Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chytří traséři a SuperBiker od Alltraining.cz na KPŽ v Karlových Varech

Publikováno | Sdílet:

Chytří traséři a SuperBiker od Alltraining.cz na KPŽ v Karlových Varech

Lázně, festivaly, luxusní hotely, termální prameny, Becherovka a hlavně dle slov mnohých závodníků jedna z nejhezčích a nejtechničtějších tratí celého seriálu Kola pro život, tak přesně to jsou Karlovy Vary, kde se tuto sobotu konal další díl zmíněného seriálu. 

A ani v Karlových Varech nechyběli na trati naši Chytří traséři, kteří byli připraveni pomáhat všem závodníkům. A jak jejich práce na trati probíhá? O tom se nejlépe dozvíte přímo z pohledu očima chytrého traséra číslo 1. Tím byl Honza Horváth, mladý závodník, jež předává své zkušenosti. V následujících řádcích Vám popíše svoje počínání v sobotním závodě.

Pokračování seriálu KPŽ nyní zavítalo do krásného kraje Karlovy Vary. V noci na sobotu pršelo, a tak předpokládáme, že bude trochu bláto, ale opak je pravdou, trať je z 90 % suchá. U stanu Alltrainingu již probíhá rozcvička a následně se jdeme rozjíždět do pasáží trasy, kterými se pojede. Nebude to jednoduché, protože hned po startu závodníky čeká zhruba 7 km stoupání s následným single trackem, takže kdo nažene na startu, nemusí se bát, že by musel nějak výrazně zpomalovat kvůli závodníkům před sebou.

Má role traséra má rostoucí tendenci, jelikož na Karlštejně jsem jel se závodníky na krátké trati, na Zadově na dlouhé, ale 2 hodiny za vítězem a na tento závod jsem byl nominován jako Chytrý trasér číslo 1, neboli mým úkolem bylo jet tak rychle, abych byl v cíli hodinu za vítězem. Hodina za vítězem je už takové tempo, kdy se trochu i svezete a zazávodíte si. Hned po startu se napojuji ke chlumu závodníků a jedu opravdu volně a pomalu. Po nájezdu do úvodního stoupání se ke mně připojují závodníci a povídáme si.

Přijíždíme k lanovce, kde se dělá asi na minutu špunt, protože se najíždí do techniky a závodníci si mezi sebou nechávají bezpečné rozestupy. Když už stojíme, tak proč ten čas taky trochu nevyužít. „Máme 25 minut závodu, tak se napijte, najezte, když už tady takhle stojíme.......Jo a snažte se našetřit trochu sil na závěr, uvidíte, že se to vyplatí, ten bude celkem náročný.“, radím jim. Dále už navazujeme na single track. Koukám, že moc závodníků nemá problém s technikou a jde jim to. Zhruba na 12. km dojíždím juniorku z SCM Kovo Praha, hned se chytá, sjíždíme na asfalt a tahám špic.  Najíždíme do další lesní cestičky, do prudkého stoupání. Jede jí to neskutečně. Kdykoliv se ohlédnu, visí za mnou a drží se, a to nejedu nijak pomalu. Nabízím dalším závodníkům, aby se taky šli schovat do háku, ale nereagují. Na 30. km začí ná má další úloha traséra, trochu méně příjemná. Zastavuje mne závodník, obličej a kolena od krve.

Žádá mně, abych jel s ním, tak opouštím skupinku, kterou jsem táhl a jdu mu pomoci. Jedu s ním a ptám se ho, jestli je mu dobře a nebolí ho nic. Po chvíli říká, že je to dobrý, nic ho nebolí, a že když to nepůjde skončí se závodem u pořadatelů, že mám jet dál. Nicméně ještě chvilku jedu s ním, když už mi skutečně dává zelenou a mohu jet dál. (Mimochodem, takhle potlučený, závod dokončil!). Mám lehkou ztrátu, kterou po nějakých 15 minutách mažu a dojíždím juniorku, která se mnou jela. Zase jdu na čelo a jedeme. V technických sjezdech je vidět, že nemá žádné mezery a drží se dost dobře. Celá trasa je celkem, co se týče techniky, sjezdů a výjezdů, náročná. Na občerstvovačkách jsem jediný, kdo si stíhá brát bidon ionťáku, protože jedu první. Svého pití mám ještě dost, ale ona už nemá, tak ji dávám ten svůj, druhý. Předjíždíme závodníka za závodníkem, nikdo už se nechytá a za chvíli budeme v cíli. Jedeme na stadion a letos se nejedou schody, ale objížďka. Můj úkol splněn, čas 3:11, hodina a 3 minuty za vítězem. Jsem rád, že jsem někomu pomohl a opět si užil tento pěkný závod. 

SuperBiker

Od prvního telefonického kontaktu sympatický Tomáš Uhlíř se stal naším sobotním vyvoleným, když věnoval svých pár minut registraci na stránkách www.alltraining.cz do soutěže o den plný nevšedních zážitků. Tomáš patří mezi závodníky rychlé první vlny. To znamená, že když mu závod sedne, dokáže zajet i hluboko uvnitř první stovky a to už je výkon.

Jako vždy se tento vylosovaný šťastlivec sešel s trenérem od Alltraining.ct, který ho na závod vybavil výživou Nutrend, gps cyklocomputerem Garmin, oranžovým chytrým dresem od Lawi a především cennými radami jak docílit co nejlepších výsledků. Poté se společně se závodníky v oranžovém pod vedením trenéra protáhl a rozjel.

Společně si najeli úvodní těžké pasáže trati, aby věděl kde je potřeba budovat pozici a kde lze trošku orazit. Po závodě si přišel Tomáš popovídat s dělit dojmy ze závodu. Od začátku na něm bylo vidět, že se sportem baví a celý den si velmi užívá. Na závěr si tak s radostí vyšplhal na podium, kde převzal diplom a věcné ceny od zmíněných partnerů.


Jestli chcete i vy zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat k dalším vynikajícím výsledkům, a chtěli byste závodit v seriálu Kolo pro život jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se už nyní na Alltraining.cz. 

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 22. 8. 2015  MANITOU ŽELEZNÉ HORY  budou vylosováni Super Bikeři 21. 8. 2015.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT