Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Alltraining.cz společně S Čt sport na vrchol učili cyklisty trénovat chytře!

Publikováno | Sdílet:

Alltraining.cz společně S Čt sport na vrchol učili cyklisty trénovat chytře!

Po čtyřech víkendech strávených kvalifikačními boji v cyklistické reality show S Čt sport na vrchol konečně proběhl i finálový kemp na Dolní Moravě, kde probíhaly poslední boje o hlavní cenu. A co že ta hlavní cena vlastně je? No přece jarní cyklistický kemp na Mallorce zaštítěný tréninkovým centrem Alltraining.cz

Ale poskytnutím hlavní ceny naše působení v reality show rozhodně nekončilo. Česká televize si k celému natáčení přizvala trenéra řady profesionálních sportovců Vojtu Berana s celým jeho týmem. Využili tak jeho nemalé zkušenosti s pořádáním sportovních kempů s vysokou mírou odbornosti podepřenou jak o vysokoškolské vzdělání, tak o závodní zkušenosti.

Po celé čtyři dny se jednotliví trenéři střídali a snažili se co nejvíce pomoci všem účastníkům ve zlepšení jejich dovedností, aby byli na závěr kempu schopni podat co nejlepší možné výkony.  Vojta se snažil účastníky naučit správnou jízdu v terénu a základní dovednosti na kole, aby postupně mohl přejít i k rozvojovým tréninkům zaměřeným na rychlost, sílu a celkovou obratnost. Martin své tréninkové jednotky zaměřil na nácvik správné závodní taktiky a průjezdu zatáček ideální stopou. Terka naopak všem v průběhu přednášek vysvětlila, jak svou výkonnost rozvinout ještě více za pomoci vhodné regenerace. Cílem bylo u všech zlepšit nejen fyzičku, ale i techniku a to vše díky správnému konceptu tréninku. Cílem bylo i to, aby byli jednotliví závodníci schopni bezprostřední přípravy na závod.

Vojta měl navíc v soutěži jednu ze svých svěřenkyň. Hanka Falcová, jež se nominovala právě na Dolní Moravě rozdílem třídy prokázala, že systematickým tréninkem jak fyzické i technické stránky cyklistiky, se dá dostat opravdu až na vrchol. V závěrečném závodě totiž s naprostým přehledem zvítězila a odvezla si tak hlavní cenu a již teď se těší na zážitky plné slunce z cyklistického ráje. Ostatní měli možnost okusit kvalitu služeb našeho tréninkového centra. Ať už jím byli samotné řízené tréninkové jednotky, tematické přednášky, nebo péče naší špičkové fyzioterapeutky Terezy Beranové.  Snad i díky tomu se o Mallorku strhly opravdu tvrdé boje a nikdo ze závodníků si nechtěl hlavní cenu nechat vzít. Finálová jízda mužů byla opravdovou postavou pro oči a dala by se snadno zaměnit s finálovou jízdou například MS v eliminátoru. Z vítězství se nakonec radoval sympatický Lukáš Ehrenberger a svěřil se nám, že už se opravdu nemůže dočkat.

Do boje se zapojily i takzvané divoké karty. To jsou závodníci, kteří postoupili díky své snaze v postupových závodech. Mezi nimi zvítězili Tomáš Nedbal a Lucie Dubnová. Samotní trenéři si při natáčení užili také spoustu legrace. Nejenom, že se sešla skvělá parta, ale štáb Čt měl připravený velice zábavný program. Trenér Vojta například podstoupil skok na kole do ne zrovna teplé přehrady Pastviny. Tereza zase s moderátorem Tomášem Budkou okusila jaké je to zažít 15 metrů volného pádu na atrakci v přilehlém zábavním parku. Od pondělí 21.9. vysílá Čt4 sport každý den jeden díl. Pokud je nestihne na televizních obrazovkách, nezoufejte. Vždy máte ještě možnost shlédnout daný díl online na stránkách České televize.

Kompletní reportáž naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT