Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Alltraining.cz se předvedl v samém centru Prahy na pražských schodech!

Publikováno | Sdílet:

Alltraining.cz se předvedl v samém centru Prahy na pražských schodech!

Úkoly rozdány a splněny na jedničku. Zkušený trenér Vojtěch Beran měl na starosti správné rozcvičení a projetí trati s nováčky VIP závodu. Jan Bílek a Tomáš Beran naopak měli za úkol reprezentovat tréninkové centrum Alltraining.cz při samotném závodě amatérů, které otevřelo závodní odpoledne v centru Prahy.

Alltraining.cz byl u toho a pomohl závodníkům správně se připravit na závod v samém centru Prahy!

Ve tři hodiny se u našeho stánku na Hradčanském náměstí sešla početná skupinka závoďáků, kteří přišli změřit síly a pokořit zámecké schody. A tak jako na každém závodě seriálu kolo pro život, tak i na pražských schodech jsme  pomohli  všem účastníkům VIP závodu s přípravou na závod.



Pod vedením zkušeného trenéra Vojtěch Berana (trenéra a konzultanta řady vrcholových cyklistů  - jakými jsou Kristián Hynek, Jan Vastl, Václav Ježek) se všichni správně připravili na krásný, ale technicky i výkonnostně náročný závod.

Prošli jsme jednoduché zásady, které eliminovali možné chyby, či obavy z náročné trati a napomohli pěknému prožitku a sportovnímu zážitku při samotném závodě.

Program bylo:

1. Rozcvičení před závodem – ptáte se proč? Nenechte vaše svaly ztuhlé a správným strečinkem předejděte možnému natažení, případné křeči či mechanickému poškození svalu.



2.
Prohlídka trati a nácvik překonávání obtížných pasáží v závodě spojená se samotným rozjetím před závodem – opět se ptáte proč? Znalost technické trati jako jsou pražské schody je nutností.



Několikrát si projedeme technické pasáže, naučíme vás správně sjet schody, techniku náročného výjezdu a ostrých zatáček. V samotném závěru prohlídky tratě, vám pomůžeme správně fyzicky připravit váš organismus a samotný závod.

A jak to vše dopadlo?

Vítězem doplňkového V.I.P. závodu Pražských schodů se mezi muži stal Václav Šustr (Česká spořitelna) a nejlepší ženou Šárka Černá (Automotive Consulting). Naši závoďáci se v závodě neztratili a vybojovali pěkné umístění.



Jan Bílek proťal pásku technického závodu jako 6. a náš tvůrce on-line systému a webu Alltraining.cz Tomáš Beran dokončil s vypětím všech sil jako atlet na retro kole jako 27. Muž celkového pořadí.

Kvízová otázka: „Kdo se stane králem 21. ročníku Pražských schodů“, kterou jsme si v předvečer závodu pokládali při představování všech dosavadních dvaceti jmen vítězů, je rozluštěna.



Tím jedenadvacátým v pořadí je Švýcar Fabian Giger, hájící barvy týmu Giant Pro XC. Sedmadvacetiletý sympaťák nevelkého vzrůstu při svém druhém startu v Praze ukázal, že zkrátka umí.


Loňskou premiéru zakončil jako pátý, letos už na tradiční malostranské trati převýšil své soupeře vcelku jednoznačně.



Zprvu s ním ještě dokázala držet krok trojice Matouš Ulman (Česká Spořitelna – Specialized), dále dlouholetý svěřenec a konzultant trenéra Vojty Berana, Kristián Hynek (Topeak Ergon) a stájový kolega Nizozemec Michiel Van Der Heijden.



Po projetí 8. z celkových 20 kol už ale Giger na špici nikoho nepustil. Krátce po 19. hodině, kdy měl v nohách více jak hodinu dřiny, si mohl  v klidu s rukami nad hlavou slastně vychutnat vítězství v elektrizující skvělé atmosféře diváky zcela zaplněného cílového prostoru pod Hradčanským náměstím.  



Druhý se ztrátou lehce převyšující jednu minutu projel cílem Kristián Hynek, který byl Gigerovi asi nejvážnějším soupeřem. Bohužel menší technický problém se spadlým řetězem zapříčinil, že Kristián ztratil kontakt se Švýcarem. V cíli ale náš biker sportovně prohlásil, že by dnes na Fabiana i bez patálií se řetězem stejně neměl a ze stříbra tak měl velkou radost. Bronz putuje do Nizozemí zásluhou Michiela Van Der Heijdena.



Nepopulární čtvrté místo zbylo na Matouše Ulmana, který jinak zajel výborný závod. Do půlky byl ve hře o zlato, ale ke konci už mu síly začaly docházet. Jak těžký závod to letos byl, dokazuje fakt, že pouhopouhým čtyřem lidem se podařilo dokončit bez ztráty kola.

Všem závodákům gratulujeme a smekáme před jejich uměním a vůlí se poprat s tak těžkou tratí jako pražské schody jsou.


KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT