilitaci, zlepšování síly, kondice, prevenci zranění tak při odstraňování bolestivých projevů. Její možnosti jsou opravdu nesmírné a v mnohých směrech neexistuje dnes účinnější, levnější a pohodlnější metoda než právě elektrostimulace.

Jak to funguje?

Princip elektrostimulace je velmi jednoduchý a vlastně pouze navozuje přirozené procesy, které se dějí, když náš mozek vydá do svalů povel ke kontrakci. Když se rozhodneme zatnout sval, náš mozek odešle signál ve formě elektrického proudu, který cestuje vysokou rychlosti podél nervových vláken. Jakmile dorazí k cíli, signál vybudí motorický nerv, který poté přenese informaci do oblasti v bezprostředním okolí svalu a spustí svalovou kontrakci. V případě elektrostimulace dochází k vybuzení pomocí elektrody přiložené přímo na motorickém nervu a to pomocí elektrických pulzů, které jsou mnohaletým výzkumem dokonale uzpůsobeny, aby zaručovaly účinnost, bezpečí a pohodlí terapie. Skutečnost je taková, že svaly v podstatě nedokáží poznat rozdíl mezi vůlí řízenou kontrakcí (spouštěnou mozkem) a elektricky vyvolanou kontrakcí (pomocí elektrostimulátoru). Konečný efekt je však naprosto stejný a chování svalů je tedy zcela přirozené!

Pomocí elektrostimulace je nyní například možné

  • Lépe a rychleji se zotavit po námaze
  • Zlepšit kondici a vytrvalost
  • Získat sílu a rychlost
  • Pracovat na plynulosti pohybu
  • Zvýšit svalový objem
  • Zlepšit krevní oběh
  • Zabránit vyvrtnutí kotníku
  • Výrazně zlepšit břišní svaly
  • Utišit bolest zad
  • Utišit bolest krku

A to vše

  • Bez poškozování chrupavek a šlach kloubů
  • Bez mentální únavy
  • Bez srdeční zátěže

...no řekněte sami - NENÍ TO SKVĚLÉ?

Elektrostimulace je velmi účinný doplněk pohybových aktivit, ale v žádném případě nemá za cíl plně nahradit fyzické cvičení.

COMPEX - synonymum pohodlí, bezpečí a 100% účinku

Stimulátory Compex se liší jeden od druhého pouze výčtem svých možností, příslušenstvím či ve svých funkcích. Všechny ale splňují ty nejvyšší nároky na pohodlí a bezpečnost, což je při elektrostimulaci obzvláště důležité. Chceme-li totiž zajistit maximální účinek elektrostimulace, je důležité do ní zapojit co největší počet svalových vláken. Čím větší je stimulační energie, tím větší bude počet pracujících svalových vláken. Čím příjemnější je stimulační proces, tím snazší je pro uživatele zvyšovat stimulační energii (aby pracovalo více svalových vláken), což následně vede k lepším výsledkům. Z těchto důvodů přinášejí elektrostimulátory Compex ty nejlepší účinky na trhu, protože jejich použití nedoprovázejí žádné negativní vedlejší efekty.

Jak jsme toho dosáhli?

Klíčem k výše uvedeným charakteristikám elektroterapie přístrojů Compex je dokonale zvládnuté řízení stimulačního proudu a následné odezvy svalových vláken na elektrostimulační podněty. Stimulátory Compex vytváří pro vybranou svalovou tkáň velmi ideální průběh elektrických pulzů bez ohledu na jejich konkrétní vlastnosti a změny v jejich elektrickém odporu. Střídavý proud pak eliminuje riziko vzniku rudnutí pokožky či dokonce popálenin a umožňuje, aby bylo zařízení bezpečně používáno i v blízkosti osteosyntetických pomůcek či jakýchkoliv jiných kovových implantátů.

Technologie MI - revoluce ve svalové stimulaci

Společnost Compex přinesla na trh novinku v podobě inteligentního řízení průběhu svalové stimulace. Zkratka MI znamená „muscle inteligence" (svalová inteligence) a zajišťuje maximalizaci efektu elektroterapie. Tato unikátní technologie bere v potaz specifické vlastnosti každého z lidských svalů a na základě jejich posouzení přizpůsobí průběh konkrétního stimulačního programu. Každý trénink či regenerace je tedy automaticky upravený pro konkrétní osobu a tudíž perfektně přizpůsobený její fyziologii. Díky miniaturnímu senzoru MI-SENSOR se tak uživatelům stimulátorů.

Compex otvírá zcela nová dimenze přesnosti a účinnosti!

Modely a přehled najdete zde...

 

Všechny produkty najdete v našem e-shopu!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT