Doposavad nás seriál závodů horských kol Kolo pro život zavádělo na notoricky známá místa celého seriálu. Kromě náročnějších Trans Brdů se jednalo především o rychlé a technicky nenáročné tratě. A právě Jestřebí hory měly tuto bilanci rázně ukončit a vyzvat Chytré traséry od Alltraining.cz k podpoře závodníků na opravdu těžké trati. Zda se povedlo se dočtete v dalších řádcích.

" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chytří traséři a Superbiker od Alltraining.cz projeli technicky náročné Jestřebí hory

Publikováno | Sdílet:

Doposavad nás seriál závodů horských kol Kolo pro život zavádělo na notoricky známá místa celého seriálu. Kromě náročnějších Trans Brdů se jednalo především o rychlé a technicky nenáročné tratě. A právě Jestřebí hory měly tuto bilanci rázně ukončit a vyzvat Chytré traséry od Alltraining.cz k podpoře závodníků na opravdu těžké trati. Zda se povedlo se dočtete v dalších řádcích.

Závod startující z Úpice vždy platil za jeden z nejbikovějších v celém seriálu a zdá se, že každým rokem se tento fakt více a více utužuje. Nejspíše i díky zařazení nově vznikajících Trutnov trails, jež závodníci v průběhu závodu navštívili, dostává technická náročnost závodu nový rozměr. Na takovéto trati se vždy hodí mít k ruce někoho, kdo vám tyto technické záludnosti pomůže překonat a poradí jak závod dokončit co nejlépe.  

Chytří traséři od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz samozřejmě nechyběli ani v Jestřebích horách a proškoleni přísnou metodikou trenéra mnoha profesionálních sportovců Vojtěcha Berana tak byli dokonale připravení podat pomocnou ruku každému, kdo se k nim připojil. Slovy traséra číslo 3 Marca, pro kterého je trať v Krkonoších doslova domácí, je v tomto závodě velmi důležité předvídat: ,,Na jednookruhových půlmaratonských tratích je nejtěžší asi to, že vlastně okruh neznáte. A i když si některé pasáže pamatujete z loňska, nikdy se na paměť nesmíte spoléhat, protože za rok se dané místo může velmi změnit a konkrétně v Krkonoších není problém, aby do cesty přibyl například skok od místních bikerů. Proto jsem se snažil všechny moje svěřence velmi dopředu upozorňovat na blížící se záludnosti, aby se například technicky lépe vybavení závodníci nenchávali zpomalovat ve sjezdech a vybudovali si tak dobrou pozici již dlouho před tím. Musím jen potvrdit chválu, kterou jsem na projekt Chytrý trasér od Alltraining.cz slyšel a velmi rád provedu a poradím bikerům na dalším krásném krkonošském závodě ve Vrchlabí ‘‘. Náš stálý trasér číslo 2 Kamil, který objíždí v podstatě kompletní seriál vypozoroval, že na této technické trati si před těžkými úseky závodníci dokonce počkají než je přejdede a nechají si celý úsek ukázat. A to je přesně to o co garantovi celého projektu Vojtovi Beranovi jde.

     

 

SuperBiker si svůj den v roli profesionála užil mezi krkonošskými traily

Když se v pátek zakladatel tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz Vojta Beran chopil telefonu, aby sám pogratuloval šťastnému vylosovanému Superbikerovi pro sobotní závod již bylo dle předpovědi jasné, že bude opravdu krásný den. Tak proč ho někomu ještě trochu nezpříjemnit? Na druhé straně linky se ozval velmi překvapený Pavel Kubant , který s úsměvem dodal, že si svojí účastí nebyl úplně jistý, ale ve chvíli kdy zjistil jaké štěstí má okamžitě nás ujistil, že na závody přijede a přihlásí se na místě.

     

S velkou časovou rezervou do startu přišel na domluvený sraz u oranžového stánku Alltraining.cz kde společně s trenérem Martinem Řehákem probrali krok po kroku problematiku závodu. Především pak taktiku doplňování energie před a v průběhu závodu. Jedním z bonusů projektu Superbiker je totiž výživa od firmy Nutrend, jež vždy dodá potřebnou energii. Následně Pavel absolvoval s celým závodním týmem a dalšími návštěvníky stánku důkladné rozcvičení a následné vedené rozjetí. Zde si pod vedením trenérům poprvé vyzkoušel metodicky správné rozjetí, které dostatečně připraví organismus na následný maximální výkon. Do závodu mu pak všichni popřáli mnoho štěstí a v doprovodu traséra číslo 3, se vydal na start.

Po závodě unavený, ale s úsměvem na tváři přijel zpět do oranžového stánku tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz kde s trenéry prodiskutoval svůj výkon a výhody Online trénování, které si díky výhře soutěži po dobu jednoho měsíce vyzkouší. Na závěr celého programu si v oranžovém dresu vystoupal v rámci vyhlašování vítězů na stupně nejvyšší a z rukou samotného trenéra mnoha profesionálních sportovců Vojty Berana přebral věcné ceny. Pavel se již teď těší na absolvování zátěžového testu, který mu prozradí vše o jeho fyzické kondici a pomůže správně odstartovat online tréninkové vedení, které ho dokonale připraví na další výzvy.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 4. 6. 2016  KPŽ Orlík Tour Kooperativy budou Super Bikeři losováni 3. 6. 2016.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT