Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chytří traséři pomáhali závodníkům vystoupat na Ještěd a Superbiker Michal užil skvělý den!

Publikováno | Sdílet:

Chytří traséři pomáhali závodníkům vystoupat na Ještěd a Superbiker Michal užil skvělý den!

Je sobota ráno a dva urostlí bikeři v doprovodu fyzioterapeutky Terky nakládají do oranžové dodávky tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz tři červená horská kola Specialized. Na řídítkách se houpají tři oranžové helmy a sáčcích jsou již pečlivě nachystané tři sady oranžových dresů s potiskem Chytrý trasér. Vyráží se směr Ještěd Tour Kooperativy.

Již první zmínky o přepracované trati slibovaly náročný závod. Více jak 1700 metrů převýšení na 50 kilometrech je už pořádná porce. Navíc hned v úvodu závodu pěkně táhle stoupání. Trio Chytrých trasérů sedí nad profilem trati a rozmýšlí pod vedením samotného trenéra mnoha profesionálních sportovců Vojtěcha Berana, jaké bude nejideálnější tempo a jak přesně volit timing doplňování energie.

Při takto těžkém profilu se budou v úvodu jen těžko hledat úseky, kde by se dalo pohodlně najíst, určitě se vyplatí na chvíli zpomalit po prvním táhlém stoupání, rozhoduje nejzkušenější z trasérů Kamil. A měl pravdu. Úvod i závěr liberecké trati, je tak náročný, že každý kdo dodrží plynulé tempo a pravidelné doplňování energie bude mít především i po výšlapu na samotnou dominantu celého závodu Ještěd, dostatek sil i na poslední prudký výjezd do cílového areálu. V posledních dvou závodech se navíc všem účastníkům naksytla jedinečná možnost využít dárek, který je ukryt v každém startovním čísle. Jedná se o ,,chytrou" kartičku s radami, jak rozložit síly na závod, či se správně najíst. Dle počtu účastníků našeho vedeného rozjetí je vidět, že si většina závodníků nechá velmi ráda poradit od odborníků.

Po závodě se mi naskytla skvělá možnost vyslechnout chválu na našeho traséra číslo 1 Kubu. Přišel za mnou známý, který si dal v Liberci metu dokončit závod pod 3 hodiny. S úsměvem mi povídá:,, Tak se to konečně povedlo, ale kdyby nebylo jedničky tak asi ani nedojedu. V tom šíleným tempu bych určitě zapomněl jíst, nebo bych si lehl v prvním sjezdu. Jede moc pěkně z kopců ta vaše jednička, najížděl mi dobrých 25 km bezpečnou ale rychlou stopu. Tak ho pozdravuj, a že příště ho uvisím znovu.“ A přesně proto garant projektu Vojta Beran celý projekt vymyslel a podpořil. Jedná se o veřejnou službu pro lidi a jejich spokojenost je naší odměnou.

SuperBiker  na náročné trati zužitkoval rady profesionálů

Když se sejde od přírody veselý člověk s radostnou novinou je hezčí den rázem postaráno. A náš nový Superbiker již od úvodního telefonátu prokázal, že úsměv mu rozhodně nechybí. Telefonát sám zakončil slovy, že už se nemůže dočkat. Kdyby byl mezi našimi vylosovanými šťastlivci vypsaný závod v dochvilnosti, Michal Moravec by udržel svůj první post až dokonce sezony, ale to vše byla jen další ukázka, jak se na svou výhru těšil. A servis měl opravdu špičkový. O cenné rady týkající se především doplňovaní energie výživou od firmy Nutrend se postaral trenérský team našeho centra, taktické rady si vzal na starosti sám zkušený trenér Vojtěch Beran a přípravu Michalova těla na samotný závod podpořila masáží fyzioterapeutka olympioniků Tereza Beranová.

Když Michal dokončil s celým týmem profesionálně vedenou rozcvičku, vydal se pod vedením trenérů na úvodní rozjetí spojené s ukázkou úvodu závodu. Vybaven informacemi i gps sporttestrem Garmin, aby se na trati nikde neztratil a vždy věděl, kolik mu ještě zbývá do cíle, se Michal připravil na start. A jak vesele odjížděl, tak vesele i přijel. Spokojený se svým výkonem pohovořil o celém průběhu s budoucím trenérem Vojtou Beranem a při po zátěžovém strečinku nechal odpočinout tělu po náročném závodu. Zbytek dne si užil s celou partou pod stánkem tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz než si na velkém pódiu převzal věcné ceny od Nutrendu a svou hlavní cenu měsíc Online tréninkového vedení od Alltraining.cz

REGISTRACE DO SOUTĚŽE SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 25. 6. 2016  KPŽ Buikemaraton Drásal České spořitelny budou Super Bikeři losováni 24. 6. 2016.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT